Patrik Sjöberg Längd

Patrik Sjöberg Längd |Jan Niklas Patrik Sjöberg är en svensk före detta friidrottare och höjdhoppare. Han föddes den 5 januari 1965 i Hogsbo i Göteborg, och han är den nuvarande innehavaren av det svenska rekordet, Europarekordet och världsrekordet i höjdhopp med en höjd på 2,42 meter.

Detta rekord gällde också när det sattes som världsrekord. Detta resultat är det tredje bästa genom tiderna, efter Mutaz Essa Barshim (2.43) och kubanske Javier Sotomayor Sjöberg äger inte bara rekordet för den europeiska inomhusdistansen, utan han har även rekordet för den svenska inomhusdistansen på 2,41 meter.

Patrik Sjöberg är son till posttjänstemannen Jan Sjöberg och hustru Birgitta. År 2000 var året då Patrik Sjobergs dotter föddes. Då bodde han tillsammans med Therese Lorenzon. Efter att ha avslutat sin friidrottskarriär 1999 flyttade han till Brasilien i början av 2000-talet för att hitta jobb där. Patrik Sjöberg och Renata Rodrigues Cardoso knöt samman 2005 och förblev tillsammans tills deras skilsmässa 2013.

2018 var året då Patrik Sjöberg tilldelades titeln hedersdoktor av Malmö högskola. Hans expertis på hur idrottsföreningar kan upptäcka misstankar om anomalier, i detta fall misstänkt misshandel av barn och unga, låg till grund för detta. Hans presentationer har fått positiv feedback och positiv uppslutning.

Om man utesluter höjdhoppet från hänsyn så har Patrik Sjöberg presenterat sig för Sveriges folk i en mängd andra sammanhang. Han har varit med i en rad olika tv-program, bland annat tredje säsongen av “P rymmen” 1999, andra säsongen av “Mastarnas Mastare” 2010, och “Superstars” 2011. 2018 var Patrik Sjöberg med i tv:n program Farmen VIP och slutade på fjärde plats.

I Rom 1987 vann Sjöberg titeln världsmästare och han har även tre OS-medaljer på sitt namn. Han fick silver 1984, brons 1988 och silver 1992, vilket gjorde honom till en av bara två manliga höjdhoppare som någonsin vunnit tre medaljer vid de olympiska spelen. Den andra manliga höjdhopparen som uppnår denna bedrift är Mutaz Essa Barshim. Dessutom har han triumferat inomhus på VM en gång och EM fyra gånger.

I november 1985 överräcktes Patrik Sjöberg med guldmedaljen som Svenska Dagbladet tilldelade honom som ett erkännande för “traditionen av bravader hela hans enastående säsong inklusive, med segrar i EM och VM som höjdpunkter.”

Patrik Sjöberg är känd inte bara för sina enastående prestationer inom idrottsområdet. När man tänker på att många individer har olika åsikter om honom, kan man säga att han har ett rykte om sig att vara ganska kontroversiell. På Instagram-kontot som Patrik Sjoberg underhåller finns ett inlägg som beskriver hur han spårar pedofiler och andra vuxna som har olämpliga sexuella relationer med barn.

Patrik Sjöberg Längd
Patrik Sjöberg Längd

Han refererar till sig själv som en aktivist för barns rättigheter och han kämpar för att få samhället att bli medvetet om det växande antalet barn som utsätts för sexuella övergrepp i Sverige. Antalet barn som utsätts för övergrepp ökar. Hela hans kamp samt vad han faktiskt åstadkommer finns krönikad på hemsidan som finns på dumpen.se. Det finns äkta konton tillgängliga, skrivna av barn och ungdomar som har blivit utsatta för sexuella övergrepp.

Patrik Sjöberg Längd
2M

Det finns chattloggar från sanna incidenter där mogna män har etablerat kontakt med (vad de tror är) minderåriga, men som i själva verket är Patrik Sjöberg och hans medhjälpare. Dessa exempel har dokumenterats i verkligheten.

De invaggar killarna i en falsk känsla av trygghet och lägger dem sedan i bakhåll precis när de ska träffa “grabben”. Bilderna laddas sedan upp på Patrik Sjöbergs Instagramkonto, men deras försökspersoners ansikten är mörka.

Dessutom polisanmälas männen om det finns något att rapportera till myndigheterna angående situationen. Patrik Sjöberg är försiktig med att understryka att allt sker i det fria och inom lagen samt att deras verksamhet bidragit till att flera personer gripits.

Att ta reda på inspirationen bakom Patrik Sjöbergs engagemang är inte alls svårt. Boken “Det du inte sag”, som skrevs av Patrik Sjoberg och Markus Lutteman, släpptes för allmänheten i april 2011. När Patrik Sjoberg var tio år gammal, övergreppade hans styvfar, som också var hans tränare, honom sexuellt.

Den självbiografi som Patrik Sjöberg skrev handlar bland annat om att han blivit misshandlad på detta sätt av sin styvfar. Patrik Sjöberg hade ingen relation med sin biologiska far, så han påverkade honom inte på något sätt.