Andreas Georgson Längd

Andreas Georgson Längd |Den utflykten till Brentfords träningsplats ledde om Georgsons professionella väg på betydande sätt. Det var första gången han pratade med Nicolas Jover, som arbetade som en specialist-coach-coach för Brentford vid den tiden. När Jover handplockades av Manchester City 2019 kom Brentford ihåg Georgson och gav honom ett erbjudande om att flytta till England. Georgson accepterade erbjudandet.

Både livet och fotbollen har en tendens att röra sig i cykler. Efter att ha arbetat för Brentford i ett år fick Georgson en inbjudan att ansluta sig till Mikel Artetas personal i Arsenal. Efter ett år fick han en tilltalande möjlighet att återvända till sin mångåriga hemstad Malmö i rollen som sportchef. Detta innebar att han var tvungen att lämna London. Vem tar hans plats i Arsenal? Jover är den enda personen i fråga.

Nu är Georgson ansvarig för a-laget i Malmö, där han planerar klubbens uppgång till inhemsk dominans samt deras återkomst till Champions League för första gången sedan 2015–16. I en intervju med The Athletic diskuterade han sin karriär inom fotbollen, inklusive sin tid med Brentford och Arsenal, samt ansvaret som följer med att vara en fast måltränare.

Matchen på lördag blir betydelsefull av flera anledningar, bland annat att MFF kommer att tävla om ett nytt guld. Medan Markus Rosenberg spelar sin sista match i allsvenskans historia spelar assisterande tränaren Andreas Georgson sin sista match i Malmö FF innan han går vidare till Brentford i engelska Premier League.

Andreas Georgson, som nu är 37 år och har varit aktiv i föreningen på många nivåer i sammanlagt 14 år, befordrades till tjänsten som assisterande tränare för a-laget 2018. Innan denna befordran tjänstgjorde Andreas Georgson som en assisterande tränare för andralaget.

Enligt Andreas Georgson, som intervjuats av Sportbladet, är en betydande del av förklaringen till varför han stannat kvar i klubben de senaste 14 åren att han har haft lyhörda chefer som alltid har snappat upp en del av initiativen, medan han kl. samtidigt har han funderat på utvecklingsområden för klubben själv.

– Malmös ungdomsverksamhet har aldrig varit dålig på att ta fram spelare och ha starka resultat, men metoderna och idéerna bakom hur vi ska lära spelarna så mycket som möjligt har inte varit konsekventa tidigare.

För att kunna åstadkomma något mer än att bara ta in de bästa spelarna, spela i den bästa serien och hoppas att de ska bli så bra som möjligt, var jag tvungen att anstränga mig mycket med vår utvecklingsplan, Den Himmelsbl Vagen, för att komma på hur vi faktiskt ska träna, matcha och scouta.

Andreas Georgson Längd
1m94

På grund av The Sky Blue Road måste alla de yngre lagen i Malmö med omnejd utveckla sina spelare på samma sätt. Det är en metod för att se till att alla får en fast fot att stå på i fotbollsspelet.

Vi ska inte scouta spelare med målet att vinna en ungdomsserie; snarare borde vi scouta spelare med målet att förbättra vårt förstalag om tio år. Vi borde inte träna denna vecka för att vinna matchen i helgen; istället borde vi träna på att bygga en spelare som är så skicklig som de kan bli om tio år.

Vi bör inte ställa upp till matchen i helgen på ett sådant sätt att vi maximerar sannolikheten att vinna matchen. Istället borde vi spela på ett sådant sätt att det ökar spelarnas utsikter att bli uttagna till en seniortrupp i framtiden.