Kosovare Asllani Föräldrar

Kosovare Asllani Föräldrar |Asllani började sin tränarkarriär i Vimmerby IF innan han gick vidare till Linköping FC för säsongen 2007. Hon debuterade med flicklandslaget samma år, med A-landslaget i september 2008 och med U23-landslaget i november samma år. är en landslagsveteran.

Kristianstad, samt Linköping och ChicagoUnder säsongen 2009 var Asllani medlem i Linköpings FC-lag som vann SM, Svenska Cupen och Supercupen. Som ett resultat tog Asllani beslutet att skriva på med Chicago Red Stars så att han kunde anta en ny utmaning.

Hon kunde uppnå sitt mål i december 2009, och under sin tid med laget deltog hon i 13 matcher och gjorde två mål. Kontraktet som jag hade med klubben var 1+1+1, vilket tydde på att det var på ett år, men jag hade möjlighet att förlänga det ytterligare ett år.

Men när säsongen i USA hade avslutats i början av augusti 2010 åkte hon tillbaka till Linköping FC för att fortsätta spela under höstsäsongen det året. Därefter stannade Asllani kvar i samma klubb under hela kampanjen 2011.

Efter att ha spelat 69 matcher för Linköping i den svenska damligan mellan 2007 och 2011 bestämde hon sig för att byta klubb. Under den tiden gjorde hon 28 mål. Asllani introducerades som ny spelare i den svenska damkonkurrenten Kristianstads DFF den 13 december 2011. Kristianstads DFF slutade på en sjunde plats säsongen 2011.

Kosovare Asllani Föräldrar
Asllanis föräldrar är av albanska härkomst och båda föddes och växte upp i det som då var provinsen Kosovo i dåvarande landet Jugoslavien. Både hennes far och mor är infödda i sina respektive länder; han kommer från Kostova och hon kommer från Gjakova.

Under våren 2011 ådrog sig Asllani en skada. Detta resulterade i att hon inte blev uttagen att spela för Sveriges landslag vid VM i Tyskland 2011, trots att hon varit konsekvent medlem i Sveriges A-landslag från slutet av 2008 fram till 2010 och varit medlem i truppen till EM 2009.

Asllani diskuterar sina kosovoalbanska rötter och hur detta har gett henne en unik position inom Blgult-gemenskapen i intervjuserien Stjarnmotet, som publiceras på Stjarnmotet.com. Den rasistiska idrottaren har tidigare öppet tagit upp sin känsla av personligt ansvar, vilket hon har uttalat tidigare.

På grund av det faktum att jag föddes i en familj av invandrare, har jag utmärkelsen att vara den första spelaren i landslaget som kommer från en sådan familj. Jag är ganska medveten om att det är många som ser upp till mig och beundrar mig.

Föräldrar och barn som kommer fram till mig och säger till mig att de vill vara som jag säger till mig saker som “Jag är villig att delta i sport för att du kan göra det” och andra liknande uttalanden. Enligt hennes egna ord jobbar hon hårt i sina professionella insatser och kämpar för de saker som hon tror på för att få så stor påverkan som hon bara kan på världen.

Båda Asllanis föräldrar tillbringade sina barndomar i den europeiska nationen Kosovo, där de både föddes och växte upp. De flyttade till Sverige på 1980-talet och kunde under den tiden iaktta oroligheterna på Balkan genom tv-sändningar; detta var en upplevelse som de ansåg vara ganska känslomässigt påverkande. Sedan dess har de flyttat tillbaka till Sverige.

Såvitt jag minns var det en extremt påfrestande omständighet. Föräldrar som har varit mycket bekymrade över sina barns välbefinnande De kunde inte interagera med familjemedlemmar i Kosovo, där de ursprungligen hade sitt ursprung på grund av tekniska svårigheter. När det gäller Asllani fanns det inget sätt för dem att avgöra om de fortfarande levde eller inte.

Asllani diskuterar hur hennes kosovoalbanska härkomst hjälpte henne att uppnå en framträdande roll i Blgult under en intervju för programmet Stjarnmotet. Hon har tidigare sagt att hon är medveten om att att vara en rasifierad idrottare kommer med ett betydande ansvar.

Jag var den första spelaren i landslaget som kom från en familj som hade invandrat till landet. Jag är ganska medveten om att många ser på mig som en förebild. Föräldrar och deras avkommor närmar sig mig regelbundet med följande känsla: “Jag får bara idrotta för att du får göra det.” Enligt henne jobbar jag hårt för att göra så många förändringar jag kan i min karriär och genom att förespråka de saker som jag tror på.

De människor som skulle bli Asllanis föräldrar var både födda och uppvuxna i Kosovo. De flyttade till Sverige på 1980-talet, där de kunde observera konflikten på Balkan i tv-sändningar. De lämnade regionen under dess mest våldsamma period.

Mina minnen från den tiden tyder på att vi var mycket stressade. Föräldrar som var särskilt måna om sina barn. De kunde inte kontakta familjen i Kosovo där de hade lämnat dem. Enligt Asllani hade de ingen aning om huruvida den andra personen fortfarande levde eller inte.