Märta stenevi ålder

Märta stenevi ålder

Märta stenevi ålder |Stenevi har genomgått en DIHM-examen i marknadsundersökningar samt en KY i projektledning.

Vid sidan av litteratur- och filmstudier har han även gått kurser i förlags- och företagsekonomi vid Lunds universitet, dock gjorde han inga prov där.

Under de senaste 15 åren har han arbetat i bokbranschen, bland annat som marknadsdirektör på Bokus och intern försäljningschef på IMP Nordic.

Stenevi är sambo och pappa till tre barn. Hon är för närvarande baserad i Malmö.

Hon har tjänstgjort som regionråd i Skne 2014 till 2016, som kommunalrd i Malmö 2016 till 2019 och som Miljöpartiets partisekreterare 2019 till 2021.

I Europaparlamentsvalet 2019 slutade hon trea på Miljöpartiets biljett och blev inte invald.

Marta Stenevi var kandidat i Miljöpartiets riksdagsval 2021 och ansågs av en rad opinionsmätare vara en stark favorit att efterträda Isabella Lövin.

Hon var ledare för valberedningen och valdes in på partikongressen den 31 januari 2021, med 142 röster av 265 avgivna.

Den 5 februari 2021 utsågs hon till posten som minister för justitie och allmän säkerhet.

Märta Stenevi är född i Lund 1976, även om hon är mest känd för sitt arbete i Malmö, där hon var stadens borgmästare 2016-2018.

Märta stenevi ålder

Dessutom har han ett deltidsjobb som redaktör inom förlagsbranschen. Hon har haft en framgångsrik politisk karriär i Miljöpartiet, där han tog sig upp till posten som partisekreterare i maj i år.

Trots att Märtas bonde har sitt ursprung i Danmark har vi valt att koncentrera våra ansträngningar på de svenska förfäder.

Medan Hennes morföräldrar importerades från ön land, är det också därifrån som rötterna på det populära sommarsolståndet finns bevarade.

Morfar Lennart Ladén var son till en lantbrukare och en jordbruksarbetade som sadlade om och startade sin egen rörelse som byggmästare i Algutsrum, där även hennes morfar började arbeta när de var unga. Bägge föräldrarna var dock på gränsen till födda på fastlandet.

Märta stenevi ålder 45 YEARS

Märta stenevi ålder

Rating