Hur Gammal är Lena Philipsson

Hur Gammal är Lena Philipsson |Philipsson är född i Vetlanda kommun. 1982 deltog hon i den svenska versionen av New Faces. Hennes professionella karriär började 1984 med släppet av singeln Boy/You Open My Eyes, och fortsatte med hennes deltagande i Melodifestivalen 1986, 1987 och 1988.

Hennes samarbete med den ryske kompositören Igor Nikolaev resulterade i släppet av låten ” Aquarius 99″ år 1987. Hon uppnådde en stor popularitet med albumet med titeln “My Name” år 1989. Detta album innehöll topplåtarna “Standing in My Rain”, “Why” och “Leave a Light .”

Hon släppte ett konceptalbum och en pjäs 1991 under namnet “Agent 006”, som handlade om en kvinnlig hemlig agent. Hennes popularitet i Sverige sköt i höjden i början av 1990-talet, och hon slutade inte ge ut album ända fram till 1997.

2001 återvände hon till scenen med Lena Philipsson Show, som blev så framgångsrik att den sprang till packade hus runt om i Sverige de kommande två och ett halvt åren. Efter att ha varit frånvarande från albumlistorna i sju år gjorde hon comeback år 2004.

Med låten “Det gor ont” deltog hon i Melodifestivalen för fjärde gången som soloartist år 2004. Hon kunde ta sig igenom de preliminära omgångarna och gick så småningom ut som vinnare den 20 mars 2004. fortsatte med att representera Sverige vid Eurovision Song Contest 2004 med versionen av “It Hurts” som framfördes på engelska.

Musiken till låten skrevs av Thomas Eriksson, och den innehöll både up-tempo och disco-element. Eftersom hon uppträdde i en kort fuchsiarosa klänning och höga klackar blev Philipssons scenframträdande föremål för mycket debatt i svensk press och media. Philipssons framträdande bestod av att dansa med mikrofonstativet på ett sätt som var jämförbart med Steven Tylers dans med Aerosmiths mikrofonstativ.

Trots att hon var den tredje favoriten att vinna tävlingen hamnade hon delad på femte plats. Med “Det gor ont” som sin första singel blev albumet “Det gor ont en stund p natten men inget p dan” guldcertifierat inom en vecka efter att det släpptes. Dessutom resulterade det i släppet av singlarna “Delirium”, “Lena Anthem” och “P gatan dar jag bor.”

Hur Gammal är Lena Philipsson
56

Det bestämdes att hon var den största kvinnliga artisten, bästa svenska artist och årets artist för 2004, och att “Det gor ont” var den bästa låten av lyssnarna på det svenska radioprogrammet Tracks.

2005 släppte hon ett nytt album under namnet Jag ngrar ingenting. Efter bara en dag till försäljning i svenska bokhandlar hade över 30 000 exemplar redan köpts in. I november samma år visades en tv-special på en timme som innehöll nya låtar förutom äldre hits och några intervjuer.

Philipsson tillkännagav att hon skulle vara värd för Melodifestivalen 2006 i januari samma år. Hennes framträdande som programledare i den familjeinriktade Melodifestivalen möttes av betydande kritik på grund av att hon berättade en rad skämt som bedömdes olämpliga för de närvarande tittarna.

Tvåbarnsmamman backas upp av andra välkända kvinnor i hennes samhälle. Nanne Gronvall, konstnären, och Alexandra Pascalidou, konstkritikern, lämnar båda kommentarer till konstnären på Instagram.

Pascalidou kommenterar, “Tråkigt men bra på samma gång!”, och Nanne Gronvall lägger till fler hjärtan i samlingen.

I en tidigare intervju har Lena Philipsson beskrivit hur utmanande det var för henne efter att hennes dotter lämnade familjens hem och hon lämnades för att uppfostra artisten helt själv.

“Jag kommer att sakna min fina Saga, som ska flytta till Berlin, men jag vet att det är det bästa. Vid det här laget kommer det att vara riktigt tyst här hemma. Men ni kommer att ha det bra, “I december förra året postade hon ett meddelande på Instagram tillsammans med en bild på sig själv när hon gosade sin dotter. I början av 2007 släppte hon “Lena 20 r”, en ny version av hennes samling av bästa hits.

Hits från alla hennes album, med undantag för “Fantasy”, inkluderades på samlingen. Utöver den ingick den nya låten “Jag must skynda mig p”. Samtidigt som deras skiva släpptes anordnade Lena och Orup en alldeles egen föreställning på China Teatern i Stockholm. Föreställningen mottogs väl av både allmänheten och kritikerna.

2007 sågs den av nästan 113 000 personer och i början av 2008 var det nypremiär för föreställningen i Göteborg. Sent 2008 gav sig föreställningen Lena+Orup ut på en rikstäckande turné efter att ha upplevt stora framgångar i både Stockholm och Göteborg. Under samma tidsperiod spelade Lena och Orup in ett duettalbum tillsammans. Albumet fick titeln “Dubbel”, och det släpptes i november.

Lena har också uppmärksammats för de romantiska partnerskap hon har haft, ofta med välkända män. Hon knöt knuten med Mans Herngren 1993 och förblev gifted till honom till 2001. Därefter var hon bosatt i Martin Björks hem. 2010 gifte hon sig med Per Holknekt. Efter en period på två år, 2012, bestämde sig paret för att gå skilda vägar och fortsätta separata liv.