Carl Bildt Förmögenhet

Carl Bildt Förmögenhet |Carl Bildt är uppvuxen i Halmstad, som ligger i Hallands län, där han föddes. Senare i livet flyttade han till Östermalm som ligger i Stockholm. Han är son till Daniel Bildt som var byrådirektör, och Kerstin Andersson-Alw, som var förbundssekreterare. Nils Bildt, som är det enda syskon han har, är född 1952.

Den adelssläkt som Bildt tillhörde kan spåras tillbaka till medeltiden i både Norge och Danmark. Carl Bildt är sonson till överste Nils Bildt, barnbarnsbarn till general Knut Bildt och barnbarnsbarnbarn till baron Gillis Bildt, som tjänstgjorde som både statsminister och riksmarskalk. Nils Bildt är farfar till Carl Bildt.

Kerstin Zetterberg var Bildts första fru från 1974 till 1975, och Mia Bohman, dotter till den framlidne moderatledaren Gösta Bohman, var Bildts andra fru från 1984 till 1997. Han har varit gift med Anna Maria Corazza Bildt den 18 oktober. år 1998. Gustaf, Gunnel och Nils är hans tre barn. Gunnel föddes 1989, och Nils föddes 1991.

Under tiden som gymnasieelev gick Bildt på Ostra Real i Stockholm. 1966 var året då han gjorde sitt första framträdande i tv, och det var i samband med en statlig lärarstrejk. Under vissa delar av strejken anordnades elevledda klasser med hjälp av Bildt, som då var elevrådets ordförande. Under samma tidsperiod satt Bildt i styrelsen för Sveriges Studentråds Centralorganisation (SECO).

Bildt tog examen från Ostra Real 1968 och gick med i Högerpartiet samma år som han gick med i skolan. Han fullgjorde sin skyldighet att tjänstgöra i militären genom att arbeta som manuell tjänsteassistent vid försvarsstaben. Därefter fortsatte han sin utbildning vid Stockholms universitet, där han var aktiv i studentkårspartiet Opposition 68 och fungerade som politisk sekreterare i studentföreningen Hogerstudenterna.

1971 valdes han till posten som vice ordförande i Fria Moderata Studentforbundet, och 1973 valdes han till posten som ordförande. Bildt fick aldrig en akademisk examen efter avslutade studier vid institutionen. Han var redaktör på Svensk Linje från 1973 till 1976.

Carl Bildt Förmögenhet
SEK 35 million

Mellan åren 1973 och 1976 var Bildt politisk sekreterare för Moderata Samlingspartiet och hade ett nära samarbete med Gösta Bohman, partiets ledare. Vid denna tidpunkt diskuterades han redan som en potentiell framtida ledare för partiet , och han deltog i uppgiften att formulera agendan för den nya regeringen under hela hösten 1976.

Från 1976 till 1978 , tjänstgjorde han som regeringens sakkunnig i frågor rörande samordningsuppgifter. 1979–1981 innehade han tjänsten som statssekreterare i regeringens samordningskansli. I riksdagen fungerade Bildt som sitt partis gå-till-expert i frågor om utrikes- och säkerhetsfrågor.

1983, när han var på en turné till USA, träffade Bildt olika företrädare för CIA för att diskutera olika aspekter av säkerhetspolitiken. På grund av att Sverige ägnade sig åt ett diplomatiskt notutbyte med Sovjetunionen över fynden av den då existerande ubåtsskyddskommissionen, resulterade detta i att statsminister Olof Palme riktade hård kritik mot Sverige.

Bildt var övertygad om att det han hade gjort var det rätta att göra och han försvarade sitt beteende med stöd av sitt politiska parti. Händelsen fick stor publicitet och fick Bildt i allmänhetens ögon för första gången. Bildt sitter som styrelseledamot i bolagen “Aktiebolaget Fastator”, “Offentliga Hus I Norden AB” och “Micro Systemation AB”, som tillsammans hade tillgångar på över elva miljarder kronor 2019.

Utöver dessa offentliga företag driver Bildt även ett eget privat bolag, vars aktier finns att köpa på den öppna marknaden.

När Carl Bildt tillträdde delegerade han omedelbart sitt tidigare ansvar till en förvaltare och vände över sin portfölj. Enligt pressekreteraren för Carl Bildts kansli, som talat med TT, ska han inte ha någon insyn i eller kontroll över sin portfölj.

Men nu hamnar Carl Bildt ännu en gång i mörkret när det kom fram att han stödde militär upprustning inför Irakkrigets utbrott i en debattartikel publicerad i tidningen Herald Tribune. Denna information kom fram efter att det upptäcktes att han skrivit artikeln.

Under denna tid satt han även i styrelsen för investeringsförvaltningsbolaget Legg Mason, som är knutet till världens största vapenproducent. Enligt vad Di.se skriver,

Fredrik Reinfeldt har gått ut till försvar för sin utrikesminister och hävdat att kritiken ärgrundade på rykten och leds av media.På platsen kunde polisen konstatera att en fastighet som hade flera lägenheter hade varit föremål för skottlossning i någon egenskap.

Vi har översvämmats av samtal från allmänheten som rapporterar vad de tror är skott i området. Enligt Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på polisen, kunde vi efter vidare utredning lokalisera tecken på ett skott som skett på Bofinksgatan i form av skador på en byggnad. Dessa spår tyder på att en skottlossning ägt rum.

Vid 05.30-tiden på kvällen saknade polisen information om någon som skadats. Dessutom har polisen inte gripit någon i samband med den påstådda skottlossningen.