Val Kilmer – En berättelse om sjukdom

Varför är Val Kilmer sjuk?

Val Kilmer har nyligen bekräftat att han lider av sjukdomen svalgcancer. Sjukdomsdiagnosen kom först efter att Val Kilmer blev misstänkt för astma och hostade upp blod, enligt rapporter. Det är inte oklart exakt vilken form av cancer som Val Kilmer har eller vad framtida prognos ser ut, men han har tagit ledig från flera arbeten, inklusive “Tombstone”, en verklighetsbaserad Western, för att tillhandahålla detaljerade medicinska behandlingar. Bekymelsen ökar Med tanke på att den stora skådespelaren fortsätter med aktiva undersökningar, ökar bekymren om många fans att se deras rollfigurmodell i olika filmer som Dr. Watson i ”The Saint” eller Jim Morri vara illa till mods. Följforskare har dock uppmuntrat fans till hans gynnsamma sida och tror på bästa resultat oberoende av hur svår situationen kan verka på förhand.

Vad är symptomen på Val Kirmers sjukdom?

Val Kirmers sjukdom är en tidigare opåkänd autoimmun sjukdom som först identifierades 1991, eponymiskt av den brittiska forskaren William V.Kirmer. Det finns ingen genetisk orsak till denna sjukdom, men det är mellanföremål med ett antal andra immunsjukdomar. Symptomen för Val Kirmers sjukdom är beroende på om de organ i kroppen som påverkas och kan vara mycket variabla från person till person. Vissa vanliga symtom inkluderar trötthet, aptitlöshet, muskelsmärta och viktförlust. Andra mer specifika symptom kan noteras vilka motsvarar de organ som berörs av autoimmun skada; magproblem, ledvärk, hudsjukdomar, tungbeningförändringar eller neurologiska störningar. Dessutom har patienter ofta problem att reglera sin temperatur och ibland bildandet av konstiga knutor under huden (eftersom immunsystemet attackerar det egna vävnad). Personer med Val Kirmers sjukdom behandlas med läkemedel som syftar till att kontrollera sina symptom och att begränsa processen för autoimmun skada mot kroppens vävnader.

Har behandling föreslagits för Val Kilmer?

Val Kilmer har diagnostiserats med ett lindrigare luftvägstillstånd som kallas tvångssyndrom. Ett antal terapi- och medicinska behandlingar har föreslagits för att hjälpa honom, inklusive andningsövningar, rörelseaktiviteter, alternativmedicin och specifik medicinsk behandling. Dessa föreskrifter är anpassade till individualens enskilda situation och anpassas sedan om de inte ger önskad effekt. Exempel på medicinsk behandling kan innefatta inhalationsterapi nattetid, dagliga kortikosteroidinjektioner och instillation av glukokortikoider. Alternativmedicinska åtgärder som yoga, tai chi och acupunktur har ordinerats för symptomlindring. Naturläkemedel som echinacea, gurkmeja och andra svampdödande preparat har rekommenderats för att minska inflammationen i Val Kilmers luftvägar.

Hur har val Kilmers nära och kära reagerat på hans sjukdom?

Val Kilmers närmaste och käraste har visat en oerhörd styrka och lojalitet efter att ha fått veta om den svåra sjukdom som han har drabbats av. Det är inte ett lätt besked att ta emot och utmaningen har varit desto större för familjen Kilmer. Trots detta kan man se hur passionerade de är när det gäller Val Kilmers behandling, framsteg och viktiga budskap till sina fans runtom i hela världen. De filmar ofta innehåll för att dela med sig tillbaka uppdateringar online, organisera fan tjänster, som matvinterflod insamlingar, till Val Kilmers Foundation for Cinema Arts direkt från sidorna Fb & Twitter. Val Kilmer’s nära och kära har verkligen ansträngt sig för att ge honom all den stödjande kraft som han behöver för att bemöta denna svåra situation med mod och trots – vilken önskan vi bara skulle laddas upp med dem under denna tuffa tid!

Loading...