Magnus Carlsson Längd

Magnus Carlsson Längd |Carlsson tillbringade sin barndom hos Fristad i Bor kommun och fick sin musikaliska utbildning vid Hvitfeldtska Läget under tre års gymnasieskola och vid ett konservatorium under de följande fyra åren av studierna. Carlsson var avgörande i grundandet av Barbados 1992.

Under 1990-talet och början av 2000-talet var Barbados på höjden av sin popularitet och framgång. “Hold Me”, “Belinda”, “Grand Hotell”, “Rosalita”, “We Can’t Be Together – We Can’t Be Apart” och “Come Home” är bara några av bandets mest kända låtar. Andra populära låtar inkluderar “Rosalita”, “We Can’t Be Together – We Can’t Be Separate” och “We Can’t Be Alone”.

Trots att han tog beslutet att lämna Barbados i början av 2002, förblev han en del av gruppen under hela året. 2008 var Magnus Carlsson en av deltagarna i ett engångsmöte som hölls på Scandinavium i Göteborg.

Carlsson debuterade med Alcazar den 13 december 2002 och den 24 januari 2003 spelade Barbados sin sista show med Magnus Carlsson som bandets sångare. Carlsson började officiellt med Alcazar den 13 december 2002. Melodifestivalens andra tävling hölls i Karlstad den 25 februari 2006 och han deltog med låten “Lev liet!”

Skrivet av Anders Glenmark och Niklas Stromstedt tog den sig till finalen i Globen, där den placerade sig på åttonde plats. Tävlingen arrangerades av Melodifestivalen. Hans låt “Live Forever” diskvalificerades från Melodifestivalen 2007 när han var med i tredje deltävlingen och hade redan placerat sig femma.

Bidraget blev dock en av de många populära låtarna som växte fram från melodifestivalen det året. Den debuterade som nummer ett på Digilist och var årets 33:e största hit.

2005 bestämde sig Magnus Carlsson för att satsa på en solokarriär istället för att fortsätta spela med bandet Alcazar. Carlsson har även varit programledare för West End Star i TV3, vilket hon gjort tidigare. I andra omgången av Melodifestivalen, som hölls den 14 februari 2015, tävlade han med låten “Mot mig I Gamla stan”, som direkt gick vidare till tävlingens sista omgång i Friends Arena.

Magnus återgivning av “Mot mig gamla stan” gav honom en nionde plats totalt i finalen. Magnus har medverkat i Melodifestivalens historia vid totalt åtta olika tillfällen, tre gånger med sitt band Barbados, två gånger med Alcazar och tre gånger som soloartist. Detta ökar hans totala antal Melodifestivalen framträdanden till totalt åtta.

Båda började sina karriärer som artister på 1990-talet. Den förstnämnda, som är kalkigare, är känd för att gråta pilar och den innerliga gråt den inspirerade till i TV 4:s Så mycket bättre. Trots att den andra artisten är några år yngre har han fler hits och har uppträtt lite längre. Denna artist var tidigare medlem i dansbandet Barbados samt i discogruppen Alcazar.

Magnus Carlsson Längd
6 FEET 2 INCH

Efter att ha sett den här föreställningen finns det inget sätt att jag någonsin kommer att säga något negativt om honom igen, inte ens som ett haltande skämt.

Efter att ha varit avstängd från kultur och underhållning i ytterligare ett och ett halvt år ser Magnus Carlsson föreställningen som en gudagåva, som utstrålar sådan melodisk glädje, bredd och närvaro.

2015 var Magnus återigen med i Melodifestvalen, denna gång med bidraget ”Möt mig i Gamla Stan”, som direkt kvalificerade sig till finalen i andra deltävlingen, som gick av stapeln i Malmö Arena. Den platinacertifierade “Mot mig I Gamla Stan” har sedan dess nått stora radio- och listframgångar.

Dessutom, tack vare en version av låten tolkad på teckenspråk, har den nått en publik på miljoner genom viral distribution på Internet och har uppmärksammats av några av världens största tv-nätverk, både i Europa och USA , såväl som i Asien.

Den enorma framgången på Melodifestivalen följdes snabbt av släppet av albumet ‘Gamla Stan’, som var så framgångsrikt att det sålde slut innan det släpptes och krävde en andra upplaga.

Magnus tog sin kritikerrosade och utsålda show Från Barbados till Gamla Stan på turné våren 2019 och uppträdde över hela Sverige. På grund av pjäsens popularitet kommer Cirkus i Stockholm att presentera en permanent uppsättning av föreställningen hösten 2019.

Föreställningen spelades på anrika Hamburgerbörsen i Stockholm hösten 2021 och våren 2022. den framfördes igen som en del av en stor Sverigeturné med samma föreställning

Magnus Carlsson har tidigare medverkat i Melodifestivalen åtta gånger bland annat, både som sångare på Barbados, Alcazar och som soloartist. Det är allmänt erkänt att han är en av Sveriges mest populära musiker, efter att ha fått ett 40-tal guld- och platinainspelningar, tre Grammispriser, samt en mängd andra priser, programledare och musikaliska inslag. Magnus har varit konstnär i 25 år och har rest över hela världen under den tiden. Dessutom har han ett musikaliskt arv som är i nivå med väldigt få andra i branschen.