Nina Koppang Föräldrar

Nina Koppang Föräldrar |I början var Koppang medlem i moderklubben Vadstena HF där han spelade handboll. Dessutom var hon fotbollsspelare med Vadstena GIF. Hon flyttade från Vadstena till Katrinelund 2018 för att hon skulle kunna gå på idrottsgymnasiet där.

Därefter började hon spela handboll för ungdomslaget på IK Savehof. Hon fortsatte också att spela fotboll och var medlem i Göteborgs FCs unga lag under en kort period (sex månader), men till slut valde hon att ge upp fotbollen och koncentrera sig enbart på handboll istället.

Det var säsongen 2020/21 då hon debuterade i seniorlaget för IK Savehof. Hon var en medlem av 2022 års trupp som slutade med att vinna SM-guldmedaljen.

Hon var tidigare medlem i det svenska fotbollslandslaget för åldersklassen F16/02.Hon var medlem i handbollslaget som tävlade i U17-EM 2019 och vann silvermedaljen. Hon tävlade vid U19-EM 2021, där Sverige slutade på fjärde plats totalt. Efter det valdes hon ut till All-Star Team som den högerhänta med den högsta totala prestationen

Hon debuterade med A-landslaget i april 2021, då hela Sveriges ordinarie trupp fick bytas ut på grund av en Corona-sjukdom som spridit sig över hela truppen. Matchen var en VM-kvalmatch mot Ukraina.

Koppang har delat med sig av informationen om att hans halvsyster, Stina Blackstenius, har stöttat.I en intervju med TT nyligen delade Koppang följande: “Vi kommunicerar mycket i telefon, och jag ser varje match hon spelar med Arsenal.”

Blackstenius är en av spelarna i det svenska landslaget som på måndag samlas i Bstad inför EM. Sättet på vilket hennes syster, som är sex år yngre, hanterar problemet har gjort henne häpnadsväckande.

Nina Koppang Föräldrar
Nina Koppang Föräldrar

Det har varit ett antal telefonsamtal när hon känt behov av att diskutera det, men det har också förekommit en betydande mängd allmänna samtal. Blackstenius anser att hon har varit oerhört stark under alla dessa månader, vilket är oerhört imponerande med tanke på hennes ålder och allt hon har gått igenom.

Nina Koppang Föräldrar
mer information uppdaterar snart om

Äntligen är de två systrarna som utgör familjen Vadsten igen tillsammans. De har kunnat ge varandra nära stöd sedan föregående år. På samma sätt var det när jag var liten. På samma sätt som då, fortsätter idrotten att vara den sammanhållande faktorn.

Medan Nina gjorde sig redo för att lansera Riksidrottsgymnasiet Katrinelund i Göteborg bestämde hon sig för att ta en paus i Savehof. Ett stort antal personer som var intresserade av skolan fanns på plats i läktaren medan urvalen gjordes. Partilleklubben gick dock segrande i tävlingen om talangen.

Jag var bara lite bekant med konceptet Savehof. Eller, jag var medveten om att de var av hög kvalitet men var omedveten om att jag kunde besöka dem. Då ringde Stockenberg (Andreas, tidigare tränare på Savehof) och jag fick komma dit och titta på lägenheter och hur de såg ut och då kände jag mig väldigt säker på att jag ville välja Savehof, säger Nina. Stockenberg var tidigare tränare på Savehof.

Platsen för Stina Blackstenius sittande är London. Den tidigare medlemmen i Hackenstjarn som har hittat en bekväm plats att spela för proffslaget Arsenal. Hon kunde dock inte ha haft en mer olycklig början på sin tid i England.

Nina Koppang är hennes syster. De delar ett djupt band och deltog i de flesta aktiviteter tillsammans medan de var samboende i Göteborg. Hon fick dock reda på senare än resten av familjen att hennes yngre syster hade utvecklat blodproppar i lungorna. Den här nyheten kom som en chock för henne. Eftersom Koppang krävde läkarvård samma dag som Blackstenius avslutade sin flytt till England, lades han in på sjukhuset.

Jag var inte medveten om att Nina hade förts till sjukhuset, därför var mitt humör verkligen upprymt. Familjen ringde dem till slut några dagar senare och informerade dem om det. De väntade tills de hade mer information innan de ringde, eftersom de inte ville ringa samma dag. Det var väldigt svårt att vara i en position där jag inte kunde vara i Göteborg. Hon säger att hon önskar att hon kunde ha varit där i det ögonblicket med henne och att jag hade varit där istället.