Martin Beck Död

Martin Beck Död |Filmen slutade med en spänning som fick publiken att hänga. Martin Beck har bestämt sig för att gå igenom ett potentiellt livräddande hjärningrepp trots riskerna. Det finns dock bara 20% chans att de kommer att överleva.

I ett antal intervjuer har Peter Haber vid flera tillfällen uttalat att han tror att han är beredd att gestalta Martin Becks karaktär; detta är något som vi tidigare har hört går tillbaka femton år. Frågan som behöver besvaras är om detta var hans sista film eller inte.

Vi behöver inte vänta länge för att få reda på det. Inom den närmaste veckan eller så kommer TV4 och C More att meddela sina planer på fyra nya Beck-filmer och helst kommer det att bli klart om Peter Haber är en del av dem eller inte.

Åren 1993 och 1994 producerades sex filmer, som alla bar undertiteln Historien om ett brott och var anpassade efter böcker skrivna av Sjowall Wahloo. Gösta Ekman spelar rollen som Martin Beck, Kjell Bergqvist är Lennart Kollberg, Rolf Lassgrd är Gunvald Larsson, Niklas Hjulström är Benny Skacke, och Bernt Ström är Einar Rönn. Gösta Ekman spelar också rollen som Einar Rönn.

Andra skådespelare som har gjort om sina roller i serien är Torgny Anderberg som Evald Hammar, Jonas Falk som Stig-ke Malm, Per-Gunnar Hylén som Karl Kristiansson, Birger Osterberg som Kurt Kvant, Lena Nilsson som Thorell, Ingvar Anderssonas Per Mnsson, Tova Magnusson-Norling som Becks dotter Putte (motsvarande I var och en av de sex filmerna kan Maj Sjowall ses i en kort cameoroll, medan Mikael Persbrandt kan ses spela en biroll i filmen Polismordaren som polis.

Samtliga filmer släpptes på bio under ett år, från 2 juli 1993 till 1 juli 1994. Tre av filmerna, inklusive Brandbilen som svar, Mannen p balkongen och Stockholm Marathon, visades för första gången på bio, men de andra tre, inklusive Roseanna, Police Killer och Police Police Moshed Potatis, gjordes till en början uteslutande tillgängliga på hemmavideo.

De tre första videofilmerna sändes i Sveriges Television i februari och april 1994, och de tre första biofilmerna sändes med början 1996. Förutom att vara nominerad för bästa film (Hans Lonnerheden och Daniel Alfredson), bästa regi (Daniel Alfredson) , och bästa foto, “Manne på balkongen” fick Guldbaggen för bästa författarskap (Peter Mokrosinski).

Martin Beck Död
Martin Beck has agreed to a risky brain operation that could save his life.  But the chance of survival is only 20 percent.

Jag tror att allt kommer att ordna sig. När Gunvald gick bort förutspådde många individer att filmserien “Beck” skulle ta slut. Tvärtom, det var sant. Eftersom filmserien egentligen inte heter “Gunvald” är lösningen på frågan som följer: allt går, så länge du kommer på något som är bättre och du förblir trogen dina grundläggande övertygelser.

Exekutiv producent Niva Westlin Dahl ligger bakom den senaste “Beck-snärtar” som sänds på C More och TV4. I alla fyrtio filmer som just nu går på bio är Martin Beck naturligtvis en nyckelfigur och en favoritkaraktär för fans.

När allt kommer omkring innehåller “Becks” universum ett stort antal andra intressanta och välkända karaktärer; därför är det möjligt att en “Beck”-film kan göras även utan Martin Beck. Men både vi och publiken får reda på om vi kommer dit eller inte.

Många är nyfikna på om Martin Beck kommer att medverka i någon av de nya filmerna som kommer att spelas in och släppas under vintern 2021/2022.

Alla de som är fans av Beck kan nu glädjas eftersom C More har nyheten att de kan spränga ut lite till. Martin Beck är planerad att synas i de kommande filmerna.

Enligt Niva Westlin Dahl, exekutiv producent för Beck på C More och TV4, “Det jag kan avslöja om den nya säsongen är att nästan allt är som vanligt. Det kommer dock att bli en del privata förändringar för Martin Beck, och man kan säga att han får ett nytt fokus.” Detta är vad jag kan avslöja om den nya säsongen.