Per Oscarsson Död

Per Oscarsson Död |Oscarsson hade roller i både film och tv under sin karriär. Han gick i Dramatens elevskola 1944–1947 När han spelade på Göteborgs stadsteater mellan åren 1953 och 1961 gav han en tolkning av Hamlet som anses vara bland de mest ikoniska i landet. Därefter medverkade han i tv från 1962 till 1963 i en rad produktioner, bland annat Don Quijote, innan han turnerade för en period med Riksteatern.

På juldagen 1966 dök han upp i tv-programmet Hylands hörna endast iklädd sina underkläder. Detta var ögonblicket som gav honom ett utbrett rykte. Det resulterade i svensk televisions första så kallade tittarstorm och dök upp i alla topptidningar, men i debatten på offentlig nivå ändrades det till Oscarssons fördel. Han gav en oskriven monolog om sexualupplysning, som programledaren Hyland var helt oförberedd på.

Efter premiären av sin första film 1944 var Per Oscarsson involverad i ett betydande antal film- och tv-produktioner. Wild Birds som släpptes 1955, Starvation som släpptes 1966 och Ebon Lundin som släpptes 1973 är några exempel.

Han fick ett skådespelarpris i Cannes för sin skildring i Starvation, och detta ledde till många filmmöjligheter, inte bara i Frankrike utan även i andra länder. På senare år hade han roller i filmer som Broderna Lejonhjarta, Ronja Rovardotter, Polisen i Strömstad, Kan du vissla Johanna?, Anglagrd, julkalendern Kaspar i Nuddalen, och Millenniumfilmerna. Hans framträdanden sträckte sig från dramatiska till komiska.

Per Oscarsson Död
Per Oscarsson Död

Men orsaken till branden är en som både Per Oscarsson och Kia Ostling ska ta i sina gravar.Det gick inte att fastställa vad som startade branden. Att hela kojan totalförstördes i brand gör enligt Göran Johansson, som ansvarar för utredningarna på polisavdelningen i Vastra Skaraborg, inte detta särskilt anmärkningsvärt.

Per Oscarsson Död
December 31, 2010

Dessutom fanns inga ögonvittnen. Den fruktansvärda händelsen uppmärksammades inte på någon förrän dagen efter, när ett av parets barn gjorde upptäckten. När hon kom fram blev hon häpen över att se att huset totalförstörts av brand. Allt som fanns kvar var ett moln av vit rök och en del av skorstenen.

Processen att upptäcka var Per Oscarsson och Kia Ostlings ben låg begravda var mödosam för polisens tekniker. Familjemedlemmar övervakade arbetets framsteg och hjälpte de professionella i det som var ett extremt upprörande uppdrag.

De kunde bara hitta två kroppar efter att ha letat i flera dagar innan de gav upp. Efter ytterligare någon dag kunde man konstatera att Per Oscarsson och Kia Ostling var de ansvariga.

Man tror att branden som bröt ut hemma hos skådespelaren Per Oscarsson, 83, och hans fru någon gång mellan klockan 22 och 23. kvällen före nyårsafton. Räddningstjänsten har uppgett att branden ska ha varit exceptionellt kraftig och häftig.

Å andra sidan rapporterade ingen av grannarna att de sett några lågor eller luktade rök. Anledningen beror med största sannolikhet på att det blåste en bris som gjorde att röken blåste in i skogen.

Eftersom det inte finns några vittnen har myndigheterna inget annat val än att anta att paret var hemma när huset fattade eld.

När räddningspersonal kom till platsen var huset redan totalförstört av branden.Jag har varit involverad i produktionen av cirka 125 filmer. Däremot finns det möjligen bara sex eller sju stycken som har varit något som varit önskvärt att ha. Ja, enligt mig.

Dessutom avslöjade Per Oscarsson att han höll på att skriva sin egen biografi men att projektet aldrig såg ut att nå sitt slut.Jag har skrivit totalt 500 meter, var det du som frågade mig om det?

500 ark. Men nöjd, nä, nä, nä. Under de år som återstår rankas dock att slutföra denna uppgift högst bland de prioriteringar jag har satt upp för mig själv.

De kunde tillbringa tid med paret eftersom fyra av stjärnans sex barn bodde i området.Enligt vad Sven Wollter då antydde ska de vänner som behövde komma i kontakt med Per ha fått kontakt med skådespelarens son.

Jag var medveten om vad Per upplevde. Därefter avslöjade han för Expressen att han insjuknat men att han inte ville diskutera saken offentligt.

Efter att ha opererat höftleden hade hans fru Kia ohyggliga smärtor och han själv, som skulle ha fyllt 83 år den 28 januari, tvingades söka läkarvård på grund av hustruns tillstånd.

Den där fruktansvärda vinternatten lades den självbiografi som Per Oscarsson arbetat med under en betydande tid i aska. Eftersom han har en saga som förtjänar att berättas, jag w

ish jag kunde ha läst hans egen bok och ännu mer, jag önskar att jag kunde ha hört honom läsa den. Nära avslutningen sammanfattade han det med viss tillfredsställelse och sa: “Jag antar att det har varit ett ganska underbart liv. Det är en ganska cool sak att säga! Man kan säga att vi har stannat. I en liten hud.”

Den unga skådespelaren fick rollen som arketypen för det manliga geniet när reportrarna började konvergera honom i stort antal. Per Oscarsson strävade efter att prestera till den spetsnivå som förväntades av honom. Det behövde aktivt deltagande: “Genialitet är inte något mystiskt, och det har ingenting att göra med medfödd talang.” Det är bara ett annat sätt att säga “sova in”. Och att kunna behålla en hög motivationsnivå.”