Jim Frick Död

Jim Frick Död Under sin tid i Stockholm var Frick förlovad på Solvalla. Frick är farbror till Kajsa Frick som kör travhästar och svåger till Leif Witasp som tränar travhästar. 1980 flyttade han till Ostunabergs gård i Knivsta från Rattvik, orten där han växte upp. Han tog sin fru med sig.

1987 tävlade han för Sverige i både World Driving Championship, där han inte placerade sig på pallen och EM för förare, som han vann. Båda dessa tävlingar ägde rum i Sverige. År 2020 är Frick den enda personen från Sverige som har uppnått målet.

När Frick red Frej Nalan till seger i 1989 års upplaga av Swedish Trav Derby som hölls på Jagersro, var det den viktigaste segern i hela Fricks proffskarriär.

Frick vann flest lopp i Sverige under ett enda år 1978, 1979, 1985 och 1986, vilket gjorde att han kunde vinna det allsvenska förarmästerskapet vart och ett av dessa år. Mellan åren 2003 och 2007 samlade Frick närmare 36 miljoner svenska kronor och vann runt 400 gånger i alla tävlingar.

På Gavletravet den 21 februari 2010 red han hästen Sandro Mustang till seger, vilket markerade sin 5 000:e vinst i karriären totalt. Frick blev den fjärde svenska föraren att vinna 5 000 lopp som ett resultat av denna prestation

Frick tävlade i Elitloppet på Solvalla vid tre separata tillfällen (1994, 1998 och 2002), där den bästa prestationen var ett par femteplaceringar.

Efter en tid fann han sig attraherad av Solvalla och där var han under ett antal år en av de mest inflytelserika instruktörerna. 1980 tecknade han ett arrendekontrakt om att arbeta på Ostunabergs gård i Knivsta som arrendator. Efter att ha väntat ytterligare 13 år köpte familjen Frick så småningom gården.

I mars 2010 avslutades karriären på ett oväntat sätt. Jim Frick kastades ut från sulkyn och skickades tumlande till marken till följd av den fruktansvärda tragedin som inträffade vid Solvalla. Även om han hade turen att slippa olyckan, hindrade hans skador honom från att gå tillbaka till jobbet som tränare eller förare.

Men Jim studsade tillbaka från olyckan och fortsatte med ett framgångsrikt liv. Han var på trav varje dag och sågs ofta i Solvalla, där han hade det trevligt med sina kompisar vid bord 410. Det var hans hobby att komma i kontakt med tidigare arbetskamrater och vänner och kommentera deras prestationer på travbanor. Jim har varit säker på att gratulera ett antal personer till sina segrar efter lopp.

Jim Frick Död
25 juli 2020

Det var i somras när Jim Frick äntligen blev erkänd för alla sina prestationer och släpptes in i travens Hall of Fame. Han började sin karriär som lärling hos Olle Goop och under sin karriär som tränare och kusk samlade han på sig drygt 5 000 segrar.

Tyvärr skulle karriären avbrytas 2010 när Jim Frick råkade ut för en olycka på Solvalla. Händelsen gjorde att han kastades ut från sulkyn och fick honom att falla till marken. Trots att skadan tvingade Jim Frick att sluta från sina jobb som tränare och tränare på grund av dess svårighetsgrad, anses Frick allmänt vara en av de mest framgångsrika travtränare i sportens historia i Sverige.

Jim Frick, som var 68 år när han gick bort, fick diagnosen prostatacancer för ett knappt år sedan. Jim Frick gick bort, och hans ålder vid döden angavs till 68. En publikation som SportExpress är vanligtvis den första som sprider nyheterna.

Under de senaste veckorna har Jim lagts in på sjukhuset och situationen har sakta försämrats. Enligt sonen Daniel Frick var han maktlös att stoppa sjukdomsutvecklingen i dag och fick ge upp kampen. Jim Frick anses vara en av de största i travdisciplinen genom tiderna, efter att ha samlat på sig 5 002 segrar som kusk och drygt 3 000 som tränare.

Trots att han tillbringade större delen av sin karriär med att spela för Solvalla, tillbringade han sina uppväxtår i Rattvik, där han arbetade som tränare efter att ha varit lärlingstjänst hos Olle Goop.

Framgångarna var många och betydelsefulla. Under fyra år etablerade han sig som den travkusk med flest segrar i Sverige (1978, 1979, 1985 och 1986). Han ska ha vunnit 51 kuskmästerskap runt om i landets travbanor förutom att han tog förstaplatsen i Coachman EM 1987, enligt tidningen Sulkysport.

Två år senare vann Frick Svenskt Travderby på Jagersro med Frej Nalan, vilket anses vara den största segern i hans proffskarriär.