Mats Wilander Sjuk

Mats Wilander Sjuk |Mats Wilander nämns ofta i samma andetag som Björn Borg och Stefan Edberg när han diskuterar Sveriges största tennisspelare genom tiderna. Mellan september 1988 och januari 1989 hade han topplaceringen på världsrankingen för singeltävlingar i totalt 20 veckor. År 1985 höll han den tredje bästa dubbelrankingen i hela världen.

Mats Wilander vann totalt 34 singeltitlar och 7 dubbelpokaler under sin karriär. Clay var hans vinnande yta för tjugo av singeltitlarna han vann. Han vann i åtta Grand Slam (GS) singeltävlingar och en Grand Slam (GS) dubbeltävling. Wilanders framgång på alla typer av banor bevisas av det faktum att han vann tre singeltitlar i Australian Open, tre singeltitlar på lerbanorna i French Open, en dubbeltitel vid Wimbledon-mästerskapen som spelades på gräs och en singeltitel.

vid United States Open spelade på hård domstol. Han vann Australian Open på gräs (två gånger) och på hårdbana, vilket gjorde honom till den enda spelaren som någonsin uppnått denna bedrift. Hans mest framgångsrika år på banan var 1988, då han vann alla fyra Grand Slam-turneringarna och Lipton Championships i Key Biscayne, Florida, i USA.

Han vann även Swedish Open 1982, 1983 och 1985, den senare gången efter att ha besegrat Stefan Edberg i mästerskapsmatchen. Dessutom var han vinnare av Stockholm Open en gång (1983). Han vann sitt sista ATP-mästerskap 1990 i ATP Itaparica-turneringen, som hölls i Itaparica, Brasilien.

International Tennis Hall of Fame uppmärksammade Mats Wilanders prestationer genom att välja honom till medlem år 2002. Under höstsäsongen 2010 framträdde han i SVT:s program Har ditt liv som en av de mest framstående gästerna.

Mats Wilander började sin karriär som professionell tennisspelare 1981 och vann juniortiteln i French Open samma år.Han avslutade året som nummer 69 på ATP:s singellista trots att han inte vunnit några ATP-titlar. Säsongen 1982 tävlade han på grusbanor vid Italian Open och tog sig hela vägen till semifinalen, där han till slut besegrades av Andres Gomez från Ecuador (Wilander vann den tävlingen 1987).

Wilander fick en mycket utmanande lottning till den franska herrsingeltävlingen som öppnar senare på försommaren. I den fjärde omgången kommer Wilander att tävla mot Ivan Lendlin, som var tvåa i mästerskapet i fjol. Wilander, å sin sida, genomförde en lysande strategi, som i första hand bestod av starka, långa drives riktade mot den tjeckiske spelarens backhandssida.

Efter att ha lyckats övermanövrera sin motståndare körde Wilander sedan oväntat in på den tjeckiske spelarens forehand. Matchen gick till fem set som Wilander vann. Han vann sin match mot amerikanen Vitas Gerulaitis i kvartsfinalen, och han vann sin match mot argentinaren José-Luis Clerc i semifinalen. I mästerskapsmatchen tävlade han mot tungfavoriten Guillermo Vilas, som var från Argentina. Wilander besegrades av Vila i första set, 1-6, men han inledde andra set starkt genom att bryta Vilas serve.

Mats Wilander Sjuk
obotlig hudsjukdom EB

Vilas ändrade sedan sin strategi och började spela ett offensivt spel, som passade honom mindre, medan Wilander höll sig kall och spelade från baslinjen. Wilander vann sitt första Grand Slam-mästerskap vid en ålder av 17 år och 9 månader, vilket vid den tiden var rekord för den turneringen.

Vilas spelades ut i de efterföljande tre seten och Wilander kunde vinna segern. Eftersom Wilander inte ville vinna utifrån ett tveksamt omdöme i semifinalmatchen bad han om en repris på en matchpoäng som han vunnit, vilket väckte stor uppskattning och häpnad från publiken.

Efter det fick han Pierre de Coubertin-trofén för sina insatser i detta avseende. Vid årsskiftet var han nummer sju på världsrankingen i tennis och ansågs allmänt i sitt hemland Sverige som en meriterande kandidat för att efterträda Björn Borg.

Epidermolysis bullosa identifierades som Eriks tillstånd (EB). På grund av tillståndet blir huden oerhört känslig, och även den minsta irritation kan orsaka sår och blåsor. Även en enkel omfamning från en förälder kan resultera i skärsår, och i värsta fall kan inre organ drabbas av skada som är potentiellt dödlig.

På grund av det faktum att de är så känsliga, hänvisar folk till dem som fjärilsbarn. Men när det kommer till något som är så ovanligt som detta vill de flesta inte veta om det. Oavsett hur det yttrar sig fysiskt är det ingen “sexig sjukdom”. Såren ser ut som extremt svåra eksem och ungdomarna är ofta insvepta i bandage. Det enda som skiljer dem från mumier är ansiktet. Människors första tankar är troligen något i stil med, “Kan jag

till och med röra den här personen utan att bli smittad?” Är det smittsamt?”, säger Wilander i en intervju med Tennis World Magazine.

Sjukdomen sprids inte från person till person och kan bara utvecklas hos ett barn om båda deras föräldrar har en kopia av den farliga genen. Enligt Wilander är det mycket ovanligt och i dagsläget är det bara ett litet antal grupper som aktivt arbetar för att hjälpa drabbade familjer och finansiera forskning i jakten på ett botemedel.

För att ge den bästa omsorgen för sitt barn, etablerade Wilander sin egen välgörenhetsorganisation som heter Wilander On Wheels och flyttade familjen till Sun Valley, Idaho, där sjukdomens symtom är mindre allvarliga på grund av områdets låga luftfuktighet och höga höjd.

Erik, som nu är 16 år och kan jobba tre eller fyra dagar i veckan på en lokal tennisklubb, kan också ibland spela hockey med ett lokalt lag eller åka skidor när hans hälsa tillåter det när han är i tillräckligt bra form . Erik kommer dock aldrig att kunna delta i samma slags fysiskt krävande aktiviteter som hans pappa brukade tycka om.

Jag tror att varje äktenskap kommer att ha svåra tider någon gång. Och tidens gång har ingenting med det att göra. Det är sånt som stannar kvar med dig under hela ditt äktenskap, och ibland går det lite för långt. Vårt äktenskap är 32 år gammalt, och vi är stolta föräldrar till fyra underbara barn, Om jag ska vara ärlig tror jag att omständigheter som den är nödvändiga. Mats förklarade läget för Expressen genom att jämföra det med att ta pauser när man spelar tennis. Han tillade att det var samma koncept.