Arvingarna Föräldrar

Arvingarna Föräldrar

Arvingarna Föräldrar |Bandet skapades 1989, efter att medlemmarna tidigare spelat hårdrock utan större framgång. Namnet på gruppen relaterar till det faktum att medlemmarna i gruppen hade föräldrar som också spelade i dansband, närmare bestämt i Streaplers och Flamingokvintetten.

Musiken som arvingarna själva spelar lutar mer åt pop och rock, och de har tidigare stämplats som ett pojkband.

Melodifestivalen 2019 innehöll arvingarnas framförande av deras låt “I Do”, som deltog i tävlingen.

Utöver sitt deltagande i tävlingen 1993 har bandet tävlat i Melodifestivalen 1995, 1999, 2002, 2019 och 2021. 1999 framförde de sitt bidrag med titeln “I swear by it”, men under den föreställningen fungerade inte Casper Janebrinks mikrofon korrekt, så gruppen fick ge sitt framträdande en gång till. 2019 gick gruppens framförande av “I Do” vidare till tävlingens sista omgång.

I februari 1993 fick arvingarna en Grammy för skivan med titeln “Cool Guys”. Samma kväll som galan uttryckte gitarristen för popgruppen Popsicles, Fredrik Norberg, sin tacksamhet genom att under sitt tacktal uttrycka en önskan om att medlemmarna i Arvingarna ska omkomma i en bussolycka.

Som ett resultat av detta blev medlemmarna i Arvingarna bekymrade över bussresorna de skulle behöva åka till och från showerna.

Under Grammisgalan år 2020 hedrades arvingarna med titeln “Årets dansband”.Det första avsnittet av Arvingarnas alldeles egna musikprogram, med titeln “Lassemans altan”, sändes på TV4 i augusti 2020. Programmet spelades in i Lars “Lasseman” Larssons bostad och sändes sedan i tv.

Tisdagen den 15 december 2020 sändes julprogrammet “Arvingarnas jul”, som spelats in hemma hos Lassemans, i tv-kanalen Sjuan. TV4 sände avsnitt av “Arvingarnas sommar” under månaderna maj och juni 2022.

Arvingarna, som var unga män från Partille utanför Göteborg, fortsatte i den tradition som deras fäder etablerade och valde ut musiken. Casper Janebrink, Kim Carlsson, Lars “Lasseman” Larsson och Tommy Carlsson bildade ett band tillsammans och sedan dess har de bidragit väsentligt till musikens utveckling.

De är ett av de populäraste dansbanden i landet, och deras låt “Elouise”, som firar 26-årsjubileum i år, har tagit sig in i svenska folkets hjärtan.

De fyra personerna har hållit ihop under de senaste tre decennierna, och de fortsätter att betrakta sig själva som mäktiga när de alla är tillsammans.

Det har varit väldigt länge sedan, så det faktum att vi fortfarande bara är fyra är verkligen tillfredsställande. Vi räknar med att vi kommer att köra i åtminstone de kommande trettio åren. Enligt Lars “Lasseman” Larsson, bandets gitarrist och sångare, är det fortfarande spännande att spela tillsammans, och det är mycket roligare i samband med att vi i år fyller år.

Arvingarna Föräldrar

Infor tavlingen 2021, som går av stapeln utan publik, har arvingarna pratat om sin forra hit med I do och pressen att gora lika bra ifrån sig I år. Men på grund av coronapandemin genomfors ju årets Melodifestival utan publik, något som Arvingarna aldrig varit med om förr.

Nu får vi ingen publikrespons direkt nar vi kor låten, det kommer att vara lite laskigt faktiskt, sager Casper Janebrink, och fortsatter:Forhoppningsvis kan vi sprida den gladje vi har på scenen och får låten till alla där hemma.

Arvingarna Föräldrar

Arvingarna Föräldrar