Lina Axelsson Kihlblom Längd

Lina Axelsson Kihlblom Längd |Lina Marjatta Axelsson Kihlblom är en socialdemokratisk politiker som har suttit som Sveriges utbildningsminister sedan den 30 november 2021. Hon är ogift Axelsson och född i Köping den 24 juni 1970. Axelsson är hennes efternamn.

Hon har en bakgrund i juridik, och hon har även arbetat inom utbildning som lärare och rektor. Hennes första framträdande i allmänhetens ögon var i SVT-serien Rektorerna, som skildrade hennes ansträngningar för att förbättra studieresultatet för barn på Ronnaskolan i Södertälje.

Flera nyhetsmedier har hänvisat till Axelsson Kihlblom som den första öppet transpersoner att ha en post i den svenska regeringen i samband med hans nyligen befordrade till ministerposten. På grund av att ministern tidigare opererats könsbyte är det den slutsatsen man kan dra.

I sin kommentar till uppdraget konstaterade Axelsson Kihlblom att enligt hennes mening “transindivider är det nya normala i olika sorters roller i samhället.”

Ministerns självbiografi, med titeln Kommer du att tycka om mig nu?, publicerades år 2015. – en berättelse om ens identitet, föranledd av könsövergången. Sedan dess har hon även skrivit en bok om ledarskap 2016, förutom ett facklitteraturarbete om samhällsvetenskap riktat till unga.

Lina Axelsson Kihlblom har tagit en kandidatexamen i juridik från Uppsala universitet, rektorsutbildning från Stockholms universitet, och skolledarutbildning från Rektorsakademien i Stockholm. Hon har även en kandidatexamen i pedagogik från Stockholms universitet. Hon talar flytande engelska, tyska, franska och spanska samt franska och spanska.

Hon har tidigare erfarenhet som advokat efter att ha arbetat i Bryssel med EU-lagstiftning och på ett exportföretag. Dessutom har hon haft positionen som chef för marknadskommunikation på ett IT-företag i Irland. Dessutom har hon arbetat som lärare. 2009 utsågs hon till rektor för Enskede Byskola i Stockholm. Två år senare, 2011, utnämndes hon till rektor för Ronnaskolan i Södertälje, där hon tjänstgjorde under en period av tre år.

Därefter deltog hon i tv-programmet Rektorerna, som producerades av Utbildningsradion, och det var där hon fick ett namn för sig själv genom att framgångsrikt vända skolans dystra resultat och kraftigt höja elevernas betyg.

Axelsson Kihlblom var då rektor för grundskolan i Haninge kommun, och hon tjänstgjorde även i skolkommissionen 2015. Hon utsågs till förvaltningschef för barn- och utbildningsförvaltningen i Nynäshamns kommun i januari 2018, när hon började sin anställning i den rollen.

Lina axelsson kihlblom barn. Lina Axelsson Kihlblom har uppet talat över sin resa och blir med tisdagens konselj forsta transperson I en svensk regering Axelsson Kihlblom foddes som man identifierar sig som kvinna.

Lina Axelsson Kihlblom Längd
5.7

Lina arbetade som juridisk rådgivare i Bryssel, där hon var involverad i både EU-lagstiftning och en produktorganisation. Hon är flytande i fem olika varianter av språket. Lina är en produktiv författare som har gett ut väldigt många böcker utöver sina andra prestationer. Det är möjligt att boken med titeln “Vill du tycka om mig nu?” är den som har lästs mest.

När det gäller ämnet för hennes romantiska relationer har Lina varit tyst och avstått från att avslöja någon information. Det tros inte att hon är i ett romantiskt partnerskap med någon för närvarande. Hon är inte riktigt engagerad i att stärka utbildningsgrunden i Sverige eftersom hon istället fokuserar på sin yrkeskarriär.

Enligt resultaten av mitt personlighetstest har jag den typ av personlighet som skulle vara till nytta för mig oavsett om jag försökte sälja glass på Grönland eller sand i Saharaöknen. På grund av detta fick jag möjligheten att bli rektor för skolan, trots att jag aldrig tidigare arbetat inom utbildning och inte hade någon tidigare kompetens i ämnet.

Berätta för föräldrarna som bor i villorna att de kan vänta i hur många köer som helst och att om de berättar för sina vänner om möjligheten kan de “toppa” klassen genom att ta in lämpliga elever. När du först etablerar en fristående skola bör du fokusera dina marknadsföringsinsatser på de omgivande bostadsområdena snarare än i lägenhetskomplex. När det under de kommande åren inte längre kommer att finnas en väntelista för att komma in i skolan kommer ett stort antal personer att vilja skriva in sig där.