Sara Sjöström Längd

Sara Sjöström Längd

Sara Sjöström Längd |Vid 2008 års European Aquatics Championships, som hölls i Eindhoven, Nederländerna, den 22 mars, vann Sjostrom damernas 100 meter fjäril med en tid på 58,44 sekunder, vilket gav henne guldmedaljen.

Sjöström var bara 14 år gammal vid den tiden. Hon sprang semifinalen dagen innan och uppnådde ett nytt nationellt rekord med en tid på 58,38 sekunder, vilket var snabbare än det tidigare märket som innehas av Anna-Karin Kammerling, som var 58,71 sekunder. 2008 när hon tävlade i samma tävling om svenska mästerskapen kom hon i mål på tiden 58,55.

Sjöström kunde säkra en plats i det svenska simlaget till OS i Peking. Där slutade hon 27:a i de preliminära heaten på 100 meter fjäril med tiden 59,08 och 29:a i de preliminära heaten på 100 meter ryggsim med tiden 1:02,38, men hon kunde inte gå vidare till semi- finaler i något av loppen.

Hon simmade också ryggsimsträckan på medleystafetten, som det svenska laget använde för att kvala till finalen på en sjunde plats. Laget diskvalificerades dock till slut i finalen för ett olagligt stafettstart, så de placerade sig inte. Dagen för Sjöströms 15-årsdag råkade också vara finaldagen för medleystafetten.

Sjöström slog det tidigare världsrekordet som innehas av Inge de Bruijn med nio år den 26 juli 2009, under semifinalen i vattensports-VM 2009.

Sjöströms timing på 56,44 sekunder slog rekordet som hade stått i nio år. Dagen efter tävlade hon i finalen i damernas 100 meter fjärilsgren och vann guldmedaljen samtidigt som hon förbättrade sin världsrekordtid till 56,06 sekunder.

Hon försvarade framgångsrikt guldmedaljen hon vann 2008 genom att vinna damernas 100 meter fjärilsslag vid EM i vattensport i Budapest, Ungern 2010.

Hon vann tävlingen 100 meter fristil vid de öppna holländska mästerskapen i Eindhoven i december 2011, och i processen satte hon ett nytt rekord för Sverige. Hon kom dock inte undan med en medalj från vattensports-VM som hölls i Shanghai 2011.

Olympiska spelen sommaren 2012Se även: Simtävlingen vid olympiska sommarspelen 2012

2012 var ett år fyllt av både triumfer och misslyckanden. Sjöström vann guldmedaljen i både 50 meter fjäril och 100 meter frisim vid EM som hölls i Debrecen under försommaren.

Sjöström tävlade i fyra individuella tävlingar vid olympiska sommarspelen i London 2012 och tog sig till semifinalerna i 50 m frisim, 100 m frisim och 200 m frisim och slutade på fjärde plats i finalen i 100 m fjäril med tiden 57,17.

Sjöström var medlem i det svenska simlandslaget. I detta lopp kunde en tävlande från USA, Dana Vollmer, förbättra Sjöströms tidigare världsrekord.Sjöström kunde dock återta världsrekordet 2015 genom att etablera två nya personbästa vid världsmästerskapen i Kazan.

Sarah Sjostrom är med sin älskare Johan de Jong Skierus. Eftersom han är både advokat och fäktinstruktör är det tydligt att Sarah inte är den enda i deras hushåll med ett sportintresse.

Sedan nyårsafton 2011 har paret dejtat och de flyttade ihop nästan omedelbart efter att ha börjat sitt förhållande. De bodde tillsammans med Johan under ett antal år i utrymmet som en gång i tiden fanns i hans ateljé, men de har sedan dess flyttat in i den tredje lägenheten som Sarah köpte 2015.

Sara Sjöström Längd

En av de saker som folk ofta kommenterar eller förundras över Sarah är hennes längd. Det är inte klart varför det är så. Men är det något som inte går att bestrida så är det hennes längd: imponerande 182 cm.

Sarah har också ett mellannamn, Fredrika. Sarah Fredrica Sjöström är den korrekta formen av namnet, men de flesta kallar henne bara Sarah.

Däremot håller svensken en låg profil i båten.Det är inte sånt som gör att man vill gå hem och gråta över, speciellt inte när man fortfarande äger fyra världsrekord. Man får inte bli girig, säger Sjöström.

Att hon utan ansträngning kan vända tillbaka märket på 200 meter är något som stjärnan tror är omöjligt.

Å andra sidan är hon mindre bekymrad över några av de andra skivorna.En del av de världsrekord jag har är svårare att uppnå än andra, som till exempel långdistansen fjärilsimning som är 50 meter. Det är ännu mer oövervinnerligt än tidigare. Även 50 och 100 meter fristil i långdistanstävlingen är ganska utmanande.

Dessutom är jakten på färska globala listor fortfarande mycket stark.Jag har en hyfsad potential för 50 meter fritt och fjärilsloppen på 50 meter. Jag har försökt det vid några tillfällen under säsongen, men jag tror att jag kommer att satsaster förberedda för det under den följande säsongen.

Sara Sjöström Längd

Sara Sjöström Längd