Alhaji Jeng Familj

Alhaji Jeng Familj |I finaltävlingen i U23-EM, som hölls i Amsterdam, Nederländerna, 2001, slutade Jeng på en sjätte plats med poängen 5,30. Jeng kunde inte avancera förbi kvalomgången till U23-EM som hölls i Bydgoszcz, Polen 2003.

2005 deltog Jeng i inomhus-EM i Madrid, där han så småningom tog sig hela vägen till finalen med poängen 5,70. Men i mästerskapsomgången slutade han åtta med poängen 5,50.

Vid världsmästerskapen inomhus 2006, som hölls i Moskva, tävlade Jeng och vann silvermedaljen med en poäng på 5,70. Han tävlade även vid EM i Göteborg 2006, men på grund av en skada i hans ena lår tvingades han dra sig ur finalen.

2007 tävlade han i världsmästerskapen i Osaka, men han slogs ut i kvalomgången med tiden 5,55. Vid inomhus-VM som hölls i Valencia, Spanien 2008, tävlade Jeng och slutade på en sjunde plats med en poäng på 5,70.

Med en poäng på 5,71 slutade Jeng på femte plats vid 2009 års EM inomhus i Turin. Samma år tävlade han vid världsmästerskapen i Berlin och slutade 12:a med tiden 5,50.

2011 tävlade han i inomhus-EM i Paris. Trots att han hade en säsongsbästa tid på 5,55 blev han utslagen i tävlingens kvalomgångar. På hösten samma år tävlade han i utomhus-VM i Daegu, Sydkorea, men han slogs ut i kvalomgången vid 5.50.

Efter att ha fallit isär vid ingångshöjden 5,35 centimeter under kvalomgången till de olympiska spelen som hölls i London 2012, slogs Jeng ut från tävlingen.

Vid inomhus-EM 2013, som hölls i Göteborg, deltog Jeng men slogs ut i kvalet med poängen 5,40. Under friidrottssäsongen utomhus 2013 tävlade han i världsmästerskapen i Moskva, där han noterade en personlig bästa tid på 5,65 sekunder för att sluta på en nionde plats.

Det rapporterades i januari 2018 att Alhaji Jeng hade sagt upp det i sin atletiska karriär på grund av ett fotproblem som hade pågått under en tid.

Efter att ha avgått från tävlingen har Jeng fungerat som expertkommentator för ett antal telesändningar, inklusive SVT:s bevakning av friidrotts-VM 2019 i Doha och 2022-VM i Eugene.

Alhaji Jeng Familj
Alhaji Jeng Familj

Jag anstränger mig för att kommunicera med alla som kollar. Inte bara de individer som har en stark bakgrund inom friidrott. Dock kanske ännu mer för de som inte är där än, det borde vara målet. Du måste fördjupa dig djupt i detaljerna, men du måste också vara försiktig så att du inte förbiser någon av dem på vägen.

Alhaji Jeng Familj
mer information uppdaterar snart om

Härnäst väntar VM som hålls i Eugene, Oregon, i USA. Medan vi pratar är Alhaji Jeng just nu på väg dit, och han ser fram emot ett mästerskap där han tror att det finns en stor möjlighet att Sverige vinner flera medaljer.

Armand Duplantis, som man kunde förvänta sig. Sedan, fortsätter han, har vi även Khaddi Sagnia, Daniel Sthl och Simon Pettersson, som alla jag tror har goda chanser att ta medalj.

Utöver det är intrycket som lämnats att det finns en hyfsad toppbredd i Sverige för tillfället. Utöver det har jag stor tilltro till Orgryte-löparen Carl Bengtström. Under det senaste året har han tagit stora framsteg i sin utveckling.

Det är mycket uppenbart att Alhaji Jeng är riktigt exalterad inför evenemanget, och han är övertygad om att fansen kommer att se ett stort antal nya yrken få sin start.

Alhaji kastar en snabb blick mot klockan. Det dröjer inte mycket längre innan det är dags att åka och hämta besökaren från Japan. Därefter blir det ett fullspäckat schema med träning under hela eftermiddagen.

Han klappar händerna och säger: “Så här ser min vardag ut”, beskriver Alhaji scenen framför honom.

Månaderna januari, februari och mars är reserverade för inomhusträning. Tävlingssäsongen sträcker sig från maj till september. Det är nästan aldrig någon diskussion om att förlänga semesterns längd. Å andra sidan är det inget som Alhaji saknar i detta avseende.

Att vara ledig gör mig riktigt irriterad, och jag kan inte vänta med att komma tillbaka till min träningsrutin. Mitt liv är för närvarande centrerat kring denna plats. Den typiska vistelsetiden i Gambia (två till tre veckor varje år) är dock vanligtvis tillräcklig.

Jag har en hel del familj som fortfarande bor där, därför har jag en stark känsla av tillhörighet där. Jag är medveten om min gambiska och svenska identitet, trots att svensk kultur har haft en betydande inverkan på vem jag är.