Tina Turner Familj

Tina Turner Familj |Anna Mae Bullock föddes till Zelma Currie, en indiansk kvinna i arbetarklassen, och Floyd Richard Bullock, en indiansk baptistdiakon. Båda hennes föräldrar är afroamerikanska. Hon föddes 1939 i den rassegregerade källaren från förebellumstiden på Brownsvilles Haywood Memorial Hospital. Sjukhuset fick sitt namn efter Haywood, som donerade marken som det byggdes på.

Hennes början som sångare kan spåras tillbaka till baptistkyrkan i Nutbush, staden där hon växte upp. Efter en svår period av att bo hos sin mormor, Roxanne, flyttade hon till St. Louis 1955 med sin mor och storasyster för att börja ett nytt kapitel i sitt liv.

Hon var medlem i Ike Turners band Kings of Rhythm, och hon träffade Ike första gången i St Louis 1958. Kort efter det började hon uppträda med bandet. År 1960 gav de ut singeln med titeln “A Fool in Love”. Eftersom originalsångerskan, Art Lassiter, inte kunde göra det, blev hon ombedd att fylla i som huvudsångerska i allra sista minuten. Låten toppade som nummer 27 på Billboard Hot 100-listan i augusti månad 1960.

Ike hjälpte henne att förbättra sin karriär genom att döpa om bandet efter henne; från den tidpunkten var de kända som Ike & Tina Turner. Tina och Ike var båda i relationer vid den tiden, men trots detta bestämde de sig för att åka på turné tillsammans som Ike & Tina Turner-revyn, först i USA och sedan vidare till andra länder. Tijuana, Mexiko fungerade som miljön för detta pars bröllop 1962.

Inte bara gav revyn konsekvent en solid vinst, den fick också lysande recensioner för en betydande del av sin upplaga. Ike och Tina Turners popularitet i Europa sköt i höjden som ett resultat av deras turné 1966 med Rolling Stones och Tinas inspelning av hitsingeln River Deep,

Mountain High med producenten Phil Spector. Båda dessa händelser bidrog till Ike och Tina Turners ökade ryktbarhet i Europa. Ike och Tina Turner belönades med Grammis i kategorin Bästa R&B-framträdande av en duo eller grupp med sång 1972 för sin tolkning av låten “Proud Mary”.

Tina Turner Familj
Ike Turner, Erwin Bach ,Raymond Craig Turner ,Ronnie Turner, Ike Turner Jr

Nutbush City Limits, som komponerades av Tina Turner 1973, varade totalt 26 veckor på topp två-positionen på singellistan i Tyskland. Hon spelade rollen som Acid Queen i filmatiseringen av Tommy 1975, som var en rockopera framförd av The Who.

Hon pekade delvis skyllfingret mot maken Ike Turners drogberoende för de problem hon hade i sitt personliga liv samtidigt som hon hade framgång i sin musikaliska karriär. Hon ansökte om skilsmässa 1977, ett år efter att hon och hennes make hade separerat 1976, när de fortfarande var gifta.

Tina Turner var skyldig att göra efterskottsbetalningar för skatter och konsertdatum som hon hade missat som en del av skilsmässouppgörelsen. Rättigheterna till hennes egna sånger, såväl som två bilar, pälsar och smycken, var bland de saker hon höll fast vid. Tina Turner valdes först in i Hall of Fame 1991 som en del av ett par med Ike, och 2021 hedrades hon som soloartist.

Ronnie föddes 1960, Tina och Ike knöt ihop säcken året därpå 1962, och “Proud Mary”-sångaren adopterade sina två barn, Ike Jr. och Michael, från hans tidigare äktenskap med Lorraine Taylor, kort efter bröllopet. Ronnie föddes 1960. Ike är också adoptivfar till Craig, som är Tinas äldsta son.

Craig, Tinas äldsta son, tog sitt liv i juli 2018, vilket var en fruktansvärd tragedi. Enligt en representant för Los Angeles County Department of Medical Examiner-Coroner som talade med People vid den tiden, upptäcktes Craig död i sitt hem i Kalifornien av en skottskada.

Denna information lämnades av talespersonen. Efter att ett år hade gått sedan händelsen tog Tina upp frågan om hennes barns förtidliga bortgång. Skådespelerskan som spelade Mad Max Beyond Thunderdome lämnades i fullkomlig misstro efter att ha hört nyheterna, men hon insisterar på att Craig är “bra”.

I juli 2019 gav hon en intervju till CBS News där hon sa: “Jag tror att Craig var ensam. Det är vad jag tror verkligen fick honom mer än något annat.” Min uppfattning om att han mår bra stöds av de många fotografierna som jag har tagit av honom leende. Jag menar det verkligen.

Craig kommer alltid att ha en plats i Tinas hjärta som är unikt hans eget, trots att hon avgudar alla sina barn lika mycket.

Den utforskar också Tina Turners utmanande barndom, som ägde rum i ett utblottat hushåll i USA, där hennes pappa ofta slog hennes mamma. När hon var barn övergav båda hennes föräldrar henne ofta i huset ensam. Trots den trevliga avslutningen av deras återförening när Tina Turner blev en känd skådespelerska, avslöjar skådespelerskan i dokumentären att hennes mamma aldrig verkligen brydde sig om henne särskilt mycket.

Detta trots att deras återförening inträffade när Tina Turner redan var känd.Vi hade ingen mamma som fostrade oss när vi växte upp. Efter att jag blev känd överraskade jag henne genom att köpa ett hus till henne, vilket gjorde henne ganska glad.

Eftersom hon var min mamma gjorde jag allt som stod i min makt för att se till att hon var nöjd. Det faktum att hon inte hade en man hindrade henne inte från att fortsätta ha en negativ åsikt om mig, trots att jag gjorde ett försök att lugna henne. Hon gjorde det klart och tydligt att hon inte var intresserad av att ha något med mig att göra, trots att hon ville ha min framgång.