Sofia Rgenklint: Min resa genom livet

Sofia Rgenklint: Frågor Kring Din Resa till Dicover Yourself

Sofia Rgenklint: Din resa till DISCOVER YOURSELF kommer att vara uppfylld av upplevelser, lärdomar och överraskningar. Det finns många frågor som du kan ställa för att få ut så mycket som möjligt från ditt äventyr. Varför bestämde du dig för att göra den här resan? Vilka syften har du med din resa? Har du några specifika saker eller aktiviteter som du vill testa eller prova på under din vistelse? Vad tror du kommer att ta emot nya insikter och bekräftande observationer från denna resa? Vad tror du att den här erfarenheten kommer ge dig? Även om det här inte kanske är en direkt inriktning på din trip till DISCOVER YOURSELF, hur skulle en fokusering på vad som helst positivt innebära för dig i framtiden – beroende på vad upplevelsen ger dig? Om detaljer helst borde ligger till grund för resten av din planering, vilka ingredienser behövs för att göra denna trip perfekt utifrån ditt perspektiv?

Vad inspirerade dig att göra en resa till Discover Yourself?

Att hitta svar på denna fråga har också varit en personlig resa. Livet bjuder ofta på möjligheter att utforska sig själv – som när vi tar språnget till nya jobb, flyttar till ett annat land eller startar ett företag . Att göra en resa till Discover Yourself handlade om den inre resan, för att ta reda på mer om mig själv.

Jag har alltid drivits av motståndskraften i att uppfylla min potential, att gå djupare, rikare och längre än tidigare. Jag tror starkt på idén att kontinuerligt öka vår kunskap, inte bara för effekten men för smaken det ger med tiden noggrant investerad arbete kan resultera i. Det finns också stora belöningar att finna genom personlig utveckling och jag hoppas att jag aldrig slutar bli inspirerad till att utforska nya territorier inom mig själv!

Vilken av upplevelserna under din resa var den mest minnesvärda?

Under min senaste resa bestod mitt minne av de mest minnesvärda upplevelserna av vackra landskap, intressanta kulturer och speciella ögonblick som jag delade med några nära vänner. Oavsett vilken detalj man tittar på, så har varje erfarenhet givit mig en ny dimension att uppskatta och beundra naturen eller ett folks liv. Oförglömliga stunder spenderades bland surrealistisk skönhet av bergen runt Kina, eller otroliga sevärdheter som den andinska staden Machu Picchu i Peru.

Om det finns ett ögonblick som dyker upp starkast från alla dessa upplevelser, så skulle det vara den magiska solnedgången vid Eiffeltornet som vi sett från toppen av Arc de Triomphe. Den väldigt romantiska scenen skapar en atmosfär fylld med begrundan och lyx. Som om vi hade hela Paris framför oss – att njuta i stillhet bara de två av oss – förevigade oss till detta magiska ögonblick.

Vad var den största lärdomen du tog med dig hem från discovery-resan?

Att lära sig från sin discovery-resa är förmodligen något som de flesta upplever. Den största lärdomen som jag fick med mig var att man måste ta sig tid att undersöka och utforska det som intresserar oss, hela vägen fram tills vi har tillräcklig information för att bilda en åsikt. Detta kommer ofta inte bara att hjälpa stegen framåt mot ett specifikt mål, utan snarare den anstöt som behövs för att fatta bättre beslut i framtiden. Discovery-resan visade mig hur viktig det är att ha balans mellan intuition och rationella tanker.. Att ta dem båda på allvar visade sig vara en riktig godbit av den kunskap vi tar emot under livets resa.

Vilket är ditt bästa råd för andra som man vill påbörja sitt eget Discover YourSelf-projekt?

Mitt bästa råd för andra som vill påbörja ett Discover YourSelf-projekt är att ta det stegvis. Börja med att ta reda på vilka mål och intressen du har. Reflektera sedan över dina styrkor och försöka prioritera de som du kommer ha mest nytta av. Gör så mycket research som du kan och samla in First-hand information från experter och yrkesmänniskor inom den branschen som du är intresserad av. Prata med din familj, vänner, lärare eller mentorer om din plan så att de kan ge dig ett perspektiv utifrån deras erfarenheter. Utforma en strategi för hur du kommer nå dina mål – Ibland blir vi begränsade av vad vi tror som är möjligt eller tillgängligt för oss, men genom att stegvis uppskatta olika alternativ hottar man mer framgångsmöjligheter och spetsar sin ambitioner. När allting annat faller på plats, det viktigaste rådet är att tro på sig själv: Förbise inte de tankar, drömmar, idéer som flimrar i ditt sinne – Vissa ganger är det dem som tar dig längst!

Loading...