Tommy Körberg Dotter

Tommy Körberg Dotter |När Tommy Korberg var fem år gammal knöt hans mamma ihop sig och han fick flytta ihop med sin nya styvfar och styvmor. Då var familjen bosatt i Stockholm på Sknegatan 59. Mamman var ” Nalenbona ” och sjöng i kabarén där, medan styvfadern var musiker. Därefter flyttade familjen till Blekinge där styvfadern etablerade en musikinstrumentverkstad i Ronneby.

Familjen ockuperade en lägenhet belägen i Ronneby, intill Brunnsvallen, med adress grdsgatan 17. Tommy Korberg gick in på folkskolan i Ronneby och hans mamma fick arbete som receptionist på Ronneby Brunn, en ortsbo. kurort. Under de följande åren döpte dottern till hennes chef på det etablissemanget en scen efter Tommy Korberg.

Tommy Korberg var tio år när hans föräldrar skilde sig. Han konfirmerades den 19 maj 1962 i Heliga Korsets kyrka i Ronneby. Enligt Korberg hette styvfadern Georg, och han var en alkoholist som också led av poliorelaterade funktionsnedsättningar.

Tommy Körberg Dotter
Tommy Körberg Dotter

Anne-Mi (1955–1999) och Rose Marie Korberg ansågs båda vara Tommy Korbergs halvsyskon. Då gick Tommy Korberg fortfarande under namnet Thuresson (“Rosa”, född 1961). Därefter hade mamman ett förhållande med Ingvar Korberg, som hon så småningom gifte sig med.

Tommy Körberg Dotter
Elvira Körberg

Efter att ha adopterat alla tre barnen flyttade han in sin familj till ett hem nära sin anställning som lärare på Nordens Folkhogskola i Biskops-Arno, som ligger i svenska landskapet Uppland. I mars 1978 splittrades paret Korbergs.

Frågan om vad fru Anne-Charlotte är mest stolt över att göra med sin man ställs till henne. Hon går sedan vidare till att diskutera kampen mot sjukdomen år 2020, då Tommy Korberg var ansluten till en ventilator under många dagar. Han kunde bli bättre till slut, men under en mycket lång period var rösten skakig.

Det finns många prestationer som jag är stolt över, men den från det senaste året, när du gick hem och inte kunde kommunicera, är högst upp på listan.

Anne-Charlotte Korberg menar att det faktum att han sjunger när han står på scen och att han är bättre än han var tidigare är ett bevis på att han har blivit bättre.