Jimmie åkesson ålder

Jimmie åkesson ålder |När Jimmie Kessons enda barn, Nils, föddes i december 2013 blev han pappa för första gången. Nils är partiledarens enda barn.Pojken har för det mesta varit avskärmad från allmänhetens ögon; sonen gjorde dock ett framträdande tillsammans med sin pappa under Sverigedemokraternas länsdagar i Örebro 2019. Se bilderna som finns här. Jimmie Kesson föddes i Ivetofta, som ligger i Skne län, även om han tillbringade större delen av sin barndom i Solvesborg, som ligger i Blekinge län.

Hans mor, Britt Marie, arbetade som vårdgivare på ett äldreboende medan hans far, Stefan, är en framgångsrik entreprenör som ägde och drev en golvläggningsfirma. Kessons föräldrar skilde sig när han var ett litet barn, så hans mamma var mest ansvarig för hans uppfostran.

kesson har antytt att han blev intresserad av politik vid denna tid och att han studerade statsvetenskap, juridik, ekonomi, kulturgeografi och filosofi vid Lunds universitet. Han blev också intresserad av politik.

Åkesson arbetade som webbdesigner på företaget BMJ Aktiv, som han grundade tillsammans med Björn Söder, Sverigedemokraternas tidigare partisekreterare, innan han arbetade på heltid i politiken. BMJ Aktiv var ett av de första företagen i Sverige som specialiserade sig på marknadsföring i sociala medier.

kesson var medlem i Moderaternas ungdomsförbund, som är Moderaternas ungdomsflygel. Han lämnade dock Moderaterna 1995 för att gå med i gamla Sverigedemokratiska Ungdomsförbundet, som är Sverigedemokraternas ungdomsflygel. Vissa källor uppger dock att han lämnade Moderaterna 1994.

Kesson har i olika intervjuer uppgett att han gick med i SD efter att ett betydande antal av partiets grundande och mer konservativa medlemmar redan hade lämnat.

Dessutom hjälpte han till att etablera en lokalavdelning av Sverigedemokratiska Ungdomsförbundet år 1995. År 1997 vann han valet att tjänstgöra i partistyrelsens verkställande utskott i egenskap av suppleant. Det var de ställningstaganden som SD tar till EU och invandringen som, säger han, till en början drog honom mest till SD. Han var särskilt intresserad av den politiken.

19 år gammal valdes Kesson in i offentlig tjänst 1998 och tog plats som kommunalråd i Solvesborgs kommun.

Samma år valdes han även till posten som vice ordförande i den nybildade Sverigedemokratisk Ungdom (Sverigedemokratisk Ungdom). Därefter var han ordförande i organisationen från åren 2000 till och med 2005. Enligt egen meritförteckning gick Jimmie Kesson på Solvesborgs Furulundsskola för sin samhällsvetenskapliga utbildning mellan åren 1995 och 1998.

Samma år som han tog sin examen från gymnasiet skrev han in sig i lektioner vid Lunds universitet. Fram till år 2005 skrev han sig in i ett antal klasser vid universitetet, inklusive de i filosofi och samhällsgeografi; ändå tog han inte examen.

Jimmie åkesson ålder
43 YEARS

När jag och fotografen Lars tar oss mot Jimmie Kessons hem i Solvesborg märker jag att två muskulösa män går ut ur den mörktonade bilen som står parkerad framför bostaden. Två Sapo-män möter oss, verifierar våra dokument med artighet och ger oss sedan tillåtelse att fortsätta.

Det diskreta polisskyddet ger tilltro till det vi redan misstänkte, nämligen att Jimmie Keson, chef för Sverigedemokraterna, inte är din genomsnittlige partiledare. Han är utan tvekan Sveriges mest kontroversiella politiker. Han är också ledare för ett parti som gick ganska bra i de senaste valen men som andra partier ser ner på. Det är de rödgrönas allians som de kämpar mot, alliansen som de kämpar mot och alla mot Sverigedemokraterna.

När vi blir bekväma med lite kaffe och kakor hemma hos Jimmie och sätter oss vid hans köksbord, erkänner han att det är så. Eftersom motparterna alltid samarbetar mot oss gör vi ofta narr av dem genom att kalla dem sjukskrivningarna.

Jimmie köpte villan där vi nu sitter för tio år sedan; huset har dock sedan dess utökats på grund av Jimmies flickvän Louises ankomst och födelsen av deras son Nils. Väggar som är ljusa, en öppen planlösning, rymliga verandor och en pool i trädgården är alla funktioner i detta hem. Huset där Jimmie tillbringade sin barndom ligger cirka hundra meter bort.