Pontus Rasmusson Föräldrar

Pontus Rasmusson Föräldrar |Hans första video laddades upp på YouTube när Pontus bara var 16 år gammal.I samma anda som Pontus började rikta sitt arbete mot en yngre målgrupp, publicerade han också en cover av “Birthday sex”, en låt som ursprungligen framfördes av Jeremih. Detta omslag möttes av en hel del kritik.

När hans karriär som musiker inte riktigt tog fart som han hade hoppats började han engagera sig i att rita galna skisser, även kallade “utmaningar”, tillsammans med sina föräldrar. Han gjorde detta ett tag. Det har uppmärksammats på sociala medier att många av sketcherna är direkta kopior från den brittiska YouTube-kanalen Morgz, som har över 11 miljoner medlemmar. Men det spelade ingen roll. Hans ansträngningar bar frukt.

I en video som sedan dess har kritiserats ses Pontus läsa upp några av de hemligheter som han har fått från sina supportrar.

Påståendet “Jag har en mycket besvärlig fetisch, vilket i mitt fall innebär att jag attraheras när individer i min ålder kissar på sig” återfanns i en dold text. “Jag har en väldigt besvärlig fetisch.” En annan tolkning:

“När jag var 5 eller 6 år och gick på dagis låste en kille som jag inte ens gillade in oss i lekstugan, och han frågade om jag fick ta av mig mina byxor och trosor, och jag sa ja.

Pontus Rasmusson Föräldrar
Pontus Rasmusson Föräldrar

Efter att han tagit av, han stack i mig sin aubergine och ryckte till lite och så frågade han om det var trevligt och jag sa såklart ja fast jag inte gillade det.Detta hände när vi var inlåsta i lekstugan.Jag har inte avslöjat denna information till alla som räddar dig och min häst”.

Pontus Rasmusson Föräldrar
Mother Carina Rasmusson, 62, and father Patrik Rasmusson,

Närvaron av Pontus Rasmussons föräldrar är ett återkommande tema i hans videor. Pontus Rasmussons mamma, Carina Rasmusson, som är 62, och hans pappa, Patrik Rasmusson, som är 54, syns i så gott som alla deras sons videobloggar. Pontus drar praktiska skämt och deltar i utmaningar tillsammans med sina föräldrar.

Pontus har bland annat tjänstgjort som sin mammas tjänare en hel dag, satt både sin mamma och pappa i ett provisoriskt “fängelse” och följt sin mamma runt en hel dag.

När den här artikeln skrevs hade Pontus mamma Carina också ett TikTok-konto, och hon hade cirka 50 000 följare på det kontot.

På sin hemsida marknadsförde Pontus också vad den kallade “varor”. Där såldes stringtrosor som hade texten “Team Pontus” tryckt och tröjor hade tryck på sig där det stod saker som “Jag vill förstöra din säng inte ditt hjärta.”

Innehållet som Pontus Rasmusson lägger upp på YouTube, Instagram och Tiktok har fått en växande uppmärksamhet under det senaste året.

Dokumentärpodden Blenda från Svenska Dagbladet gjorde en intervju med den välkände YouTubern i september 2022. Där gjordes innehåll skapat av Pontus Rasmusson tillgängligt på alla hans sociala kanaler. Granskningen avslöjar bland annat att han frekvent gör sexuella referenser, vilket med tanke på hans status som barnidol har gett honom en hel del kritik för att vara olämplig.

I podden nämns också att flera klagomål har riktats mot honom till Konsumentverket. Det beror på att han vid ett tillfälle ska ha uppmanat sina unga följare att ringa ett avgiftsfritt nummer för att få en chans att prata med honom. Podden nämner också att dessa klagomål har framförts för att han påstås ha gjort detta. Som en direkt följd av detta drabbades barnfamiljer över hela Sverige av telefonräkningar på flera tusen kronor.

Kritiken och anklagelserna som har riktats mot Rasmusson omfattar bland annat påståendet om att han uppmanat sina följare att kontakta ett telefonnummer för att kunna prata med honom, vilket resulterade i rejäla telefonräkningar för föräldrar.

Andra YouTubers har under en längre tid framfört sin åsikt att materialet i Rasmussons profil är olämpligt för den publik som han främst vänder sig till, som i första hand består av barn.

Enligt Alicia Pierrou, specialist på sociala medier och chef för influencer-verksamheten på influencer-verksamheten Massfluencer, måste man för att bli bannad från YouTube bryta mot sajtens användarvillkor.

I de flesta fall, om du är avstängd från YouTube, beror det på att du har ägnat dig åt beteende som bryter mot användarvillkoren eller lagen; i fallet Pontus Rasmusson beror det på att han lagt upp innehåll som sexualiserar barn och unga vuxna.

Alicia Pierrou menar att hon inte förutsåg att kanalen “Challenge Family” också skulle tas bort; hon anser ändå att YouTube nu vill bevisa att de menar allvar med sin utredning.

YouTube har valt att bortse från att hans videos har funnits där så länge. Det berodde i första hand på att allt nu kom fram i ljuset. You Tube kan tro att det inte har blivit föremål för en tillräcklig granskning och att t