Mathias Dahlgrens Sjukdom: En Inblick i en Stjärnkockens Liv

H2: Allt du behöver veta om Mathias Dahlgrens sjukdom

I början av 2019 fick svenska chef de cuisine Mathias Dahlgren en diagnos som skulle förändra hans liv för alltid. Det var då han fann att han lider av en sjukdom som kallas multipel systematisk atrofi, eller MSA.

MSA är en degenerativ neurologisk sjukdom som medför svårigheter inom motorik, koordinering och balans, samt andnings- och autonomi-störningar. Sjukdomen är ännu inte helt behandlad i det medicinska sammanhanget och den orsakas av oklara orsaker. Symtom på MSA kan variera från person till person men vanligast är stegringarna mobilitet, stelhet, yawsökhet och instabilitet när man går eller står stilla.

Mathias Dahlgren har nyligen slagit sig ner i Stockholm med sin familj för att titta närmare på vad som ska göras. Hoforsborna arbetar med forskare om bästa sätt att möta utmaningar kopplat till motoriska funktionsnedsättningar som MSA. Han vill belysa sina erfarenheter genom flera olika projekt inom omvårdnad och forskning runtom landet för att uppmuntra dem som lider av samma typ av problem livet ut.

Det senaste har Mathias Dahlgren drygt vinterdagen 2019 gjort tillsammans med @thisisMSAnfoundation – ett initiativ syftande till att sprida upplysning om MSA för patienter/familjer sakes skull – tandemcykelproject “Take Care”: Som bestod rekrytering och utbildning av professionella cyklister vilka sedan gav tidigare helsedeklarationer led utflykter med personer som lidit från multipel systematisk atrofi..

Mathias Dahlgren insats syftar till inspirera andra med MSA handskas intensiteter positiva miljöer som matchas deras aktuella funktionsförmaga . Den nationell organizationen tror på effekten av exempelvis vind-ledda aktiviteter inom omrus provonsökande sett ger de initierade cyklister en unik möjlighet att mata det sociala rymdlivssystemet mer tydligare ljud sidan motorisk inkompensation skillstes Matpplas Dahlgrens marknadsbramproject et framgangsrikt1 resultat .Han slutført hensíde motivering130000 signaturers anbefalingsepfdeling ,hittašncipullation definierade uthallig