Camilla Kvartoft Längd

Camilla Kvartoft Längd |Camilla Kvartoft tillbringade sin barndom i stadsdelen Satra som ligger inom Stockholms kommun.När hon var yngre deltog hon i amatörteater tillsammans med sin långvariga vän Annika Lantz och Peter Settman. De samarbetade i ett antal barnpjäser, som Utbrytarkungens son, och åkte tillsammans på turné i folkparker under en treårsperiod.

Efter sin examen från gymnasiet sökte hon in till en scenskola, men hon blev inte antagen. Istället tog hon en examen i medie- och kommunikationsvetenskap, och det var under denna tid som hon utvecklade ett intresse för radio och att genomföra intervjuer. Med tiden arbetade hon sig upp för att bli aktiv i skolans radiostation.

Kvartoft hade en tjänst på SR Stockholm innan hon befordrades till rollen som programledare för SR P1-programmet Studio X på 1990-talet. Hon var en del av teamet som lanserade P1-morgonen i november 1998, och hon fortsatte att arbeta där periodvis fram till 2010.

Utöver det har hon arbetat som programledare för Studio Ett i SR P1, var anställd av SR Vastmanland, och var en kortare tid medlem i Sveriges Radio P3, vid sidan av rollen som programledare för Efter tre 2001. Camilla Kvartoft har varit programsekreterare för Publicistklubben samt klubbens utrikesreporter i London.

Hon har även varit programledare för SVT-programmet Veckans brott sedan 2010, tillsammans med sin medankare Leif GW Persson. Hon har varit programledare för SVT:s nyhetsprogram Aktuellt och sedan 2011 är hon en av programledarna för SVT:s samhällstidning Agenda. Aktuellt sänds i SVT.

Camilla Kvartoft var ansvarig för valbevakningen för SVT 2014.I tv-serien Byla 3, som sändes 1993, spelade Kvartoft rollen som platschefen Gunilla med karaktärerna Ronny och Ragge.

Camilla Kvartoft Längd
 5′ 8″ 

Efter en lyckad viktminskningssatsning kom presentatören upp på löplistorna även under föregående år. Hon berättade för tidningen att allt började på samma sätt som hennes pappa, som gick bort hösten 2019, blev sjuk: hon och en vän från grannskapet ville ha det bättre.

Hennes pappa hade gått bort hösten 2019. Efter två år hade hon tappat tio kilo från kroppen. Något som, enligt vad hon säger till publikationen, var väsentligt på grund av de tidiga stadierna av artros, samt smärta i nacke och ländrygg.

Jag har alltid lagt ner mycket arbete på gymmet och känt mig stark, men jag har alltid burit några extra kg än jag borde ha gjort. Jag gjorde det för mitt eget bästa. Vi hoppade över allt i början och började bara med att väga varandra en gång i veckan. Jag har ett seriöst sug efter godis, särskilt glass, kakor och bullar. Camilla Kvartoft berättade för Femina att när hon väl lade om kosten började hon äta mer linser och bönor, samt fisk till middag och gröt med strimlat äpple till frukost.

Kvartoft gick närmare in på sin strategi under en intervju hon gav i januari månad.Jag har tagit bort socker och vitt bröd från min kost och ökat min konsumtion av fisk och vegetarisk mat.

Det är väldigt tydligt att jag har känslor av att längta efter Leif. Året som vi var med som värd för “Veckans brott” var ett av de bästa i mitt liv, och jag kommer på att jag saknar våra skämt i studion, såväl som hans insiktsfulla observationer.

Allt har dock sin tid och det var några extremt intensiva år med underbara tittarsiffror. Men som vi sa då, kanske det är bäst att sluta när du är som mest framgångsrik.

Mitt senaste samtal med Leif ägde rum bara några dagar före jul, och trots våra ansträngningar har vi inte kunnat träffas under det senaste året. Jag har dock haft ett samtal med honom över telefon, och jag har även sett honom på tv.