Annika Jankell Ung

Annika Jankell Ung |Annika Jankell fick sin start i underhållningsbranschen som programledare för musikprogrammet Listan 1987 till 1990. 1990 bytte hon tv-nät och började sin karriär som programledare på TV4, där hon medverkade i program som Bluffmakarna ,

Liveshow, Direkt frn Berns (med Anders Lundin), och Sommarvgen. Jankell var programledare för TV4 Weekend från 1996 till 1999, under vilken tid hon genomförde intervjuer med framstående personer från kultur-, underhållnings- och affärsvärlden. Hon var chefredaktör för tidningen Föräldrar & Barn “Gravid” från åren 2000 till 2001. Hon arbetade på tidningen Kupé från åren 2002 till 2009, först som redaktör och sedan som författare.

Jankell befordrades till tjänsten som programledare för Svensktoppen den 12 januari 2003 i samband med programmet som höll på att fastställa nya riktlinjer.Bland andra ändringar mildrades begränsningarna som säger att endast låtar med sång på svenska utvärderas, och låtar på vilket språk som helst fick utvärderas.

Som ett direkt resultat av ändringarna av riktlinjerna började övervikten av dansband att minska, vilket gav plats för en ökad betoning på konventionell pop- och rockmusik. Dessutom var hon programledare för tävlingen Melodifestivalen 2005. Mellan åren 2006 och 2012 var hon programledare i TV4:s Nyhetsmorgon-program.

Den 19 augusti 2007 presenterade Jankell sitt sista avsnitt av Svensktopps. Han efterträddes i programledarrollen av Carolina Norén. Från 2007 till 2013 var hon programledare för det mycket lyssnade kulturella underhållningsprogrammet P4 Premiar på Sveriges Riksradio. Hon tog över värdskapet för chattprogrammet Jankell i P4 i januari 2014.

Hon var ballerina i många år innan till Jankells karriär som programledare. Men när hon var 20 år gammal fick hon knäbesvär som hindrade henne från att fortsätta sitt yrke som dansare.

Annika Jankell Ung
mer information uppdaterar snart om Annika Jankell Ung

Wakai är en digital plattform som är anpassad för personer i 45-årsåldern och äldre. Nätverket hoppas kunna uppfostra de som är 45 år och äldre i sociala medier med hjälp av inflytelserika personer som Malin Berghagen, Carola och Annikas barndomskärlek Robert Wells och andra som dem.

Wakai är en japansk term som betyder “ung i hjärtat”. Annika konstaterar att ordet används i Japan för att syfta på människor som är fulla av vitalitet och nyfikenhet på livet, samt de som inte låter sig begränsas av sin ålder.

Det finns ingen anledning för någon att tvivla på Annikas status som äkta wakai. Hon verkar vara mycket yngre än sina 59 år när hon sitter ihopkrupen i soffan i en vältränad ställning med blicken full av hunger efter livet och entusiasm inför framtiden. Skiftet inom hennes yrkessfär har gett henne en ny gnista.

Jag är helt enkelt imponerad av alla fantastiska människor vi har träffat ute i landet som är villiga att dela med oss ​​av allt från recept till avslöjande historier om skilsmässa, klimakteriet och cancer.

Annika Jankell har till Aftonbladet uttryckt att att få möjligheten att övervaka “Melodikrysset” är både ett stort nöje och en ära för henne.

Hon säger, “Jag känner mig extremt ödmjuk och hoppfull över att ta över efter den kärleksfulla nallen Anders Eldeman, herr Melodikrysset, och jag hoppas verkligen att vi kan fylla hans skor.” Hon fortsätter: “Jag hoppas innerligt att vi kan fylla hans skor.”

Då är det viktigt att komma ihåg att det är ett program där presentatören inte är den viktigaste punkten, utan det är specifikt ett kryss, och det är nödvändigt att ha detta i åtanke. Du ska inte ta upp för mycket av publikens tid, utan du ska istället guida dem genom frågorna på ett optimistiskt sätt.

Min mormor och morfar var stora fans av programmet; för dem var det att se det som att delta i en gudstjänst; som ett resultat blev det tyst i rummet när signeringen började. Efter det satte de sig alla tillsammans, drack kaffe och lyssnade. Och under de senaste åren, varje gång jag har hört signaturen, har jag haft en stor känsla av nostalgi och trygghet eftersom den påminner mig så mycket om min ungdom.

Om jag kan fortsätta i 26 år till? Du kan googla hur gammal jag är. Däremot gillar jag att skämta om att jag är en millennial instängd i kroppen på en 25-åring.

Anna Charlotta Gunnarson tycker däremot att det är både “vackert och konstigt” att bli utsedd till programledare.

Hon fortsätter med att säga: “Detta är verkligen min största radiofantasi, och jag trodde nog aldrig att detta skulle vara möjligt.”

Att få möjligheten att samarbeta med Annika känns också som en overklig förmånt. Vi har varit vänner i 25 år, vilket är nästan lika länge som Anders Eldeman har varit ansvarig för programmet. Allt detta fyller mig med en sådan underbar känsla av tillfredsställelse.