Ted Gärdestad Död

Ted Gärdestad Död |Ted Gardestad led av schizofreni under sina senare år, en åkomma som gjorde att han hörde röster i huvudet som skrek på honom. Under denna tid kunde han inte kommunicera med andra.

På 1980-talet, när Ted Gardestad var 29 år gammal och reste till USA för att besöka sin bror och arbetskollega, Kenneth Gardestad, i musikbranschen, visade sig symtomen på tillståndet först. Kenneth Gardestad var låtskrivare.

Efter sin brors bortgång har Kenneth Gardestad diskuterat sjukdomen han fick utstå.Han kom dit som en rädd individ med en besatt önskan att upprätthålla renlighet. Enligt vad Kenneth Gardestad uppgett till Expressen kunde personen inte använda toaletten utan att bära operationshandskar och rengjorde allt med ren alkohol.

Gardestad växte upp i Sollentuna norr om Stockholm, i en villa på Åkervagen. “Sollentunavalsen” var den första låt han någonsin skrev när han bara var sex år gammal. När han bara var åtta år gammal deltog han i Sveriges Televisions Cirkusminimum och spelade dragspel för att framföra sin egen musik för publiken.

Gardestad debuterade som artist när han bara var femton år och njöt av sin mest framgångsrika period på 1970-talet. Medan det var han som kom på melodierna till sina låtar, var det hans bror Kenneth Gardestad som vanligtvis skrev texterna.

Benny Andersson och Björn Ulvaeus var de som slutade med att producera hans långspelade debutalbum, som fick titeln Undringar och gavs ut 1972 av Stikkan Andersons skivbolag Polar Music. Under den progressiva rocktiden på 1970-talet blev han känd som en kommersiell musiker på grund av den optimistiska och trollvänliga popmusik han skapade. Hans musik ansågs vanligtvis upplyftande.

Några av Gardestads mest kända sånger inkluderar ” Jag vill ha en egen måne Sol, vind och vatten “, “Angela” och ” För karlekens skull ” 1979 sjöng han låten “Satellite” och vann den svenska Melodifestivalen med den. Året efter det gick han och hans partner Annica Boller in i Melodifestivalen med låten “Let the sun warm you”, och de hamnade på en femte plats.

Gardestad var en talangfull tennisspelare med en ljus framtid. Som fjortonåring kom han tvåa i Sverige efter sin nära kompis Björn Borg, som också intervjuas i biografin som skrevs 2005 och har titeln “Jag wil ha en egen mne.” Andra släktingar finns också med i boken.

Efter att ha besegrat Gardestad i semifinalen i SALK Open 1969 med poängen 6–0 och 8–6, fortsatte Borg att vinna turneringen. Man tror att den svenska tennisstjärnan Helena Anliot, som både han och Björn Borg var kära i i början av 1970-talet, var inspirationen till låten “Helena”, som komponerades av John Lennon.

Per Ragnar har ett mycket tydligt minne av tiden då han blev uppsökt av dödsängeln.Jag kan fortfarande levande minnas att jag tänkte för mig själv, “fan, Teddan, du trodde på reinkarnation och karma.” I slutet av dagen begick han en handling som han inte kunde ta ansvar för.

I början av 1980-talet var skådespelaren Ted Gardestad i ett förhållande med skådespelerskan Ann Zacharias. De var tillsammans med sina barn, Sara och Marc, som båda föddes till dem.

Jag träffade Ted för första gången i bekvämligheten av mitt eget hem. Hans bror Kenneth utvecklade en nära vänskap med en amerikansk skådespelare som jag delade hus med, och Ted kom och hälsade på oss när han kom för att hälsa på sin bror. Vid den tiden var vi båda i 20-årsåldern, men jag tyckte fortfarande att han var mycket yngre. Jag hade påbörjat processen mycket tidigare än han.

Efter upplösningen av Ann Zacharias tidigare förhållande, blev de två tillsammans igen några år senare.

Ja, men så träffade jag mitt livs kärlek. Jag trodde att Teds naturliga nyfikenhet var en av hans många imponerande egenskaper, tillsammans med det faktum att han var en skicklig musiker och tennisspelare. Han var en mycket känslig, romantisk och nyfiken person, och de är alla egenskaper som kvinnor letar efter hos män.

Ted Gärdestad Död
Dödsdatum: 22 juni 1997

I mitten av 1970-talet kopplades Ted och Lotta ihop för första gången under en vårfest i Expressen. Känslan av kärlek dök upp direkt.

Det tog ungefär fem minuter att slutföra. Lotta avslöjade för Hemtrevligt förr i tiden att vi två har varit oskiljaktiga sedan dess.

Enligt Lottas redogörelse i “Katarina Hahr moter” knöt paret knuten 1976 för att validera deras “fullständiga kärlek” och som en “busstreck”.

Paret var gifta i totalt två år tills de bestämde sig för att skiljas i godo.Det var några av de roligaste åren i mitt liv, och det fanns absolut inga tecken på vad som så småningom skulle bli hans sjukdom och död i honom under den tiden. När hon tänker efter nu erkänner Lotta att det kan ha funnits, men det var inget anmärkningsvärt just då.