Svenska Manliga Författare

Svenska Manliga Författare

Svenska Manliga Författare |Mari Jungstedt och Camilla Läckberg är två kvinnliga författare vars popularitet alltid ökar i Sverige. Mari Jungstedt har skrivit 13 böcker om Visby-poliskommissarien, Knutas, som har kommit ut de senaste månaderna.

Camilla Läckberg är också en välkänd författare inom deckargenren och hennes böcker har distribuerats till mer än 50 olika länder, totalt mer än 20 miljoner exemplar.

Jenny Nordberg, författare till boken “De förklädda flickorna I Kabul”, är en av de mest kända svenska romanförfattarna som arbetar idag.

Hon beskriver livet i Afghanistan och hur kvinnoförtrycket leder till att unga kvinnor flyr till pojkar för att tjäna pengar eller bidra till familjens välmående i sin bok,

Den afghanska frun. Många av våra svenska författare har förärats med Nobelpriset I Litteratur som ges ut av Svenska Akademien.

Bland de 50 författare som spelade bäst under föregående år finns tre Jonas som är ännu mindre än så.

Svenska Manliga Författare

Författare nummer ett är Jonas Jonasson, som debuterade med sin tredje roman, Mördar-Anders och hans vänner (samt ytterligare en ovän), under första kvartalet i år.

Efter några år filmatiserades Jonassons inledande roman med Robert Gustafsson i huvudrollen, och när filmatiseringen av Hundraringen till hösten vinner Oscar för bästa film kommer intresset för författarens arbete att bli strömmande. . Förra året tjänade han totalt 35 miljoner dollar.

Svenska Manliga Författare

Svenska Manliga Författare