Ebba Busch Föräldrar

Ebba Busch Föräldrar |Ebba-Elisabeth Busch (född Ebba-Elisabeth Busch-Christensen, och Ebba-Elisabeth Busch-Thor när gift; född 11 februari 1987) är en svensk politiker knuten till Kristdemokratiska partiet. Hon har haft posten som ledare för Kristdemokraterna sedan april 2015.

Gustaf von Essen, kristdemokrat som tjänstgjorde som kommunalråd i Uppsala kommun, utsåg Busch till kommunal partipolitisk sekreterare för sitt ämbete. När Essen tog tjänstledigt på grund av sjukdom 2009 tog hon över budgetansvaret och vid 22 års ålder valdes hon in som ersättare i kommunfullmäktige.

Ett parti föreslog, inför valet till kommunfullmäktige i Uppsala 2010, att Busch skulle placeras på tredje plats i valomröstningen, där den sittande kommunalrådet Gustav von Essen placerades först vid omröstningen. Charlie Weimers, chef för partiets ungdomsavdelning, hade inte möjlighet att rösta i valet men uppgav i ett mejl att han ansåg att Busch borde ha placerats högst upp på biljetten för partiet.

Till slut bestämdes det översta namnet på valsedeln genom en hemlig omröstning inom partiet, och vinnaren blev Busch, som vann med två rösters marginal över Essen.Valresultatet visade att Busch fick 1 679 röster, medan Essen bara fick 220.

Fram till den 5 juni 2011 innehade Busch positionen som vice ordförande för den kristdemokratiska ungdomsorganisationen.

Under hela året 2010 gjorde Busch ett antal uttalanden till media där hon kritiserade den dåvarande partiordföranden Göran Hägglund för vad hon ansåg vara hans svaga ledarskap efter det allmänna valet 2006. Inför partiets ledarval i januari 2012 ställde hon sig bakom Mats Odells kandidatur som ett alternativ till Hagglund.

Under samma val ställde hon också upp som kandidat till posten som vice partiordförande, men hon misslyckades i slutändan och kom på andra plats efter Maria Larsson. De har till och med hotat att lämna sitt parti till följd av Buschs nominering, och den kanske mest populära före detta ledaren för partiet, Alf Svensson, har beskrivit sin besvikelse över Buschs världsbild.

Tidigare toppnamn i partiet har uttalat att de inte håller med om att Busch gör partiet till ett högerparti istället för ett kristet parti, och de har till och med hotat att lämna sitt parti till följd av Buschs nominering.

Men åren i skolan var inte alltid enkla. Ebba Busch berättar om sin uppväxt i podden med titeln “Angstpodcast”, där hon säger att den var full av tillgivenhet men också fylld av osäkerhet.

Hon hävdar att hon kämpade sig igenom några svåra tider med psykisk ohälsa när hon gick i skolan. det till följd av att hennes mamma krockade med en vägg och var ledig från jobbet på grund av sjukdom i cirka 2,5 år.

Hon citerades i den kristna tidskriften Varlden Idag, som säger sig ha flest läsare som förknippas med pingströrelsen. Hon rapporterades säga att hon var medlem i pingströrelsen.

Ebba Busch Föräldrar
Truls Busch-Christensen , Helena Busch-Christensen

Ebba Busch Thor citeras i en artikel som publicerades i går under rubriken “Ebba Busch Thor stödjer kärnfamiljen”. Stycket bygger på en intervju med ledaren för KD där hon tillfrågas om sina tankar om stjärnfamiljer och samkönade par som föräldrar.

I berättelsen hänvisar de till en kommentar från Busch Thor i QX, där hon hävdade att ett lesbiskt par är lika kapabla att uppfostra barn som hon och hennes man. Men det betyder inte att “partiet har övergett att bevara kärnfamiljen bestående av en man och en kvinna, eller känner att det inte spelar någon roll om ett barn växer upp med två motsatta eller två samkönade föräldrar”, som sagt. i föregående mening.Nej. Det här är knappast en ny syn på budskapet från partiet. Hon säger till Varlden Idag, “Precis som jag nämnde i den intervjun kommer vi alltid att värna barnperspektivet”, och sedan fortsätter hon:

Eftersom varje barn har en mamma och en pappa, är den idealiska situationen för ett barn att båda deras föräldrar uppfostrar dem tillsammans och att föräldrarna fungerar som positiva exempel för barnet.

När QX försöker komma i kontakt med Ebba Busch Thor är hon på språng; ändå kan vi få svar på våra tre frågor via e-post.

Tidigare har Ebba Busch Thor intagit en ståndpunkt som står emot vänsterns normkritik och så kallad identitetspolitik. Hon förklarar att hon också är kritisk till uppluckringen av normer kring kön, kön och identitet i världen som den finns idag, vilket gör att barn i unga år uppmuntras att ifrågasätta sitt kön, och att de vill bort från det binära tänkandet av kvinnligt och manligt. Detta är något som hon tycker är problematiskt för världen som den existerar i våra dagar.

Enligt min mening, gör arbete av detnaturen kan vara ganska farlig och förvirrande. Jag tror att det är viktigt att ge alla möjlighet att växa upp och utvecklas i sin egen unika takt. Enligt vad Ebba Busch Thor har sagt i sin artikel, “är jag djupt oroad över den sexualisering som våra unga och till och med barn utsätts för i allt tidigare åldrar.”

Jag är kritisk till varje rörelse som främjar tanken att Sveriges bristande standard är den bästa vägen framåt för landet. Svaret är nej. Vi har varit dåligt förberedda på mötet med helt andra värderingar som nu hamnar i barnäktenskap, islamism och hedersförtryck just på grund av relativiseringen av värderingar, tanken att ingenting är rätt och fel och att etik och moral är förlegat. . Denna idé hävdar att ingenting är rätt och fel, och att etik och moral är föråldrade.