Cecilia Düringer Familj

Cecilia Düringer Familj |Düringer har meriter att instruera historia till gymnasieelever. Förutom att göra medverkan i TV4:s Nyhetsmorgon har hon varit programledare för P3 Historia ända sedan programmets debut år 2017. Hon skrev läroboken som kallas Punkt Litteraturhistoria 2021, och den släpptes året efter. Den här boken tydliggör den progression som sker mellan svenska 1, 2 och 3, och den presenterar också litteraturhistorien för elever på alla tre nivåerna.

Priset “Årets rookie” från Stora Radio tilldelades Düringer under kalenderåret 2017.Hon triumferade tillsammans med Jonatan Unge i tävlingen om underhållningsprogrammet P’ Spret under säsongen 2021/2022.

Hon fortsätter med att säga att det är många som frågar henne om historiska kopplingar just nu. Men att försöka dra slutsatser från det förflutna är slöseri med tid. Ingenting tar någonsin ett slut. Det är svårt att veta vad som kommer att ersätta något när det väl har gått bort eftersom något annat alltid kommer att växa i dess ställe.

Cecilia Düringer är historielärare som är känd för att ta in klassrummet i radiostudion. Under sitt första sändningsår belönades hon med “Big Radio Prize” i kategorin “Rookie of the Year”. Varannan vecka, under hela året, kommer ett nytt avsnitt att publiceras med en viktig historisk person, oavsett om den är välkänd eller inte.

Hon berättar historier som är både underhållande och lärorika om större och mindre händelser med hjälp av avgörande ögonblick i denna mans liv som fungerade som vändpunkter. Under rubriken “Kärleksaffärer, uppror och en rytande lynchpublik” presenteras de sista 54 minuterna av dokumentären om Axel von Fersen.

Det blåste alltid och terrängen var platt… När jag var yngre var jag en bokmal som växte upp med att cykla i vinden. Jag var blek och smal.

Cecilia Düringer Familj
mer information uppdaterar snart om Cecilia Düringer Familj

Hennes föräldrar slutförde inte gymnasiet, men de ingav en kärlek till läsning i henne från tidig ålder. Hon ställer detta mot sin erfarenhet av grundskolan, som hon karaktäriserar som en “hemsk plats” där elever som utmärkte sig för mycket riskerade att bli mobbade.

epatraktor och hembränd var de som lade in sina ansökningar. Bara idioter slutförde sina uppdrag. Jag stannade i stallet och tog lån från alla böcker på bokbussen medan jag var där. Mitt liv började ta en oväntad vändning när jag gick gymnasiet i Linköping. Det var då jag fick vänner som introducerade mig till filmens, konstens och litteraturens värld. Och instruktörer som gav eleverna autentiska inlärningsmöjligheter.

Mycket nervös. Att Jonatan är en charmig och uppsluppen slacker bidrar till den aura som han utstrålar i media. Men min aura i media bygger på det faktum att jag faktiskt kan saker, och jag har byggt hela min karriär på den egenskapen eftersom jag har arbetat många år inom utbildningsområdet.

Mitt intryck är att insatserna skulle vara extremt höga om saker och ting hade visat sig vara så hemska som de kan ha varit. Men när du väl har anlänt är miljön så varm och inbjudande, och varje medlem i personalen är mycket vänlig. Då blir man lugn och nöjd, och man går in i buren och babblar som om inget är fel, och man märker knappt ens när det börjar.

I premiäravsnittet av andra säsongen möter vi Sophie Scholl, student och aktivist. I början av 1940-talet var hon en framstående medlem av motståndsrörelsen White Rose, som kämpade mot Hitlers nazistiska politik. Hon var en av rörelsens viktiga figurer.

I föreställningen skildrar Cecilia den blivande aktivisten som ett introvert barn som också är briljant; ändå är det oklart hur hon kan ha sådan information.

Hennes syster har delat historien, och det finns berättelser om den här tjejen som cirkulerar på internet. Det finns mycket mer information tillgänglig för 1900-talet, men när du till exempel diskuterar Jeanne d’Arc måste du vara försiktig med vad du säger.

Som förberedelse för varje presentation bedriver Cecilia Düringer omfattande forskning i ämnet genom att läsa i genomsnitt två biografier om den personen. Hon läser inte bara om tidens kultur, politik och klimat, utan också om kläderna som människor bar och arkitekturen i de bostäder som människor bodde

Detaljer som är trovärdiga och baserade i verkligheten, som ger djup till berättelsen och fyller dina mentala bilder med mer färg.

Aktiviteter som att skriva manus för radio och berätta historier för elever i klassrummet är inte särskilt olik varandra. Men i klassrummet måste eleverna anstränga sig lite mer än den som lyssnar på berättelsen på radion för att ta reda på hur den slutar.