Jonas gardell ålder

Jonas gardell ålder |Bertil Gardell, professor i socialpsykologi, och Ingegard Gardell, född Rasmussen, också psykolog, är Jonas Gardells föräldrar. Jonas Gardell är deras son. Mattias och Stina Gardell är hans syskon. Han är bror till dem båda. Gardell tillbringade sin barndom i Enebyberg, som ligger norr om Stockholm. Han hade tre äldre syskon och var den näst yngsta i gänget. Båda barnets föräldrar arbetade inom psykologi, och de ingjutit i dem värdet av att låta deras fantasi flöda.

När Jonas Gardell var barn splittrades hans föräldrar och hans pappa fortsatte med sitt jobb och ett nytt förhållande. Hans mamma gifte om sig efter skilsmässan 1983. Jonas Gardell har flera gånger sagt att hans pappa var den typ av person som bara älskade men aldrig älskades tillbaka av omgivningen.

Gardell var hårt påverkad av skilsmässan, och när han ser tillbaka på det nu har han uttalat att “inget skyddsnät kunde stå emot kraschen som min familj gjorde vid den tiden.”

Han vände sin sorg utåt och när han bara var 14 år gammal började han gå till en plats i Stockholm som kallas Klara norra kyrogata, som är ett tillhåll för unga män som ägnar sig åt prostitution. På grund av vad han gick igenom där, lovade han sig själv att han aldrig skulle bli ett offer eller någon som förtjänade medlidande.

Efter att ha avslutat sina studier i samhällsvetenskap på gymnasienivå sökte Jonas Gardell till scenskolan när han var 18. Men efter att ha fått veta att han var den 500:e personen som provspelade för Hamlet, drog han slutsatsen att det var omöjligt för honom att komma in. Efter att ha fattat det beslutet grundade han ett konstgalleri med några av sina nära vänner och började sin karriär som konstnär. Gardell försörjde sig som skissmodell samtidigt som han samlade in sociala betalningar

Samtidigt började Gardell skriva noveller och poesi, och 1985 gav han ut sin debutroman, Passionsspelet. Boken handlar om att han är gay, om att kunna bli accepterad för den man är, både av andra människor och av sig själv, och om att få tillåtelse att vara sig själv.

Pensionat Oskar var den första långfilmen som producerades efter ett manus skrivet av Jonas Gardell, och den släpptes 1995. Hösten 1995 belönades filmen med det stora pris som kritikerna gav vid Festival des Films du Monde hölls i Montréal.

Gardell fick även en Guldbagge för att ha skrivit det bästa manuset till bilden. Gardell är även ansvarig för att skriva manuset till filmen Livet er en schlager, som är källan till hitlåten “Aldrig ska ja stopa askal dig”, som Gardell komponerade.

Som själv har Gardell medverkat i olika svenska tv-program, som Stjarnorna på slotlett , So ska det låta , Doobidoo och Sommerkrysset .

Han tävlade i Melodifestivalen 2018 i den andra semifinalen med låten ” There is a way ” och kom på en sjunde plats.

Jonas gardell ålder
58 ar

Sommar i P1 presenterades av Jonas Gardell 1990, 1991, 1992, 2013, och 2019; Winter var värd av honom 1991 och 2008.

Att jobba hemifrån är inget nytt för Jonas, men eftersom turnén med Queen of f*cking everything-showen fick skjutas upp fick han betydligt mer tid på sig att ägna åt skrivandet. Det har beslutats att flytta utgivningsdatumet för hans bok. Som ett resultat kommer A Happier Year att släppas ett år tidigare än ursprungligen planerat. Det här är en genuin berättelse som tog Jonas totalt fem år att skriva och sammanställa, eftersom det innebar en omfattande mängd forskning.

Berättelsen om de unga studenterna Pontus och Herman och deras omöjliga kärlek i en tid då det inte ens fanns ett ord för homosexualitet börjar i Uppsala på 1800-talet, och romanens scen är början på romanen.

På grund av det faktum att män och kvinnor inte tilläts interagera med varandra under den historiska perioden, var vänskapseder mycket vanliga. Det var det enda sättet för unga människor att komma i kontakt med varandra. De visade varandra uppvisningar av tillgivenhet genom att hålla hand och kyssas på kinden, men det betydde inget romantiskt!

Men vad gjorde du om den tillgivenhet du kände gick över de gränser som vänskapen etablerade? Kärleken mellan Pontus och Herman var dömd att misslyckas. Enligt Jonas levde homosexuella på 1800-talet bara eländiga liv på grund av sin läggning.

Filosofen Pontus Wikner gifte sig så småningom med sin barndomskärlek Ida, men han anmärkte senare i sin dagbok att det att gå och lägga sig på kvällen för sitt bröllop var som att gå till dödsbädden.