Louise Hoffsten Sjukdom

Louise Hoffsten Sjukdom |Gunnar Hoffsten var ledaren för orkestern och spelade också trumpet, anka piano och piano. Dessutom drev fadern Speldosan och Skivcity, två musikföretag i staden Linkoping. Louise Hoffsten har uttalat att hon är självlärd och citerar sin far som sin primära musikaliska lärare.

Tidigt upptäckte Louise Hoffsten att hon tyckte om rampljuset och uppträdde, och när hon var yngre underhöll hon idén att bedriva en karriär inom scenkonst. När hon gick på gymnasiet spelade hon trummor för ett punkband som heter Mer Kott.

Hon tvingades börja sjunga med grannbandet Dyzenteri mycket snabbt, och sedan fortsatte det därifrån. Hon har sagt att hon före hennes framgång sjöng i “alla band som jag kunde få tag på” i länkoping. Detta var innan hon gjorde sitt genombrott. Hon var också student i USA på ett utbytesprogram ett tag

Hon lämnade också in sin ansökan till teaterskolan i Malmo, men hon bestämde sig slutligen att bedriva en karriär inom musik istället. Hon gillade att lyssna på musiker som Jimi Hendrix, Janis Joplin, John Lee Hooker, Howlin ‘Wolf, samt band som Little Featduck och Led Zeppelin när hon var tonåring. Monica Zetterlund, som hon hänvisade till som “hennes sjungande ängel” och “Master of the Art of Phrasing”, har också fungerat som en källa till motivation för henne.

Hoffsten blev sångare för Blues Rock Band Sky High år 1986, och han hade ett uppträdande på albumet Humanizer, som släpptes året efter 1987. Året efter skilde hon sig med bandet. Under samma år släppte hon sitt debutsoloalbum, med titeln Genom Eld Och Vatten som inkluderade ett antal spår som hon hade en hand skriftlig.

Debutalbumet har bidrag från ett antal musiker, inklusive låtar skriven av Nisse Hellberg, som samproducerade skivan tillsammans med Tomas Gabrielsson. Det tredje albumet, med titeln Stygg, släpptes 1988 och hade tre låtar på engelska.

Louise Hoffsten Sjukdom
Louise Hoffsten diagnostiserades med den kroniska sjukdomen MS, multipel skleros.

En av dessa låtar, med titeln “The Seduction of Sweet Louise”, skrevs av Frankie Miller och sjöngs därefter av Hoffsten på många av hans show. Hon gick på en turné i Sverige med sitt eget band 1988 och hade framgång med låten “Wine of Freedom”, som nådde nummer ett på listorna.

Egentligen var vi avsedda att börja i Memphis, som också är namnet på staden som fungerar som introduktionen till Louise Hoffstens nyaste singel. Men enligt henne är detta inte något som kan göras innan du först diskuterar den utmanande tiden under pandemin.

Den som hon hade skrivit ett långt inlägg på Facebook året innan, där hon uttryckte sina känslor i detalj.Jag förväntade mig att jag skulle gå i pension med mycket pengar, men det visade sig inte vara fallet.

Det resulterade i ett tillstånd av skam. Jag frågar om Gud, “Tror du att jag inte har kunnat förvaltning av hans gåva ordentligt?” Är det anledningen till att du straffar oss just nu? Kanske kommer vi att hitta lösningen i det liv som kommer att komma. Kanske hittar jag lite mer tid i framtiden för att lägga ut några spår till. Spela lite munnspel för mig i den här friggebod av mig.

Det har gett en utgångspunkt för samtal med nya människor och upprättandet av nya anslutningar. Till exempel hade jag möjlighet att prata med läkaren Claes Hultling, som fick en ryggmärgsskada. Förutom ett antal andra råd har han föreslagit att jag kommer i kontakt med ett rehabiliteringscenter i Stockholm. Där fick jag mycket stöd utöver hjälpsam hjälp. Mitt liv med min kroniska sjukdom har varit mycket som i ett klassrum där jag har varit tvungen att lära mig att klara.

Om någon är intresserad av att komma till min bostad kommer jag att tillgodose deras begäran så snart jag kan. När allt kommer omkring har det gett mig mycket.

Nu när det värsta av pandemin verkar ligga bakom är Louise i en bättre position att se tillbaka på situationen med viss optimism.

Hon, tillsammans med ingen av hennes familjemedlemmar, fick inte det covid-19-viruset.

Det är en enorm välsignelse att hela familjen kunde komma undan. Vi är förvirrade över hur något liknande kan vara möjligt. Jag vet inte om det är på grund av min multipel skleros eller inte. Att tvätta mina händer och använda handrensare är redan andra naturen för mig. Om jag skulle få en infektion skulle det ha betydande följder för mig.

Trots den allvarliga sjukdomen har hon fortsatt att arbeta som konstnär, även om hon till en början trodde att diagnosen skulle vara slutet på sin karriär.

Men samtidigt kommer saker aldrig att vara desamma, och jag vet inte hur mycket längre jag kan hänga på denna synvinkel. När det gäller min fysiska hälsa har jag försämrats. Jag är inte säker på hur mycket längre tid jag kan fortsätta så här. Men som Louise Hoffsten uttrycker det, “Jag tar det en dag i taget.”

LouiSE är verkligen bekymrad över det faktum att sjukdomens status har förvärrats nyligen.Det är bara att komma till rätta med det faktum att jag har blivit värre. Att gå och använda mina händer är båda svåra för mig. Så mycket är för mycket för mig att hantera.

När du måste stå på en scen under en längre tid kräver det mycket energi. Men vilka andra alternativ har jag? Enligt sångaren är det därför hon fortsätter att anstränga sig, fortsätter att skapa och strävar efter att ha så mycket kul som hon möjligen kan.