Helen Alfredsson Barn

Helen Alfredsson Barn Helen Alfredsson, före detta golfproffs, och Kent “Kenta” Nilsson, före detta hockeyspelare, slog ihop säcken 2005. Alfredsson är 55 år. Men efter elva år av att vara tillsammans tog de beslutet att skiljas åt. Men de kunde äntligen återknyta kontakten med varandra för ungefär två år sedan.

Det senaste året skrev Helen Alfredsson boken Ett vinnande slag, där hon öppenhjärtigt diskuterade uppbrottet samt förhållandet till Kents barn, Robert, 35, Anders, 33, och Helen, 31. Robert är den äldsta av de tre, och Anders är mellanbarnet.

Helen skriver i boken att första gången hon såg Kenta och barnen tillsammans var droppen i hennes förhållande med Kenta:

Nu när båda deras yrken har tagit slut, paret har varit skilda sedan en tid tillbaka och de har kommit till rätta med sina nya normala liv, kan vi säga att allt har fallit på plats. Efter skilsmässan var det först enstaka kontakter med Kent, men allt eftersom förändrades det och blev allt vanligare. Till slut kom de fram till att de borde ge det en ny chans, och då visade Helen intresse för att flytta till Göteborg.

Jag tillbringade mycket tid i Göteborg när min far var i ett kritiskt tillstånd, och som ett resultat bestämde jag mig för att köpa ett hem i den här staden så att jag kunde vara med honom till slutet av hans liv. Efter det fick jag intrycket att jag ville göra denna plats till mitt hem. Jag tror att det var en ny början för oss båda, fortsätter hon och Kent skakar instämmande på huvudet.

Det faktum att Kents barn nu var gamla nog att ta hand om sig själva gjorde livet mycket enklare för honom på många sätt. Det finns dock ingen garanti för att saker och ting kommer att bli mindre svåra när ni väl är tillsammans igen.

När vi diskuterade det lämpliga sättet för oss att interagera med barnen och resten av familjen, förespråkade Kent för barnen, medan jag stod för mig själv. Jag tappade tålamodet med omständigheterna och började skrika om samma saker om och om igen eftersom vi inte kunde hitta en lösning på problemet. Vi vägrade att vika från vår tro och förblev orubbliga i vår anslutning till dem. Vi hamnade i clinch istället för att lyssna på varandra, och det eskalerade bara konflikten mellan oss. Vi hanterade de negativa aspekterna av varandras karaktär på våra egna unika sätt.Helen kom tvåa efter Laura Davies.

Jag känner att att komma tvåa är ett tillräckligt bra resultat för mig. Konsekvensen är dock inte alls lika betydande som den en gång var. Det som är roligast är att träffa nya människor. Den senaste tävlingen hölls i Chicago i juli månad. – Som gammal har man två tävlingar om året, så det är härligt att komma ikapp lite dem emellan, säger Helen Alfredsson och lockar fram ett av många, många skratt under vår telefonchat.

Men den viktigaste delen av spelet är att du kommer överst mot Kent, eller hur?Utan tvekan ger hon ett snabbt svar. Men det fanns aldrig någon tvekan i mitt sinne om att han till slut skulle vinna mig.

Helen Alfredsson har aldrig haft några svårigheter att vara uppriktig och ärlig om de ämnen hon diskuterar.

Mina föräldrar var den typen av människor som aldrig gömde sina åsikter och som aldrig var rädda för att uttrycka dem. När det kom till pappa visste man nästan alltid vad han tänkte innan han öppnade munnen för att säga något.

Han hette Björn och var med i Redbergslids handbollslag som tog sex SM-guld. Han gick bort året innan efter att ha kämpat med njur- och hjärtproblem i många år.

Kathie hette modern och hon gick bort år 2010, vilket var tio år efter att de första symptomen på Alzheimers sjukdom hade visat sig.

Helen Alfredsson Barn
Mammas sjukdom • Livet utan egna barn

Att se den var inte alls underhållande. När jag tittade på mamma kunde jag se hur arg hon var eftersom hon först trodde att hon hade gått in i väggen. Hon blev så småningom utom kontroll. Hon tror att det finns tillfällen då hon undrar om det inte skulle vara värre för de anhöriga som bevittnar att en familjemedlem förs bort på ett sådant sätt.

Och det verkar som att det finns lediga platser. När vi säger hej stelnar Helen Alfredsson i kroppen och Kenta Nilsson ber om ursäkt och säger att han luktar Göteborg, en upptäcktsresande som rest genom Ostindien.

– Jag har precis varit nere och tjärat halva bryggan, säger han samtidigt som Helen förklarar att anledningen till att hon upplever ryggbesvär är för att hon har städat under och vid bryggan. – Jag har precis avslutat.

Jag städade mycket, bland annat fick jag bort mycket tång och annat liknande; eftersom det är så mycket vatten i tången var det väldigt tungt.

Men låt oss gå vidare till huset. Positionen, som är så nära vattnet att det nästan verkar som om du skulle kunna slänga upp ett av panoramafönstren och hoppa in, liksom byggnadens öppna våningsplan

lding.

När Kenta Nilsson tittar ut över den glittrande viken kommenterar han: “Den utsikten gör mig så glad att jag tänker på den varje morgon.”

Ja, och om du gör upp en brasa i november kan det kännas lika varmt och inbjudande som alla andra månader på året.