Sam hallam familj

Sam hallam familj

Sam hallam familj | År 2007 avslogs ett överklagande, och domarna bedömde att vittnenas vittnesmål fortfarande kunde åberopas i det aktuella fallet. Ärendet remitterades därefter till Criminal Cases Review Commission, som tillbringade tre år med att undersöka omständigheterna bakom hans gripande och fällande dom.

Thames Valley Police Department fick i uppdrag att på deras vägnar genomföra en undersökning av den ursprungliga Metropolitan Police-undersökningen. Ärendet återförvisades till hovrätten när de kommit fram till sin slutsats.

Crown Prosecution Service valde att inte ifrågasätta fällande domen i maj 2012 efter bara tre timmars utfrågningar, och de tre domarna, ledda av Lady Justice Hallett, beviljade provisorisk borgen.

Hallam duschades i champagne när han gick ut genom hovrättens ytterdörrar. Hans mordfällande upphävdes formellt följande dag, och Hallam dök upp i rätten med mamma Wendy Cohen för att höra nyheten.

I kölvattnet av Sams frigivning ändrades Someone To Blame till att inkludera en helglöpning på King’s Head för att fira hans frigivning. Tyvärr hade Hallams far och mormor båda gått bort medan han satt i fängelse.

Sam Hallam, som dömdes till sju års fängelse för mord, blev ett av landets yngsta offer för ett rättegångsfel i onsdags när hovrätten upphävde hans fällande dom.

Hallam, 24, eskorterades av sin mamma till trappan till högsta domstolen, där han överöstes med champagne av sina vänner och supportrar, som hade kämpat för hans frigivning i mer än två år.

Sam hallam familj

Hallam från Hoxton, norra London, var bara 18 år när han dömdes till livstids fängelse för mordet på Essayas Kassahun i en gängattack i oktober 2004, när han bara var 18 år gammal.

Hovrätten kommer att upphäva hans morddom på torsdagen, efter att kronan övergav alla invändningar mot hans överklagande i en anmärkningsvärd händelseutveckling.

Domstolen hörde att Hallam dömdes till fängelse som ett resultat av en utredning som inte följde etablerade undersökningslinjer och där Metropolitan Police Department och Crown Prosecution Service dolde bevis.

Hans mamma, Wendy Cohen, pratade med media utanför rättssalen och sa: “Jag är verkligen förbluffad. Jag visste att det skulle hända, och han borde inte ha varit där i första taget.

Min familj har gått igenom ett helvete, det är som om vi alla torterades på samma gång. Sams pappa begick självmord medan han var inne i huset, och vi har alla lidit som ett resultat.”

Hallams frigivning kommer som ett resultat av en kampanj organiserad av vänner och familj, med stöd av skådespelaren Ray Winstone, för att säkra hans frihet.

“Sam Hallam – och jag säger detta djärvt – har blivit offer för ett allvarligt rättegångsfel som orsakats av en kombination av uppenbart opålitliga identifieringsbevis, polisens underlåtenhet att ordentligt undersöka hans alibi och tystnadsplikt från åklagarens sida av material som kunde ha stött hans fall, säger Henry Blaxland QC, som representerade Hallam i rättegången.

Sam hallam familj