Kungens Pappa Död

Kungens Pappa Död

Kungens Pappa Död |Kronprins Gustaf Adolf och hans hustru prinsessan Margareta välkomnade sitt första barn, en äldsta son, den 22 april 1906, klockan 23.10, på Stockholms slott.

Hans föräldrar var hertigen och hertiginnan av Skne. När kung Oscar II gick bort året därpå upphöjdes fadern till kronprinsposten.

Prins Gustaf Adolf, som senare blev hertig av Västerbotten, var far till prins Sigvard, prinsessan Ingrid, prins Bertil och prins Carl Johan. Prins Gustaf Adolf fick också titeln hertig av Västerbotten.

Han tillbringade sin barndom i nordvästra flygeln av Stockholms slott, som hans föräldrar hade renoverat och uppdaterat innan han flyttade dit familjen.

Hans första utbildning gavs i skyddad miljö på slottet i Stockholm, tillsammans med bröderna Sigvard, Ingrid, Bertil och Carl Johan, samt några andra noggrant utvalda klasskamrater.

På grund av att prinsens mor var engelska anses både engelska och svenska vara prinsens modersmål. Dessutom fick han sin passion för friidrott och sin känsla av ansvar för samhället från henne.

Under somrarna tillbringade prins Gustaf Adolf tid med sina syskon på Sofiero slott som ligger utanför Helsingborg.

Han tillbringade också tid med sina morföräldrar, prins Arthur, hertig av Connaught och Strathearn, och hans fru, Luise Margarete av Preussen, i Bagshot Park, som ligger i sydvästra England. Farfar var en son till drottning Victoria, som regerade över Storbritannien.

Så fick Carl Johan reda på att hans äldsta bror hade omkommit i en flygolycka på Kastrups flygplats i Köpenhamn, som också var platsen för katastrofen som krävde livet av alla andra ombord på flygplanet.

När söndagen första gången träffade greve Carl Johan Bernadotte 2011 hävdade greven att det var uppenbart att beskedet kom som en oerhörd överraskning för honom.

Carl Johan Bernadotte, den yngsta av de fem Bernadottebarnen, hade flyttat till New York City två år före deras äldsta syskon. Han sparkades ut från palatset och fråntogs sin furstetitel efter att han gifte sig med den svenska journalisten som skrev för en veckotidning, Kerstin Wijkmark.

Kungens Pappa Död

Även efter olyckan insisterade min pappa på att jag skulle återvända till Stockholm för att bo med familjen.

Min far var den 67-årige kronprinsen Gustav Adolf av Sverige och Norge. Kung på den tiden var Gustaf V, som var 87 år gammal.

Ett betydande antal barn har förlorat minst en av sina föräldrar. Jag tror att jag förstår vad du menar med det. Det var så för mig när jag var barn. När jag var ett mycket litet barn dog min far i en flygkatastrof.

Därför är jag bekant med upplevelsen av att växa upp utan fadersfigur. I jämförelse med många andra barn hade jag det ganska lätt, men frånvaron av en förälder är något som aldrig kan ersättas för en ungdom. Jag har lite bakgrundsinformation om det.

Kungens Pappa Död

Kungens Pappa Död

Rating