Rolf-göran Bengtsson Familj

Rolf-göran Bengtsson Familj

Rolf-göran Bengtsson Familj |Bengtsson tillbringade sin barndom i Sularp, ​​Södra Sandby, och arbetade på släktgården. När han var elva år började han delta med en A-ponny som han själv ridit i tidigare tävlingar. Bengtsson startade i alla grenar i SM med D-ponny Partner, vilket ledde till att han tog två guldmedaljer i tävlingsgrenen SM (ponny SM 1977 och 1979).

Bengtsson har fokuserat på hoppning ända sedan han tävlade i fält-SM för första gången när han var junior. Bengtsson har utbildningen och erfarenheten för att arbeta som mekaniker och han gjorde det samtidigt som han ägnade tid åt att rida hästar efter jobbet. 1988 tävlade han i SM inomhushoppning och tog silver på hästen Balett. Tävlingen hölls i Enköping.

1996 vann Bengtsson sin första Grand Prix-tävling på hästen Paradiso i Göteborg. Denna seger var Bengtssons första av många. Efter att ha börjat sin karriär som ryttare i Jan Tops försäljningsstall i september 1997 fortsatte han med stor framgång och tävlade på stoet Isovas Pialotta.

Vid EM som hölls i Arnhem 2001 vann Bengtsson silver för sitt lag och brons till sig själv i tävlingen Isovas Pialotta. Inför Ryttar-VM 2002 köptes Isovas Pialotta ut, vilket lämnade Bengtsson utan häst kvalificerad till turneringen. Kort efter detta sa Bengtsson upp sin tjänst som anställd på Tops och 2003 etablerade han och den danske ryttaren Bo Kristoffersen ett eget företag i Tyskland.

Bengtsson hade ett år med upp- och nedgångar 2004. Det blev flera misslyckade tävlingar, men det blev också en del segrar, som att vinna Grand Prix i Cannes och ta silver till laget vid OS i Aten med hästen Mac Kinley. Efter att ha varit inblandad i en olycka fick han ta lite ledigt från ridningen.

Efter en spännande omhoppning med kanadensaren Eric Lamaze belönades Bengtsson med silvermedaljen i solohoppningstävlingen vid olympiska sommarspelen 2008 i Peking, Kina. Bengtsson tävlade med hästen Ninja La Silla och slog Lamaze för att ta medaljen.Sedan 1932 hade Sverige inte vunnit en individuell medalj i hästhoppningssporten förrän nu. Dessutom belönades han med Sknebragdenpriset från Sydsvenska Dagbladet åren 2001, 2008 och 2011.

I tävlingar som hölls i Madrid den 18 september 2011 tog Bengtsson den första EM-guldmedaljen för både sig själv och Sverige i hoppning. Dessutom hoppade han på Ninja La Silla vid den tiden. Då var han 16 år och var den äldsta deltagaren i EM-hoppningen. Bengtssons insatser under år 2011 resulterade i den hittills bredaste segermarginalen (44,6 procent av rösterna), vilket resulterade i att Bengtsson tilldelades Jerringpriset. .

Bengtsson och Casall var båda idrottare som tävlade i de olympiska spelen som hölls i London 2012. Han bar den svenska nationens flagga in i invigningen som fanbärare för det svenska laget. Som medlem i laget hjälpte han truppen att nå en sjätteplats totalt i tävlingen. Bengtssons häst Casall hade ådragit sig ett bollsteg under lagtävlingen, och det upptäcktes vid veterinärundersökningen som ägde rum inför första finalomgången.

Rolf-göran Bengtsson Familj

Som ett resultat av detta valde Bengtsson att avgå från turneringen på egen begäran. Eftersom det här är en roterande karusell, är det självklart att du kommer att behöva visa att du är bland de största för att hitta någon som kommer att stötta dig ännu mer. Nu när jag har hållit på med det här ganska länge är det möjligt att jag inte behöver synas där.

Å andra sidan är dessa evenemang bra för att skapa kontakter och träffa nya människor. Precis där det är, det är, det är någon som det klickar med, och då kanske vi kan samarbeta. Precis där det är, är det. Naturligtvis är det något som saknas för att vara i framkant igen, och detta är föremålet.

Ridsport är bland de många olika branscher som har drabbats hårt av coronapandemin. Antalet tävlingar, liksom deras avstånd till varandra, har minskat, liksom handeln med hästar; detta har naturligtvis en effekt på försäljningsstallen, som är en väsentlig del av företaget.

Men trots att omständigheterna är instabila är han fortfarande av åsikten att han går uppåt igen. Han har också kunnat lägga mer tid på att finslipa stallets hästars färdigheter som ett resultat av minskningen av antalet gånger han har rest till andra arenor över hela världen.

Rolf-göran Bengtsson Familj

Det finns fortfarande hopp om att stiga upp igen till planetens höjdpunkt.Det är en av de saker som gör ridsporten så tilltalande. Även om du är äldre än mig kan du fortfarande vara med. I alla andra fall kommer det med största sannolikhet att vara en färsk produkt, vilket gör att du kan ge den din fulla hastighet. Om du är enFör att träna och producera extremt bra hästar kan du fortsätta vara med i denna aktivitet tills du är ganska gammal.

Rolf-göran Bengtsson Familj

Rolf-göran Bengtsson Familj