Roosevelts Fru

Roosevelts Fru

Roosevelts Fru |Eleanor Roosevelt gifte sig med sin avlägsna släkting Franklin D. Roosevelt den 17 mars 1905. Franklin D. Roosevelt skulle fortsätta att bli USA:s president. Båda härstammade från olika grenar av samma familj, som har sitt ursprung i Nederländerna med en immigrant vid namn Claes von Rosenvelt som kom dit mellan åren 1638 och 1649.

Han bosatte sig i New Amsterdam, som nu är känt som New York , och hans son Nicholas Roosevelt blev Eleanors farfars farfars farfar och Franklins farfars farfars farfar. Båda männen hette Franklin. Eleanor och Franklin hade totalt sex barn tillsammans, men tyvärr gick ett av dem bort när de var små.

Som ett resultat av makens förlamning, som inträffade 1921, började hon spela en mer framträdande roll i politiska angelägenheter och deltog ofta i möten i hans ställe. Eleanor övertygades om att tala vid politiska sammankomster av Franklins politiska rådgivare, som också var en mycket nära vän till familjen Louis Howe. Franklins politiska rådgivare var Louis Howe.

Under sin vistelse i Vita huset gav hon sig ut på en omfattande turné i landet, under vilken hon besökte fängelser, militärbaser och kolgruvor. På grund av det faktum att hon var så aktiv i frågor som rör medborgerliga rättigheter och humanitära reformer, uppvaktade hon ibland kontroverser i sin roll som “First Lady”.

Hon trotsade konventionen genom att hålla föreläsningar, hålla frekventa presskonferenser och författa sin egen kolumn kallad “My Day”, som fördes i en mängd olika publikationer över hela världen.

Eleanor Roosevelt väckte stor beundran från människor över hela världen, och kort efter hennes mans bortgång 1945 utnämnde president Harry S. Truman henne till positionen som FN-delegat. Hon var ordförande för FN:s organ som handlade om mänskliga rättigheter från 1946 till 1952 .

Roosevelts Fru

Hon reste till Sverige 1950 och stannade där till daghemmet LM-grden, som låg i Midsommarkransen, Hagersten.

Efter Nazitysklands invasion av Norge 1940 tvingades prinsessan Martha och hennes tre barn söka asyl i USA. Deras historia skildras i tv-serien Atlantic Crossing, som sänds i Norge. Hennes make, kronprins Olav, stannade kvar i Europa under kriget och ansvarade för att samordna insatserna från London.

Som ett resultat av prinsessan Marthas tidigare resa till USA var hon redan bekant med den amerikanske presidenten, och under krigets gång växte de två till att ha en mycket stark koppling.

Martha och hennes barn bodde i villan Pooks Hill, som låg strax utanför Washington. De övernattade ofta i både Vita huset och på Roosevelts gård i Springwood, som låg i närheten.

Förekomsten av en överenskommelse mellan de två har dock aldrig visats.

Eftersom Franklin D. Roosevelt var känd för att vara en “mammapojke” och eftersom han aldrig sa något negativt om sin mamma, lades skilsmässan på is mycket omedelbart.

Roosevelts Fru

I händelse av att Franklin och Eleanor fortsätter sitt äktenskap, kommer dock den tillträdande presidenten att behöva uppfylla två obligatoriska förfrågningar från hans fru. För det första måste han avsluta sitt förhållande med Lucy Mercer, och för det andra kommer Eleanor och Franklin att behöva sova i sina egna sovrum i framtiden. Båda dessa önskemål måste uppfyllas.

Den senare önskan uppfylldes, men Franklin D. Roosevelt fortsatte att se Lucy Mercer i hemlighet fram till sin död 1945.

Roosevelts Fru