Simon Pettersson Familj

Simon Pettersson Familj |Simon Pettersson är en svensk friidrottare som främst tävlar i diskuskast. Han föddes den 3 januari 1994 i Tobo, och han tävlar för närvarande för Hasselby SK. Vid världsmästerskapen som hölls i London 2017 tävlade han i diskustävlingen och slutade tolva. Pettersson kastade en distans på 70,42 meter i Norrköping 2022, året han vann SM-guldet, och han slog även sitt eget personbästa i processen.

Simon Pettersson tillbringade sin barndom i staden Sixarby. Pettersson tävlade i friidrotts-VM i Doha i oktober 2019, och efter att ha gått vidare genom kvalomgångarna till finalen,slutade han på en nionde plats med ett avstånd på 63,72 meter.

Pettersson vann silver i diskustävlingen vid olympiska sommarspelen 2020 i Tokyo, och Daniel Stahl vann guld. Detta var första gången sedan sommar-OS i London 1948 som två svenska friidrottare tog medalj i samma olympiska sport.

Efter ett kast på 19,57 meter vid inomhus-VM i februari 2022 tog Pettersson silvermedaljen i viktkasttävlingen.

Petterssons segerkast i diskustävlingen på SC i augusti 2022 var 70,42 meter, vilket också var hans första kast på över 70 meter. Denna prestation gav honom guldmedaljen.

De två är helt tysta när Simon Pettersson står bredvid sin pappa. Pappan verkar prata mer och mer på sistone. Är fylld av mycket spänning. 2013 är våren och vinterns år. Både pappan och sonen reste till Växjö i avsikt att övertala diskuscoachen Vésteinn Hafsteinsson att ta emot Simon Pettersson som elev.

Huvudtränaren är inte särskilt entusiastisk. Den 19-årige mannen kastade en misstänkt blick på den unga kvinnan som var mager och tyst. Han är 198 centimeter lång och väger 86 kilo. Simon Petterssons höjd är 198 cm. Vikten på en expert diskuskastare kan variera allt från 120 till 160 kg; detta gör att de kan generera mer kraft för varje kast.

Poängen för andra försöket var dock inte mycket bättre: 59,47. Efter det befann sig Pettersson plötsligt med en kniv mot strupen. I sin sista insats behövde han kasta högre än 62,91 för att gå till final.

Simon Pettersson Familj
Erik Pettersson . Siv Pettersson . Emelie Pettersson

Efter att ha tagit en lång inandning gick han in i tävlingsringen och kastade diskus 64,18 meter.

Det var nog mer spännande än det behövde vara. I den tv-sända intervjun som ägde rum direkt efter evenemanget med Discovery Plus rådde Simon Pettersson sin publik att förlåta både sin mamma och pappa.

Efter att en tid hade gått fortsatte han att berätta för skrivna medier:Som ett resultat av det faktum att jag aldrig har varit i den situationen tidigare, anser jag att den här upplevelsen är lärande. Dessutom var det faktum att allt föll på plats en riktigt välkomstbonus. Eftersom det finns så tunna linjer som skiljer framgång och misslyckande, var det en lättnad att hitta mig själv på den vinnande sidan den här gången.

I herrarnas diskustävling i OS som hölls i Tokyo föregående år kom det som något av en chock när Simon Pettersson fick en dubbel triumf för Sverige.

Det antogs att Sverige skulle vinna minst en medalj i mästerskapstävlingen; något mindre än det skulle ha varit en besvikelse. Att det var två av dem, förutom guld och silver, var dock en fullständig överraskning. Petterssons bästa avslutningar i samband med stora evenemang inför OS var en niondeplats i världscupen 2019 och en fjärdeplats i EM 2018.

Hade jag slutat femma eller sexa hade jag varit ganska nöjd med det resultatet också. Allt högre än niondeplatsen hade ansetts vara ett steg i rätt riktning, men de lyckades bara komma så långt.

Pettersson är medlem i det isländska kastlandslaget, som har sin verksamhetsbas i Växjö och tränas av Vésteinn Hafsteinsson. Daniel Stahl, vinnare av en guldmedalj i OS, är också medlem i samma grupp. Pettersson har fått möjlighet att utvecklas utan att behöva hantera den betydande press som följer med de höga förväntningar som har ställts på honom att nå framgång.

Att det blev framgångar i OS ser Pettersson som en logisk fortsättning på utvecklingskurvan. Han var skyldig att avsluta träningsprogrammet utan att ådra sig några skador och i dess helhet.