Börje Salming Förmögenhet

Börje Salming Förmögenhet

Börje Salming Förmögenhet |Borje Salming är son till Karin och Erland Salming, och han tillbringade sin barndom i både Kiruna och Salmi . När Börje var fem år gammal omkom pappan, som var gruvarbetare och av samisk härkomst, i en olycka i gruvan där han arbetade.

Inför sin värvning av Brynas IF var Salming medlem i Kiruna AIF-laget. Där blev han svensk mästare två år i rad samtidigt som han spelade tillsammans med sin storebror, Stig Salming. 1972 valdes han att spela för landslaget, och samma år tog han brons i VM. 1973 tog han silver i VM. 1973 valdes han ut att spela i National Hockey League (NHL), där han var en banbrytare som en av de första europeiska spelarna att skapa sig ett namn i Nordamerika.

Borje Salming har sammanlagt 17 års erfarenhet av att spela i National Hockey League (NHL), varav 16 tillbringades med Toronto Maple Leafs och ett av dem spenderades med Detroit Red Wings. Med 620 assist i sitt namn har han nu rekordet för flest totala assist i Toronto-lagets historia.

Han deltog i ett antal första, inklusive Canada Cup-tävlingarna 1976, som var de första i sitt slag. Salming fick stor uppmärksamhet i sitt hemland Sverige efter att ha fått stående ovationer från publiken i Kanada 1976 under Canada Cup. Matchen i fråga var mellan USA och Sverige.

Börje Salming Förmögenhet

I denna tävling hedrades Salming även med en plats i turneringens All Star Team. Följande är hur Salming svarar på frågan om händelsen: “Den match som ägde rum i Toronto är en som jag aldrig kommer att glömma. Innan vi började med matchen gav åskådarna mig en stående ovation. Fansen från Kanada gav mig en stående ovation när de såg att jag stödde mitt land. Det finns tillfällen då nationella gränser i hockey är irrelevanta.” (Hämt från engelskan)

Efter återkomsten till Sverige spelade han en tid för AIK och tog sig så småningom hem i Vaxholm. Där etablerade han ett nytt företag. Idag är han engagerad i underklädes- och alkoholindustrin genom sina egna företag. Dessutom bär ishockeyutrustning som pinnar och handskar hans namn, inklusive dessa varor. Blood, Sweat, and Hockey: 17 Years in the National Hockey League är en självbiografi som Borje Salming också har skrivit.

1998 sammanställde tidningen The Hockey News en panel av 50 hockeyproffs, inklusive före detta NHL-spelare, författare, programföretag, tränare och styrelsemedlemmar, för att ta fram en lista över de 100 bästa spelarna i National Hockeys historia Ligan (NHL). Salming var den enda svenska personen som tog sig in på listan och experterna placerade honom på plats 74.

Vid en lunch som hölls den 17 maj 2008 i Québec, hedrades Salming som en av de sex största ishockeyspelarna under de senaste hundra åren. Detta erkännande kom tio år efter att Salming vunnit priset. Detta ägde rum med anledning av Internationella ishockeyförbundets 100-årsjubileum. [Sedan borjade jag spela lite sporadiskt fyra- fem år innan jag flyttade hem. Men det var forst på 90-talet som jag borjade kanna att det var kul.

Han ar entusiastisk information för golfkollektionens lansering.Jag tror att det kommer att gå bra, det är ett bra komplement. Vi har bara plåtat andra kollektionen som kommer i augusti.

Börje Salming Förmögenhet

Foretagsgruppen Salming består av kalsonger (det var där allt borjade nar han återvande till Sverige) I Salming Underwear som har en kollektion med flera plagg.

Salming Sports marknadsfor och saljer utrustning för innebandy och handboll. Sedan finns Salming Hockey med sitt naturliga utbud, nya Salming Golf, foretaget Viking Ice dar he tillsammans med broder Stig saljer konstis, daremot har han inte längre någon del av vinimportforetaget Bornicon&Salming.

Börje Salming Förmögenhet

Börje Salming Förmögenhet