Jonas Eriksson Förmögenhet

Jonas Eriksson Förmögenhet |Jonas Erikssons nettoförmögenhet och lön: Jonas Eriksson är en svensk fotbollsdomare, affärsman och före detta journalist som har ett nettovärde på 13 miljoner dollar. I landet Sverige är Jonas Eriksson född i Lule, även om han för närvarande är bosatt i Sigtuna.

I mitten av 1990-talet började han sin karriär som proffsdomare och han har arbetat för Allsvenskan, proffsligan i Sverige, sedan år 2000.

Han har dömt 263 matcher i Allsvenskan under sin tid som officiell för ligan. Utöver det har han dömt 47 matcher för Sveriges Superettan-division, som är landets sekundära fotbollsniv

å. Utöver det är Jonas en av de få utvalda FIFA-domarna som har de nödvändiga kvalifikationerna för att döma vid stora internationella tävlingar. Som landskampsdomare har han dömt 112 matcher.

Det beslutades att han ska döma UEFA Super Cup-matchen som ägde rum 2013 mellan Bayern München och Chelsea. Den tidigare fotbollsdomaren är för närvarande verkställande direktör för EToM AB. EToM AB är ett företag som bland annat tillhandahåller konsulttjänster inom områdena sport, underhållning och PR. Dessutom äger och förvaltar EToM AB aktier i andra verksamheter.

År 2021 var detta företags intäkter 3 462 000 svenska kronor och det redovisade en vinst på 4 830 000 svenska kronor. Samtidigt hade bolaget 51 992 000 kronor i tillgångar.

Utöver dessa verksamheter sitter Eriksson i styrelsen för expansionsbolaget New Wave Group AB, som 2021 redovisade en vinst på 475 000 000 kronor och en omsättning på 108 000 000 kronor.

Innan de går ut för att varma upp lyssnar de alltid på Guns N’ Roses-låten I omkladningsrummet. Det har de gjort sedan kvartsfinalen mellan Milan–Barcelona 2012, Jonas Erikssons dittills storsta match I karriaren.

Jonas Eriksson Förmögenhet
Jonas Eriksson Förmögenhet

Han minns tydligt hur han stod i spelargången på San Siro. Halsade på Messi, halsade på Zlatan, 70 000 italienska fans gallskrek som om någon smitit med all deras parmesan – och Milans inmarschlåt Sweet child o’ mine exploderade I hogtalarna.

Jonas Eriksson Förmögenhet
13 miljoner dollar

Det var den 28 mars, sager Jonas. Min fodelsedag. En javla anspanning.Ja, i dag ar det ju en piece of cake, sager Markus Strombergsson. Men den där matchen gjorde något med dig. Du gick från att vara en domare som strävade efter en plats till att faktiskt ha en position att bibehålla. Ett nyckelögonblick jag din karriar.

Gruppspelsmatchen mellan Juventus och FCK var Jonas Erikssons sista för året. Det var också den allra sista chansen att visa upp sig innan domarna till VM I Brasilien tas ut.

Sjalv vill han inte ta något för givet – men Stefan Johannesson, extradomare och sanningssagare extraordinaire, har bilden klar för sig.

Det är solklart att Jonas kommer med, sager han. Man vet aldrig med FIFA:s politik, men Jonas ligger någonstans mellan plats tre

och sex I Europa. Howard Webb och italienska Nicola Rizzoli ar val de som går före.Namndroppning av kollegor visar sig vara en återkommande del av konversationerna när man hänger med domare.