Rojas Tresteg Längd

Rojas Tresteg Längd |Hon tävlade i tresteg vid både de olympiska spelen i Rio de Janeiro 2016 och världsmästerskapen i friidrott 2017. Hon vann silvermedaljen vid de olympiska spelen och guldmedaljen vid världsmästerskapen.

Med en ny rekordsträcka på 15,67 meter i trestegstävlingen vid sommar-OS i Tokyo 2020 tog Rojas guldmedaljen och satte nytt världsrekord. Vid inomhus-VM som hölls i Belgrad i mars 2022 vann Rojas guldmedaljen i tresteg och etablerade ett nytt världsrekord med en distans på 15,74 meter.

I juli 2022, vid världsmästerskapen i Eugene, vann Rojas sin tredje raka guldmedalj i tre steg efter att ha hoppat ett världsrekord på 15,47 meter för att vinna tävlingen.

Det svider betydligt mer som vanligt med tanke på att hon hoppade 6,81 meter inomhus på franska Lievin under vintern innan.

En centimeter från att klara VM-kvalkraven.Men Rojas har visat att hon även i längdhopp är kapabel att hoppa mycket stora sträckor.

Under förrförra sommaren hade hon ett språng på 7,27 trots att det blåste något för mycket, vilket var +2,7 mot det högsta tillåtna +2,0.

Khaddi Sagnia är Sveriges bästa hopp för att ta hem en medalj i VM.Hennes 6,95, som hon sprang på VM-banorna i Eugene den 28 maj som en del av Diamond League-tävlingen, har gett henne fjärde plats på listan över världens bästa årstider.

Rojas Tresteg Längd
Rojas Tresteg Längd

Malaika Mihambo från Tyskland kom på första plats med ett språng på 7,09 och Monae Nichols från USA kom på andra plats med 6,97.

Rojas Tresteg Längd
1.92 M

Det råder dock ingen tvekan om att Rojas hade förmågan att tävla på den nivån.

Om hon fick möjligheten.Ögonblicket alla hade väntat på kom äntligen i det sista språnget. Hon slog sitt tidigare rekord med 31 centimeter med sina 15,74, som hon uppnådde.

Allt jag ville göra var att komma hit och njuta, men jag visste också att jag var i utmärkt fysisk kondition och att jag kunde göra det mycket bra. Jag kunde åstadkomma ännu mer än jag hade hoppats på idag. Jag är jätteglad, säger Rojas.

Hon slog återigen världsrekordet i sista språnget, precis som hon gjorde i OS i Tokyo.För att säga er sanningen, jag har ingen aning om varför det fungerar på det sättet. Det är möjligt att detta är någon sorts magisk händelse, men det kan också bara vara en slump.

Som ett resultat tilldelades Yulimar Rojas guldmedaljen vid VM för tredje gången i rad, slog världsrekord och vann med en meters marginal över ukrainskan Maryna Bekh-Romanchuk.

Jag byggdes för att hoppa 16 meter, och att göra det är en av de viktigaste sakerna jag vill åstadkomma i mitt liv. Venezuelanen hävdar: “Jag är medveten om att jag är kapabel till det.”

– Det här är min tredje raka IVM-titel, och jag är nöjd med mig själv att jag passade på att skapa ett världsrekord. När det gäller mina tekniska förmågor är jag långt längre i dag än vad jag var 2018. Rojas säger, “Just nu koncentrerar jag hundra procent av min uppmärksamhet mot världsmästerskapen i Oregon i sommar, där det är mycket troligt att Jag kommer också att tävla på långdistansen.”

Att banorna i Stark Arena är så snabba är en faktor som bidrar till regionens genomgående utmärkta prestation i en mängd olika tävlingar. Eftersom International Association of Athletics Federations (IAAF) räknar totala tider var Rojas 15,74 ett totalt världsrekord. Detta till skillnad från andra Nato-förbund, som skiljer på utomhus- och inomhustävlingar.

Nu står bara 26 centimeter mellan Rojas och hennes drömgräns på 16 meter, en bedrift som hon med största sannolikhet kommer att uppnå innan karriärens slut eftersom hon bara är 26 år gammal. Sedan hon föddes den 21 oktober 1995 levde hon inte när Ukrainas Inessa Kravets satte det tidigare världsrekordet på 15,50 vid VM som hölls på Ullevi i Göteborg 1995. Detta rekord stod kvar tills Rojas slog det med ett hopp på 15.67 vid OS-finalen som hölls i Tokyo i somras.