Annika Jankell Pojkvän

Annika Jankell Pojkvän |Annika Jankell fick sin start i underhållningsbranschen som programledare för musikprogrammet Listan 1987 till 1990. Hon flyttade till TV4 1990 och började programleda program där, bland annat Bluffmakarna, Liveshow,

Direkt frn Berns (samarbetsvärd med Anders Lundin), och Sommarvgen. Jankell var programledare för TV4 Weekend från 1996 till 1999, under vilken tid hon genomförde intervjuer med framstående personer från kultur-, underhållnings- och affärsvärlden. Hon var chefredaktör för tidningen Föräldrar & Barn “Gravid” från åren 2000 till 2001. Hon arbetade på tidningen Kupé från åren 2002 till 2009, först som redaktör och sedan som författare

Jankell befordrades till tjänsten som programledare för Svensktoppen den 12 januari 2003 i samband med programmet som höll på att fastställa nya riktlinjer. Bland andra ändringar mildrades begränsningarna som säger att endast låtar med sång på svenska utvärderas, och låtar på vilket språk som helst fick utvärderas.

Annika Jankell Pojkvän
Annika Jankell Pojkvän

Som ett direkt resultat av ändringarna av riktlinjerna började övervikten av dansband att minska, vilket gav plats för en ökad betoning på konventionell pop- och rockmusik. Dessutom var hon programledare för tävlingen Melodifestivalen 2005. Mellan åren 2006 och 2012 var hon programledare på Nyhetsmorgon TV4.

Annika Jankell Pojkvän
 Ronnie Åström

Den 19 augusti 2007 presenterade Jankell sitt sista avsnitt av Svensktopps. Han efterträddes i programledarrollen av Carolina Norén. Hon var programledare för det mycket lyssnade kulturella underhållningsprogrammet P4 Premiar på Sveriges Radio från 2007 till 2013. Hon tog över programledaren för chattprogrammet Jankell i P4 i januari 2014.

Hon var ballerina i många år innan till Jankells karriär som programledare. Men när hon var 20 år gammal fick hon knäproblem som tvingade henne att ge upp sin danskarriär. På frågan om hennes ovilja att jämföra sig med andra i hennes ålder har påverkat hennes val av pojkvän förnekar Jankell kategoriskt att så är fallet. Trots att Annika Jankells sambo, Ronnie Strom, är 14 år yngre, hävdar hon att denna skillnad inte stör henne.

Även om han är fjorton år yngre än jag, var inte åldern en faktor för hur vi fördes samman från början. Hon hävdar att han har en millennialanda och att han är en jämnårig.