Lasse Kronér Sjuk

Lasse Kronér Sjuk |Kronér kom ursprungligen till allmänhetens kännedom när han var med i varietéen Triple & Touch, som han medverkade i mellan åren 1985 och 1999.Som en del av en grupp som även inkluderade Peter Lundblad,

Nick Borgen, Janne Bark och Lennart Grahn deltog i Melodifestivalen 1996 med låten “Gor ngon happy”, men gruppen slogs ut efter den första tävlingsomgången. År 2000 gav han ut sitt debutalbum under eget namn, som fick titeln Lasse Kronér. Mer än 30 000 exemplar av albumet har sålts.

1997 gjorde han ett framträdande som programledare för Zesam Lotto, som var Bingolottos första direktsända sommarprogram på TV4. Efter att Leif “Loket” Olsson tog beslutet att lämna programmet 1999 tog han över som programledare för hela Bingolotto och fortsatte i den rollen till 2004. Han blev så småningom programmets exekutiva producent.

Hösten 2005 blev han programledare för ett helt nytt program på Sveriges Television som heter Doobidoo, en musikfrågesport som han var ansvarig för att utveckla konceptet. Sedan 2005 har Doobidoo varit igång kontinuerligt, och från och med sommaren 2012 har det redan genererat avsnitt för den åttonde säsongen, som senare sändes på tv under hösten samma år.

2008 var Kronér programledare för det årliga julprogrammet som sänds i SVT på julafton. Sedan våren 2011 har han varit programledare för den svenska bearbetningen av spelprogramformatet Are You Smarter than a 5th Grader?, som kallas Smartare an en femteklassare. 2011 medverkade han i musikspelet S ska det lta tillsammans med Claes Malmberg.

På showen ställdes de mot Jessica Andersson och Nanne Gronvall för chansen att vinna pengapriser. När jag har försökt sova när jag står upp och lutad mot en vägg har det varit svårt. Det fanns några tillfällen då jag vaknade och upptäckte att jag inte kunde andas. Om du är livrädd för att sova har du med största sannolikhet en sjuklig rädsla för att gå bort.

Lasse Kronér hade vid det aktuella tillfället varit sjuk i något mer än en halv månad. Även om han har ansetts vara frisk och har odlat antikroppar, upplever han fortfarande de negativa effekterna av viruset även om det har gått över hundra dagar sedan det först dök upp.

Du vaknar på morgonen som du brukar och känner att du håller på att kräkas. Klumpen som var i halsen har inte försvunnit under natten, vilket gjorde att du slutade andas några gånger; ändå spyr du faktiskt inte; du känner bara att du är på väg att göra det.

Lasse Kronér Sjuk
Kronisk njursjukdom

Lungorna kämpar och de känner att de är i samma position som en maratonlöpare som springer. I ett långt inlägg som han gjorde på Facebook säger han bland annat att “man får inte syre och även om man försöker och även om man kämpar så får man inte in tillräckligt.”

När Aftonbladet äntligen får kontakt med Lasse Kronér per telefon förklarar han scenariot för dem.Det är inte riktigt vettigt att det har gått hundra dagar; hundra dagar är många dagar, och det har jag inte trott från första dagen. Men jag hade nyligen ett samtal med läkaren och det har kommit till min kännedom att det kommer att ta väldigt lång tid att komma tillbaka till full styrka.

Kronér hävdar att han har upplevt flera kvällar där han varit livrädd för att somna eftersom han inte har kunnat känna sig säker på att han kommer att kunna vakna upp igen. Han är också tacksam för att han innan diagnosen Corona kunde gå ner 48 kg i vikt, vilket han säger har hjälpt honom att hantera tillståndet.

“Herregud, vilken dag, och framförallt, vilken natt, det här har varit. Det fanns kvällar då man inte kände för att sova för att man var så livrädd att man inte skulle kunna möta nästa dag. “Jag kan ärligt säga att jag aldrig i hela mitt liv har känt mig så hemsk som jag gör just nu”, skriver den välkände programledaren i det offentliga Facebook-inlägget.

Lasse Kronérs sjukdom med covid-19 varade i 52 dagar och han hade regelbunden kontakt med sjukvården under hela tiden; ändå behövde han inte läggas in på sjukhuset.

Det har gjort honom väldigt glad.Kronér menar att hon utifrån hur hon mådde bara kan börja förstå hur de som får akut vård mår.Han gör just nu framsteg mot en fullständig återhämtning.

I fredags fick jag för första gången det tydliga intrycket att saker och ting kunde vända ett hörn till det bättre. Men på senare tid märker jag att jag blir andfådd av att prata. Jag har intrycket att jag arbetar med ungefär sextio procent av min kapacitet.

Risken att drabbas av sjukdomen minskar med tiden, men så har det alltid varit. När det var som värst var det en väldigt svår utmaning. Jag har suttit här och kört lite andningsövningar. Därför är det inte

Innan Lasse Kronér började känna sig obekväm med sin egen grovhet kunde han filma tre avsnitt av SVT-programmet “Doobidoo”, varav det senaste sändes utan publik. Inspelningarna för musikprogrammet är planerade att återupptas nästa vecka, enligt nuvarande plan.

Rating