Haaland ålder

Haaland ålder |Haaland föddes i Leeds år 2000, där hans far Alf-Inge Hland var professionell fotbollsspelare vid den tiden för Leeds United i Premier League. 2004, när han bara var tre år gammal, flyttade familjen till Bryne, som ligger i Norge och är hans föräldrars hemstad. I sina yngre år, förutom att spela fotboll, försökte Haaland sig på en mängd andra sporter, inklusive handboll, golf och friidrott.

När han bara var fem år gammal satte han världsrekord för sin åldersgrupp i stående längdhopp genom att hoppa 1,63 meter. Denna prestation gav honom titeln världsrekordhållare. Men Haaland blev till slut kär i fotboll, och det slutade med att det blev sporten som han ägnade sin tid och energi åt när han var liten.

Vid fem års ålder gick Haaland med i sin lokala fotbollsklubb, Bryne FK, och började spela fotboll där. Alf Ingve Berntsen, som var Haalands ungdomstränare innan han kom till klubben, gav nyligen en intervju till Goal.com där han diskuterade hur det var när Haaland först kom till klubben:

Under säsongen 2015–16 var Haaland medlem i Brynes reservtrupp. Han hade ett breakout-år och gjorde arton mål på bara fjorton matcher.

Haaland ålder
Haaland ålder

I maj 2016 avslutades Gaute Larsens position som Brynes huvudtränare, och Berntsens roll som ungdomstränare upphöjdes till den som tillfällig huvudtränare. Berntsen gav Haaland möjligheten att spela för A-laget tre månader innan tonåringen fyllde sexton år.

Haaland ålder
22 YEARS

Haaland hade tidigare tränats i ungdomslaget. Den 12 maj 2016 gjorde han sin debut för Bryne i den norska andraligan, som är känd som 1. divisjonen. Bryne besegrades av Ranheim.

Efter att ha börjat säsongen på kanterna flyttade Berntsen så småningom Haaland till sin föredragna position som anfallarroll på mitten av planen efter några matcher. Haaland erbjöds en rättegång av tyska klubben 1899 Hoffenheim trots att han inte gjorde mål under sin breakout-säsong på Bryne. Så småningom flyttade han till Molde FK för att spela under Ole Gunnar Solskjaer. Under sin tid med Bryne deltog Haaland i totalt sexton matcher.

Enligt rapporter tjänar stjärnanfallaren cirka 220 miljoner norska kronor per år, exklusive bonusar, när han spelar för sin nya klubbsida Manchester City. Han har gjort mål för Manchester City.

Årslönen kommer även fortsättningsvis att sättas in på kontot de kommande fem åren. Som ett resultat stämplar den norska finanstidningen Kapital nu Haaland som Norges första fotbollsmiljonär – med stor marginal.

Enligt artikeln i lokaltidningen är hans årslön i Manchester City 220 miljoner norska kronor (exklusive bonusar). Enligt Kapital uppgår Haalands tidigare intäkter från sin tid med Red Bull Salzburg och Borussia Dortmund, förutom sponsorintäkter från Nike, till 130 miljoner. Kapital skriver också att Haaland förväntas få 150 miljoner norska kronor per år i personliga sponsringsavtal.

Det faktum att 19-åringen gjorde fyra hattrick, inklusive ett i UEFA Champions League, på sina 22 matcher för Salzburg är ännu mer häpnadsväckande.

Dessutom etablerade Haaland ett nytt rekord genom att vara den första spelaren i Champions Leagues historia att göra sex mål i de tre första matcherna i Champions League.

I själva verket gjorde den unge Haaland åtta gånger under gruppomgången i Champions League, men tyvärr kunde han inte hjälpa sitt lag att ta sig vidare till knockout-stadiet.

På grund av Erlings storslagna spel i Champions League uttryckte praktiskt taget vart och ett av Europas bästa lag intresse för att värva honom efter tävlingen.

Manchester United och Borussia Dortmund var till exempel bland de första lagen att värva spelare som bara var 19 år gamla. På grund av det faktum att båda lagen krävde en anfallare vid den tiden, uppstod en het konkurrens mellan de två organisationerna i ett försök att skaffa tjänster från den stigande stjärnan.