Björn Ulvaeus Förmögenhet

Björn Ulvaeus Förmögenhet

Björn Ulvaeus Förmögenhet |Enligt resultaten av en undersökning gjord av Nyheter24 är den 76-årige mannen inte i fara.

Björns beräknade arbetsinkomst för år 2019 uppgick till cirka 2,9 miljoner svenska kronor.

Om du räknar, kommer du att upptäcka att månadsinkomsten blir 241 000 SEK. Och Björns verksamhet har gått väldigt bra för sig själv också.

“Kopparnastet Aktiebolag” omsatte cirka 20 miljoner svenska kronor år 2019. Den totala vinsten var större än 51 miljoner svenska kronor.

Under samma år fastställdes att det totala värdet av bolagets tillgångar översteg 1,4 miljarder (!) norska kronor.

Till och med Björns företag “Pophouse Entertainment Group AB”, som presenterar lite häpnadsväckande statistik, är ett bra ställe att börja.

Björn Ulvaeus Förmögenhet

Bolaget gick med en förlust på 32 miljoner svenska kronor under 2019, trots en omsättning på cirka 284 miljoner svenska kronor. Hela tillgångarna uppgick till 1,5 miljarder svenska kronor.

Den fortfarande entreprenöriella 76-åringen har många aktiva företagsengagemang, men de primära finns i hans egna bolag, “Kopparnaset Aktiebolag” och “Pophouse Entertainment Group AB”. Båda dessa företag är ganska framgångsrika.

Kopparnaset Aktiebolag, som bland annat tillverkar musikprodukter och distribuerar musikrättigheter, hade en omsättning på 20 013 000 kr 2019. Detta uppnåddes 2019. Vinsten uppgick till 51 601 000 kr, vilket tyder på att organisationen har upplevt en lönsamhetstillväxt som är nära motsvarande en faktor tre sedan 2016.

Hur är det med företagets faktiska tillgångar? Det förutsågs faktiskt att de skulle komma till mer än 1,4 miljarder svenska kronor.

Björn är delägare i bolaget Pophouse Entertainment Group AB, som är specialiserat på ägande och drift av musei- och hotellanläggningar med fokus på musik. Affärerna på det här företaget blomstrar och det är en av anledningarna till att Björn går så bra. Denna fantastiska summa på 283 927 000 SEK gjordes i försäljning under år 2019 här.

Trots att de bara varit aktiva det senaste decenniet anses de vara det mest framgångsrika popbandet i Sveriges historia.

Och när Abba upplöstes 1982, trots att de vann Eurovision Song Contest 1974 med “Waterloo” och hade en rad framgångsrika låtar, var de inte ens i närheten av så populära som de skulle bli under deras återuppståndelse på 1990-talet.

Björn Ulvaeus Förmögenhet

När Abba bestämde sig för att sluta hade äktenskapen mellan Björn Ulvaeus och Agnetha Faltskog samt Benny Andersson och Anni-Frid “Frida” Lyngstad redan avslutats. Detta var ett ämne som bandet tog upp i ett antal av sina låtar, inklusive “Winner takes it all”, som var en av deras mest framgångsrika låtar.

Till denna dag har bandet flyttat över 400 miljoner skivor, och de fyra medlemmarna i Abba fortsätter att håva in pengarna från dessa försäljningar.

Björn Ulvaeus Förmögenhet