Wallander Skådespelare Död

Wallander Skådespelare Död |Sallström debuterade på scen som 15-åring i pjäsen En midsommarnattsdröm av Shakespeare på Hudiksvalls teater. Hon åkte till Stockholm med sin familj efter att ha avslutat sin utbildning på en Waldorfskola i Delsbo, där hon fortsatte sin utbildning vid Sodra Latins teaterlinje. Hon var även aktiv som skådespelerska på scen och uppträdde bland annat på teatrar som Teater Sormland och Ystads Teater.

Under mitten av 1990-talet spelade Sallström i tv-serien Tre Kronor som rollen som Victoria Barnsten, tonårsdottern till familjen Barnsten. Hennes genombrottsroll som skådespelerska kom i filmen Under ytan från 1997, som regisserades av Daniel Fridell.

Hon fick Guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll för sin insats i den filmen, som hon vann. Under sin karriär som skådespelerska medverkade hon i ett tjugotal olika roller, varav en del av Linda Wallander, Kurt Wallanders dotter, i filmatiseringarna av Henning Mankells böcker om Ystadspolisen Kurt Wallander.

I tretton av Wallander-filmerna spelade Johanna Sallström rollen som Linda, Kurt Wallanders dotter. Innan inspelningen började flyttade hon från Stockholm till Skne, därför är tidsperioden som täcks av dessa filmer mellan 2004 och 2006.

Under tsunamin som drabbade Thailand 2004 semestrade Sallström och hans familj på ön Koh Lanta. De kunde överleva olyckan, men deras familj hävdar att upplevelsen har lämnat ett bestående intryck på Sallström.

Wallander Skådespelare Död
Johanna Sällström åkte till Malmö akutmottagning den 12 november 2006 för behandling av sin depression. Hon tog sitt liv och upptäcktes i sin bostad den 13 februari 2007. Katarina kyrkogård har en minneslund för henne där.

Rapace förklarar att han tyckte att de båda skulle lämna projektet, men Sallström ville göra något annat. När inspelningen äntligen var klar, föredrog Rapace att isolera sig och försöka glömma allt som hade hänt.

Sedan, ungefär ett halvår efter det, började ett nummer som började med “Skane” kontakta min telefon. Jag kände inte igen det, så jag svarade inte. Det var inga meddelanden som kom fram.

När det har gått några veckor ringer en av producenterna som arbetar på Wallander och avslöjar att Johanna Sallström har gått bort.

Innan frosten är en film baserad på Henning Mankells mysterieroman, och det var för två år sedan hon debuterade i rollen som Linda Wallander, Kurt Wallanders dotter.

Under loppet av två år spelade Krister Henriksson tretton filmer i rollen som kommissarie Wallander, och Sallström spelade rollen som Wallanders dotter.

Hemligheten, den sista filmen i serien, släpptes på bio för första gången i november förra året.

Johanna Sallsttrom var en av de personer som Lars Weiss, styrelseordförande för Yellow Bird Films, företaget som producerar Wallander-filmerna, samarbetade under en betydande tid.

Beskedet att Johanna Sallström hade gått bort kom som en stor chock för oss i morse, och det orsakade oss mycket sorg och förvirring. Det är en förlust som sträcker sig långt utöver bara en professionell relation för oss i Wallander-teamet som hade möjligheten att arbeta med henne. Johanna var en underbar människa förutom att hon var en fantastisk artist. Enligt Weiss har vi stor sympati för hennes dotter och resten av familjen.

Det har konstaterats att det irriterande numret som ringde är förknippat med Sankt Lars. Det var den avdelningen på den psykiatriska enheten som hon låg på då. Jag hade inte svarat i telefon när hon ringde eftersom jag var upptagen.

Mellan åren 1967 och 1970 var Grahn elev vid scenskolan i Malmö.Hon arbetade på Malmö stadsteater från 1980 till 2005, under vilken tid hon var med i uppsättningarna “Who’s Afraid of Virginia Woolf” och “A Scent of Honey”. Utöver det har hon arbetat på Riksteatern, Dramaten, Malmö Musikteater och Stockholms stadsteater.

Överläkaren fattade beslutet att lämna in en ansökan om tvångsvård bara två dagar efter att hon själv besökt mentalkliniken i Malmö för att få hjälp. Begäran beviljades och hon placerades i statens förvar under en period av ett år och fyra månader. Oavsett domen beviljades hon ett antal permissioner utan ledsagare. Senast en dag före självmordsförsöket.

Hon hade precis kommit hem från en resa till Stockholm, dit hon hade åkt för att träffa sin dotter. Efter det begärde hon en ny ledighet, och hon tillbringade helgen med att umgås med en kompis. Efter det tog hon kontakt för att berätta att hon vill åka efter helgen… Hon var också nyfiken på när dag hon skulle behöva anmäla sig till kliniken för sin ti

Hon visade intresse för något, men det medicinska proffs misstolkade hennes önskan som ett tecken på att hennes hälsa förbättrades. Enligt Jadwiga Lacohowicz är förfrågningar om medicinsk ledighet under utredningsstadiet av en behandling ganska ovanliga.

Enligt Lacohowicz, för att kvalificera sig för ensamkommande ledighet under obligatorisk vård måste en individ först visa att han eller hon är kapabel att klara av sitt dagliga liv såväl som sig själv. Däremot är det inte ovanligt att en ensamkommande permission ges efter några månader i samband med obligatorisk vård.