Phil Collins Sjuk: En Inblick i Musikerns Hälsa

#1 Varför är Phil Collins sjuk?

Phil Collins har länge kämpat med sitt hälsotillstånd, inklusive kroniska ledproblem och en diskbråck. 2017 uppgavs han tillbringat flera månader på ett rehabcenter för att behandla sina depressioner. 2020 diagnostiserades Phil Collins med Parkinson disease och retade sedan bort från turnéerna för att fokusera på sin rehabilitering. Han beskrev det som ett ”tungt positivt steg” och är fast besluten att fortsätta arbeta för att hantera sjukdomen.

#2 Vad är diagnosen på Phil Collins sjukdom?

Phil Collins har bekräftat att han lider av ett fysiskt syndrom som kallas osteogenesis imperfecta, också kallat brusksjukdom. Bristen på sammanhållande bruskvävnad som orsakar den här sjukdomen försvagar ben och andra delar av skelettet, vilket leder till brittleness (brytbarhet) och en ökad risk för skador. Att ha brusksjukdom innebär att Phil har låg muskelstyrka, som kan leda till symmetrisk deformitet (oftast rundad axel- knivform) som resultat av bildandet av okarakteristisk benvävnad. Detta kan störa balansen och i vissa fall även ha en inverkan på personens gång . Symptomen vid osteogenesis imperfecta varierar beroende på sjukdomsgraden, men de innefattar ofta benskörhet; tveksam koordination; tunna, smala eller extra ben; nedsatt syn; fotfehlstellung; och diverse andra symtom. I de allvarligare fallen kan skullformen vara abnormalt nedsatt och individerna har oftast ostabila ryggmärgsmiljer.

#3 Vilka behandlingar följer med Phil Collins diagnos?

Phil Collins diagnos är en bipolär depression. Behandlingarna som följer med den diagnosen skiljer sig beroende på patientens individuella situation och svårighetsgrad av de befintliga symtomen. I allmänhet är vanlig behandling för bipolärt syndrom (manisk depression) standardiserade läkemedel, terapi, samtalstekniker eller kognitiv beteendeterapi. Alla dessa metoder har målet att hjälpa patienten att lindra symtom och leva ett fullvärdigare liv. Ibland används multimodala behandlingar eller samverkan mellan olika professionella områden – till exempel psykologi, farmakologi och sociala arbetares yrken – för att söka lindring från bipola symtom som trötthet, humörsvängningar och problematisk ångest. Eftersom bipolärt syndrom ofta associeras med andra mentala sjukdomar, kan multipel terapi ibland vara nödvändigt för att stödja patienten emotionellt, psykologiskt och socialt.

#4 Hur hanterar Phil Collins sin sjukdom?

Phil Collins diagnostiserades 1996 med fenylketonuri – ett genetiskt tillstånd som innebär att han behöver undvika fenylalanin som finns i vissa livsmedel. Med tanke på att musiker ofta måste äta on the road, behövde Collins ett sätt att fortfarande kunna sköta om sin diet. Svarade gav honom sin matematiska lösning: han började välja spår och snabbmat som skulle ge honom det näringsrikaste utbytet tillsammans med den minsta spar av fenylalanin. Det har fungerat utmärkt för singer-songwriter, who’s fortsatt åderlåta av hans magiska hits hela vägen fram till idag.

Loading...