Eva Rydberg Sjuk

Eva Rydberg Sjuk |Eva Rydberg föddes i Malmö stad.Redan som ung började hon sin utbildning i balett, och hon spelade även i en barnteateruppsättning i Malmö Folkets Park. När hon var i tonåren var hon balettdansös på Malmö Teater. Hon bestämde sig för att skicka in ett foto efter att ha fått reda på att Povel Ramel letade efter dansare att uppträda i Knappupp-revyn på Ideontheatern i Stockholm.

Till slut anställdes hon för tjänsten. Under sommaren 1960 deltog hon i Karl Gerhards Jubelsommar-turné med Knappupp och reste runt i Sverige. Efter det reste hon till Cirkus Schumann i Köpenhamn, och efter det åkte hon på turné med Cirkus Bennewis. Hon började arbeta för Francois Bronett på Cirkus Scott i slutet av 1970-talet, och hon har även uppträtt på Paris Olympia.

1965 samarbetade Teater och Geigert Rydberg med Stora Teatern i Göteborg, som följdes av Odense Teater i Danmark.I den produktionen av West Side Story gav hon en minnesvärd prestation som tomboy Anybody.

Hon spelade samma roll på Oscarsteatern i Stockholm samtidigt som hon fick ett kontrakt med Sandrews för en period på tre år. Rydberg gjorde sin debut på tv 1966 och bidrog till den komiska delen av Kvitt eller dubbelt-showen. Detta var hennes första framträdande på tv.

1966 kontaktade Owe Thornqvist Rydberg om att delta i Hamburger Bors krogshower eftersom han var imponerad av hennes humoristiska förmågor.

Det markerade början på en helt ny period i hennes yrkesliv. Rydberg uppträdde med Lars Kühler som scenkompis i en rad bar- och tv-program. Dessutom har hon samarbetat med sådana anmärkningsvärda figurer som Björn Skifs, Siw Malmkvist, Tommy Korberg, Sten Ardenstam, Mikael Neumann och Ewa Roos under sin karriär.

Rydberg har medverkat i några filmer och gjort sin debut i kultklassikern Drra p, en kul grej p vag fram till Gotet när hon bara var 12 år gammal. Samma år, 1971, medverkade hon även i komedifilmen The Sound of Naverlur. Under sin karriär har hon medverkat i fyra olika avsnitt av SVT:s Julkalendern, nämligen Teskedsgumman, Lngtradarchaufforens berattelser, Trolltider och Superhjaltejul.

Hon tävlade i Melodifestivalen 1977 med bidraget “Charlie Chaplin”, som skrevs av Tomas Ledin. Hon kom på sjunde plats.

[Senast tävlade hon i Melodifestivalen tillsammans med Ewa Roos, 72, med bidraget “Rena rama ding dong”, men även 1977 tävlade Eva Rydberg i Melodifestivalen där hon framförde “Charlie Chaplin”, som skrevs av Tomas Ledin,

Det roligaste med Eva Rydbergs comeback till Melodifestivalen 44 år senare var möjligheten att samarbeta med sin mångårige vän Ewa Roos. De samarbetar också på teateranpassningen av “Pang I bygt”, den legendariska sketchen “Fawlty Towers” skapad av den brittiske komikern John Cleese, som nu är 81 år gammal.

Eva Rydberg Sjuk
mer information uppdaterar snart om Eva Rydberg Sjuk

Det är mycket action, och det är roligt att samarbeta med Ewa Roos. Eva Rydberg berättade för Aftonbladet att även om de var tvungna att genomföra fyra provvisningar på Fredriksdalsteatern så var det väldigt roligt trots att de inte gjort någonting det senaste och ett halvt året innan.

Eva Rydberg och hennes man Tony Johansson, 75, köpte Fredriksdalsteatern i Helsingborg år 1994. Tony Johansson var tidigare ägare. Sommaren 2023 blir den sista sommaren som hon kommer att tillbringa på den platsen.

På presskonferensen som Fredriksdal höll i måndags avslöjades att alla föreställningar som var planerade till sommaren skulle ställas in; dock kommer ensemblen att göra fyra testföreställningar under mitten av sommaren. Slutföreställningen av Eva Rydberg, som ursprungligen var planerad att äga rum 2022, har skjutits tillbaka till 2023 och SVT kommer att spela in en dokumentär om henne under sista säsongen.

Om man bara tar hänsyn till de icke-corona-åren tyder detta på att Eva tillsammans med sin representant, kollega och nära vän Nils Poppe lämnar teatern efter att ha tillbringat 28 år med att uppträda på Fredriksdalsteaterns scen.

Nu, om hon bara kunde avsluta sitt uppdrag. Hon erkänner att hon inte varit särskilt bra på att lyssna på sin kropp tidigare. För att inte tala om året innan.

Jag började inte må bättre förrän i december 2019, och sedan var jag sjuk hela sommaren efter det. Det värsta inträffade dock i januari och februari 2020, och den här idioten fortsatte att arbeta under den tiden. Sedan, i mars föregående år, insåg jag: Är det Corona jag har? Eva Rydberg hävdar att om hon hade haft kännedom om denna information så hade hon inte fortsatt att arbeta.

Hon kunde inte ta några tester när hon behövde dem som mest, därför underkastade hon sig inte något av dem.