Sofia Aronsson Pojkvän

Sofia Aronsson Pojkvän Barndomsåren var när Aronsson först började intressera sig för hästar. Hon var barndomsvän med Mimmi Elfstrand vars pappa Olle Elfstrand var travtränare, och hon skaffade sin första häst när hon var 15 år.Hon gick Wgens travgymnasium för sin träning, där hon blev bekant med kusken Kim Eriksson.

Under åren efter gymnasiet har hon haft befattningar i Sverige hos Hans Adielsson och Petter Lundberg, samt befattningar i USA, Nya Zeeland och Frankrike. Medan Aronsson gick i en skola designad för professionella tränare följde hon också med hästen Hot Tub till Frankrike, där han var planerad att börja sin karriär. Aronsson uppgav att han skulle stanna i Frankrike i tre månader, men det slutade med att det blev sju år där istället.

Aronsson var ansvarig för träningen av hästar som Star Advisor Joli, Tsar de Houelle, Vasterbo Fantast, och Legoholm Zon 2018. Aronsson hade närmare 40 hästar i träning det året. Runt år 2018 började Aronsson få stor uppmärksamhet i travvärlden.

En del av anledningen till detta berodde på att hon var tränare för hästen Anna Mix när han var i Sverige. Det överträffade alla mina förväntningar på alla möjliga sätt. Det var helt underbart. Enligt Sofia Aronsson var det cirka 300 personer där, vädret var utmärkt, det var mycket stök, det bjöds på kaffe och bullar och tillställningen var trevlig.

Sofia Aronsson Pojkvän
Sofia Aronsson Pojkvän

I början av mars gjorde Sofia Aronsson flytten till gården och har ansträngt sig mycket för att få allt klart.När vi flyttade in var det inte klart för vernissagen och sedan dess har vi jobbat som galningar för att få det mesta klart.

Sofia Aronsson Pojkvän
mer information uppdaterar snart om Sofia Aronsson Pojkvän

Äntligen var timingen bra för en dag och helg, och därför hölls öppningen under den gångna helgen. Det är svårt att hitta en dejt som passar alla, och så hade jag en fest för hästägare på kvällen, och då ville jag hitta en dag där folk inte behövde gå till jobbet dagen efter för annars skulle vara svårt att få folk att stanna över, säger Aronsson. Han fortsätter, “Det skulle vara svårt att få folk att stanna över om de var tvungna att gå till jobbet nästa dag.”

Det är inte så att han inte ville att jag skulle ha en häst; snarare var han mer oroad över att vi kanske inte skulle kunna köpa en. Men det var jag som planerade allt. Det är möjligt att han inte var riktigt nöjd, men till slut fungerade allt till det bästa, och han tyckte att det var ganska roligt.

Jag försäkrade honom att jag skulle skaffa pengarna åt honom, som skulle ha varit cirka 600 svenska kronor i första pris, och jag försäkrade honom att jag skulle få dem för bensin. Jag tror att vi båda höll våra löften, båda höll vårt ord.

Efter det började hon gå på Wngen Travgymnasium, det var då hon blev bekant med Kim Eriksson. Anna Mix är jockeyn som rider den framstående hästen som Sofia Aronsson tränar.

Kim är en av de personer som jag har haft mest interaktion med. På grund av att vi arbetar tillsammans har vi nu nästan dagliga interaktioner. Det är roligare att växa tillsammans med en annan person. Hon insisterar på att vi inte är för gamla och fortfarande har ett antal år framför oss.

Dessutom är hon fostrad bara ett par kilometer ifrån en annan travkonkurrent Mimmi Elfstrand, som är dotter till travstore Olle Elfstrand.

Jag städade ur pappas gamla förvaringsskåp när jag stötte på ett gammalt brev som hon hade skrivit. Det fanns många brev där, några av dem hade jag fått när jag var ungefär åtta år gammal. Jag plockade ut ett brev av de kanske trehundra som fanns, och det var från Mimmi. Det var det allra första brev som någon skrev till mig där de uttryckte intresse för att vara min brevvän. Den var så söt, haha.