Anna Book ålder

Anna Book ålder |Anna Book är en välkänd kändis som föddes i Sverige den 10 september 1970. Svensk popsångerska som debuterade 1985 och har haft framgångar med ett halvdussin album sedan dess.Hon blev en framträdande plats efter att ha slutat på andra plats i tävlingsserien Let’s Dance år 2006. Sedan dess har hon även tagit upp värdskapet för den uppföljande konversationsprogrammet, med titeln Let’s Dance Plus. Det har fastställts av astrologer att Jungfrun är Anna Books stjärntecken.

1984 deltog Book i den talangjakt som anordnades av Dagens Nyheter och slutade på fjärde plats vid finaltävlingen som hölls på Göta Lejon i Stockholm. Efter det fick hon ett erbjudande från skivbolaget CBS att spela in singeln “Hjartat bankar”. Hennes framträdande i TV-serien Solstollarna på SVT 1985 väckte stort intresse och ledde slutligen till inspelningen av hennes debutalbum, med titeln Killsnack.

1986 nådde albumets titellåt andraplatsen på Svensktoppen och blev kvar där i totalt 12 veckor. Hon gick in i Melodifestivalen med bidraget “ABC”, som slutade på femte plats. Låten gjorde henne känd bland svenska folket och hon tävlade i tävlingen. Longing, hennes andra album, släpptes senare samma år 1986. Låten “A Christmas card from you” fanns ursprungligen med på albumet och blev efteråt till en singel.

Book gick in i Melodifestivalen ännu en gång 1987 med låten “There is a Tomorrow”, men låten fick ingen plats, och Books karriär som sångare tog slut efter det. Trots detta gav hon ut två singlar år 1988. En av deras singlar fick titeln “Namn & nummer”, och den skrevs av Per Gessle

1986 var popgruppen Pinks först med att spela in och släppa den som singel. Covering av Marie Fredrikssons låt “Det finns mycket som man inte vet” fungerade som den andra singeln som släpptes av bandet (skriven av Marie Fredriksson och Lasse Lindbom ). Under året 1994 gick hon in på “alternativ melodifestival” som arrangerades av TV3 med låten “Casanova”.

Under mitten av 1990-talet fick hon hjälp i släppet av singeln “My Love for You” av ett antal personer, däribland Dr. Alban. De stora triumferna var återigen misslyckade, men hon har förblivit synlig genom att delta i spel- och frågesportprogram som sänds på tv. Book har också gjort arbete inom området dubbning av tecknade serier; till exempel gav hon den svenska rösten till Misty in Pokémon och framförde temasången för den svenska bearbetningen av serien.

Book hade ett framträdande i TV4-programmet Let’s Dance år 2006. Tillsammans med sin danspartner David Watson kom hon på andra plats i finaltävlingen. Let’s Dance var ett album som gavs ut i samband med tv-programmet, och kort efter dess utgivning gjordes också en samling av några av hennes låtar från 1985 och efteråt tillgänglig.

Book skickade in sin låt “Samba Sambero” till Melodifestivalen 2007 och deltog i tävlingen. Låten kom på nionde plats i den totala tävlingen, men den vann sin preliminära omgång. Hennes CD Samba Sambero publicerades i mars 2007, och den innehöll en majoritet av nyskrivet innehåll.

Hon var programledare för programmet Let’s Dance Plus på TV4 Plus år 2007. Nästa år publicerades Anna Books självbiografi, med titeln The Book of Anna Book. 2009 deltog hon i Allsong på Skansen, där hon framförde “ABC”.

Musikern har konstaterat att musik och konst är hennes största passioner i livet; ändå har pandemin gett henne insikten att hon tycker om att arbeta mycket mer än hon tidigare hade insett. Hon avslöjar att hon på senare tid även funderat på att söka arbete inom andra branscher än underhållningsbranschen.

Enligt Anna Book, “Jag har försökt att jaga andra yrken under den här pandemin, men jag verkar inte tas på allvar.”

Det står i boken att hon sökt “normala” jobb och att hon är öppen för att arbeta i vilken miljö som helst och hävdar att hon inte är kräsen med anställningsmöjligheter. Till exempel kan hon se sig själv arbeta i en butik.

Hon fortsätter med att säga: “Jag tror inte att jag är för snygg för något yrke, även om jag inte är så bra på något av dem, som att städa till exempel.”

Anna Book ålder
51ar

Enligt Book, “Jag vill arbeta och försörja mig, men problemet är att många har antagit att jag skojade, och det är svårt att bli tagen på allvar.”

I år inleds Anna Books 37:e år som konstnär. Hon tillägger att hon lever ett liv som är lite anonymt, men att många fortfarande har svårt att se henne som något annat än “konstnären Anna Book”. Hon beskriver att hennes tillvaro är ganska anonym.

Jag kan aldrig riktigt gömma mig eller komma ifrån den jag är. Jag säger det inte för att jag har hybris; ändå är det ganska svårt att ladda om, och jag tror inte att det borde vara nödvändigt för mig att väljaden ena och avstå från den andra, säger hon.