Karl Dyall Familj

Karl Dyall Familj |Dyalls mor är svensk, och hans far är Guyanes; båda deras ursprungsnationer är representerade i deras namn. Familjen Dyall bodde i Västindien i närmare fem år, under vilken tid patriarken, Colin Dyall, var aktiv där som jazz- och funkmusiker. Yngre bror eller syster till sångerskan Sharon Dyall. När Karl var 11 år flyttade hans familj till Sverige och etablerade sig i staden Marsta.

Dyall agerade i egenskap av något som liknar en ambassadör för svensk streetdance. Han vann Svenska mästerskapet i Breakdance 1984 och Svenska Mästerskapet i Freestyle Dance 1986. Båda dessa titlar tilldelades honom.

Han var en grundare av dansteamet Bounce och bidrog även till ensemblen i rollerna som dansare och koreograf under sin tid med gruppen. En av de många uppsättningar som Dyall varit med i är musikalen Fantomen som debuterade på Scalateatern i Stockholm 1984.

Det finns dock en del personer som inte är medvetna om att Karl inte är den enda medlemmen av sin familj som arbetar i underhållningsbranschen. Karls pappa, Charles Colin Dyall, var medlem i ett band som spelade jazz och funk. Sharon Dyall, som är Karls syster, är en skicklig sångerska och skådespelerska som har lånat ut sin röst till ett stort antal karaktärer i en mängd olika animerade filmer och tv-program.

Vårt första möte var i samband med filmen “Fame”, som släpptes 1992. När jag äntligen förstod att jag gjorde en röra av saker, var jag trött på att gå ut med kvinnor och involverad i ett förhållande som inte möttes mina behov.

Trots att Kalles dagliga pendling mellan Stockholm och Rebro gjorde att han kände sig ganska trött, hade han förbundit sig att besöka en kompis som jobbade som DJ på klubben Face. Även när hon hade något att säga, svarade han för det mesta på Lottas ord genom att sucka.

Var och en av hennes uttalanden överraskade honom eftersom de skilde sig så drastiskt från vad han hade föreställt sig. Nästan omedelbart kunde han inte få henne ur tankarna. De sågs inte igen förrän en invigning, som var flera år senare. När Kalle berättar gör han det med ett leende som inte lämnar hans ansikte hela tiden.

Vid första anblicken såg det ut att vara mycket folk där, men nu kan jag bara se Lotta. Istället för att anstränga mig för att lära känna henne på ett mänskligt plan, gjorde jag sexuella närmanden mot henne genom att ligga med hennes närmaste vän. Det var inte alls vad jag hade i åtanke alls, och det är helt felaktigt.

På grund av hur fruktansvärt han misslyckades med ceremonin, slutade hans vän som arbetade som dörrvakt med att fixa det. Nu, 25 år senare, firar de sin silverbröllopsdag. – Min skygghet och osäkerhet spred sig från en rad olika faktorer. Eftersom jag inte gjorde några framsteg började Lotta närma sig punkten när hon skulle ge upp mig. När jag äntligen insåg att det var HENNE, tog jag ett dåligt beslut kanske på grund av den extrema nivån av rädsla jag upplevde vid den tiden.

Han komponerade partituren till filmen, vilket gav honom en guldskiva för bästa originalmusik. Guldmasken för bästa skådespelare tilldelades honom för hans framträdande i pjäsen “Fame” på den berömda China Theatre i Kina.

Utöver sin roll som Emilio i tv-serien Rederiet har Dyall medverkat i en mängd musikaler, som A Chorus Line, West Side Story, Cabaret, Othello, Little Shop of Horrors och Singin’ in the Rain. Utöver detta har han komponerat musiken till ett antal dansföreställningar och revyer som regisserats av Peter Flack.

När det kommer till koreografi har han arbetat med en rad olika personer och grupper, bland annat Ainbusk Singers och Stjarndamm på Folkoperan. 2004 var han koreograf för musikalen How to Succeed in Business if You Don’t Burn Out, som framfördes i Stockholms Intiman. I den dansgrupp som kallas Bounce, var Dyall en innovatör.

I den globalt hyllade musikalen “Fame” koreograferade han dansrutinen som hans karaktär, Tyron, utförde. Han har arbetat med Eva Rydberg på en rad olika tv-underhållningsserier, bland annat So Ska Det Lta, Allsng p Skansen, Fngarna p fortet, Sing along och Melodifestivalen. Som ett erkännande för sina insatser för svensk dans belönades Dyall med Gunilla Roempke Dansstiftelsepriset 2008 och Carina Aris guldmedalj 2015, som båda bär hans namn.

Karl Dyall Familj
Karls pappa, Charles Colin Dyall, var medlem i ett band som spelade jazz och funk. Karl Dyalls syster Sharon Dyall är en berömd sångare i sin egen rätt.

Han är en av de främsta dragningarna på dansstudion Base 23 i Stockholm, som öppnade i januari 2010 tillsammans med Anneli Alhanko och ett antal andra dansinstruktörer.

Han representerade Sverige vid Tae Kwon Do World Championships och tävlade i sparringsdivisionen. 2011 utvecklade han träningsanläggningen känd som CrossFit Solid tillsammans med sina vänner Joachim Bergström och Rennie Mirro. 2012 tog han förstaplatsen vid EM i crossfit

i divisionen för idrottare i åldern 45 och uppåt, och han placerade sig på åttonde plats vid världsmästerskapen (Reebok Crossfit Games). På Reebok Crossfit Games 2014 tog han hem bronsmedaljen. Under senare delen av det året, under Fitnessfestivalen, belönades han med priset Gyllene hjärtat för att vara förebilden för verksamheten.